Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Maksud perkataan 'dowh'
***** 77 72.64%
Thought 6 5.66%
Lain-lain (nyatakan kat thread) 7 6.60%
Tiada maksud 16 15.09%
Voters: 106. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 08-01-2011, 08:11 AM
ismail_haniyeh ismail_haniyeh is offline
Active Member

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2009
Location: Pahang
Posts: 1,593
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Asal dan maksud perkataan 'dowh'

Assalamualaikum warga Carigold yang budiman... semoga korang best2 hari ni...



Ni saya nak tanya , sape yang tahu asal dan maksud perkataan 'dowh' yg sering digunakan remaja dan muda-mudi hari ni? Nampak dalam filem-filem pun dah mula guna kan?

pilihan yg pertama tu kena star, tak perasan.. pilihan pertama tu terbalikkan hodob ye..

harap dapat vote, thanks...

p/s: MOD, kalau salah parking atau dah ade mintak maaf.. cari tak jumpe.. boleh delete kalau dah ade.. thanks CG..

Last edited by ismail_haniyeh; 08-01-2011 at 08:14 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 08-01-2011, 08:17 AM
alkbar alkbar is offline
Active Plus

alkbar's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Oct 2008
Location: kl-kuantan-kuching
Posts: 3,723
Thanks (Received): 65
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

asal usul dia daripada permainan 'playdoh' iaitu permainan tanah liat tu..agaknyer ler..kih3..
__________________
Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-01-2011, 08:19 AM
d-10 d-10 is offline
Active Plus

d-10's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: May 2008
Location: [KERTEH][GEBENG]
Posts: 2,684
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

dlu ckp do je.. skrg trdgr org ckp dowh.. xpasti maksud still sma atau c
Reply With Quote
  #4  
Old 08-01-2011, 08:20 AM
akira8456 akira8456 is offline
Super Active

akira8456's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Sep 2009
Location: kulim
Posts: 6,292
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

dowh tue singkatan utk ***** kot,hu3
Reply With Quote
  #5  
Old 08-01-2011, 08:20 AM
fazarudin fazarudin is offline
Legendary Member

fazarudin's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jan 2006
Location: K L A N G
Posts: 10,954
Thanks (Received): 211
Likes (Received): 42
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

ntahlah...
kalau area kampung aku.. perkataan dowh nih biasa je..

cth ayat :

mak : mu make doh ko ?

aku : make doh tadi..

HAHAHAHHA!
Reply With Quote
  #6  
Old 08-01-2011, 08:25 AM
eday84 eday84 is offline
CG Top Poster Club

eday84's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jan 2009
Location: Rawang
Posts: 27,698
Thanks (Received): 55
Likes (Received): 87
Blog Entries: 62
Active Level
My Mood:
Default

haha kat pantai timur mmg slalu doh ekeke

kat kl doh tu samada b0doh atau dough, satu campuran atau adunan tepung gula air garam dan yeast hehe
kalau dough tu plak mungkin dikembangkan dari perkataan doughnut, iaitu donat hehe
donat mcm muka org mesia
__________________
[ DeXandra | Ora Matte ]
Ordinary people are obsessed with entertainment. The best are obsessed with education.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-01-2011, 08:26 AM
miecs miecs is offline
Super Active

miecs's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Nov 2009
Posts: 5,766
Thanks (Received): 351
Likes (Received): 4
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

dowh tu slang org kl kot untuk perkataan bowdoh...yelah org yg pakai perkataan ni je rasa dirinya pandai org lain semuanya kurang cerdik.
Reply With Quote
  #8  
Old 08-01-2011, 08:31 AM
FAUZEY_FX FAUZEY_FX is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (17)
Join Date: Nov 2010
Location: Sekadar Di Pinggiran Ukay..
Posts: 19,191
Thanks (Received): 432
Likes (Received): 140
Active Level
My Mood:
Default

bowwwwwwwwwwdott!
__________________
[CENTER][FONT="Arial Black"][SIZE="3"][B][URL="http://bit.ly/2lX28ZB"][COLOR="Red"]SILA DOWNLOAD PERCUMA EBOOK MODAL TRADE PERCUMA.. DIBENARKAN UNTUK SEBAR[/COLOR][/URL][/B][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[CENTER][FONT="Arial Black"][SIZE="3"][B][URL="https://bit.ly/2MzFhnJ"][COLOR="blue"]Real CG Forex Traders Gathering 2020[/COLOR][/URL][/B][/SIZE][/FONT][/CENTER]
Reply With Quote
  #9  
Old 08-01-2011, 08:38 AM
aznor59 aznor59 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,668
Thanks (Received): 23
Likes (Received): 0
Active Level
Default

sama lah macam dulu...sikit WAK...sikit wak...loya tekak aku dengar WAK...wak..ni
Reply With Quote
  #10  
Old 08-01-2011, 08:42 AM
Mitokondrion Mitokondrion is offline
Legendary Member

Mitokondrion's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Nov 2008
Location: Fibonacci SnR, Kelantan
Posts: 11,324
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 197
Active Level
My Mood:
Default

dowh tu sudoh atau sudah
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump