Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Gold

Gold A precious metal forum discussion. Diversify your investment portfolio smartly.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #171  
Old 23-06-2019, 09:34 AM
jaws_am jaws_am is online now
Super Active

jaws_am's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: wherever you are
Posts: 9,581
Thanks (Received): 46
Likes (Received): 1336
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Actifast View Post
gold xhebat der

silver lagi hebat. 1:90 ratio
kena tgk year base..

aku ambik cth harga 10 tahun lrpas vs 20 tahun lepas..

__________________
So long, and thanks for all the fish
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #172  
Old 23-06-2019, 06:43 PM
Actifast Actifast is offline
Super Active

Actifast's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Sep 2008
Location: Penthouse
Posts: 5,842
Thanks (Received): 54
Likes (Received): 21
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by jaws_am View Post
kena tgk year base..

aku ambik cth harga 10 tahun lrpas vs 20 tahun lepas..

apa best dari oz & kg ni?

ratio tu lain bos kurrrr.

faham dalam dalam lagi
__________________
Doa ak " Pro Trader "
Reply With Quote
  #173  
Old 23-06-2019, 07:22 PM
jaws_am jaws_am is online now
Super Active

jaws_am's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: wherever you are
Posts: 9,581
Thanks (Received): 46
Likes (Received): 1336
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Actifast View Post
apa best dari oz & kg ni?

ratio tu lain bos kurrrr.

faham dalam dalam lagi
mohon kongsi info tentang ratio..

sbb aku tgk silver nih x berbaloi untuk 10years..
__________________
So long, and thanks for all the fish
Reply With Quote
  #174  
Old 23-06-2019, 08:51 PM
Actifast Actifast is offline
Super Active

Actifast's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Sep 2008
Location: Penthouse
Posts: 5,842
Thanks (Received): 54
Likes (Received): 21
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by jaws_am View Post
mohon kongsi info tentang ratio..

sbb aku tgk silver nih x berbaloi untuk 10years..
xberbaloi xyah lah simpan duit
__________________
Doa ak " Pro Trader "
Reply With Quote
  #175  
Old 23-06-2019, 10:05 PM
pijoe pijoe is offline
Legendary Member

pijoe's Avatar

 
Trader Rating: (19)
Join Date: Jun 2008
Location: Office IKOFXM
Posts: 12,863
Thanks (Received): 667
Likes (Received): 295
Active Level
My Mood:
Default

hadis akhir zaman...Rasulullah SAW bersabda, ‘’Hari Kiamat tak akan terjadi sebelum Sungai Eufrat mengering dan menyingkapkan 'Gunung Emas' yang mendorong manusia berperang. 99 dari 100 orang akan tewas (dalam pertempuran), dan setiap dari mereka berkata, ‘Mungkin aku satu-satunya yang akan tetap hidup’.’’ (HR Bukhari).

kalau siapa follow ustaz wadi punya ceramah... gunung emas itu adalah sememangnya emas bukannya minyak...

kalau ianya betul2 emas..itu pun dah menunjukkan betapa bernilainya emas pada satu masa nanti...

* hanya pendapat aku yg kekurangan ilmu
__________________
REGISTER AKAUN DI SINI & DAPATKAN 70% @ 0.7 PIPS REBET MINGGUAN
http://www.carigold.com/portal/forums/image.php?type=sigpic&userid=30130&dateline=126015  5484
REBET IKOFX DIBERI SEJAK 2010

(YM: alexender_pijoe) (SKYPE: pijoe.ikofx) (Phone & WhatsAPP: +60176567531)
Reply With Quote
  #176  
Old 27-06-2019, 10:31 AM
tr4falgar tr4falgar is online now
Super Active

tr4falgar's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2012
Location: Skudai,Johor
Posts: 6,113
Thanks (Received): 294
Likes (Received): 171
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

apa betui ka ni?

Attached Thumbnails
44cc1768-2c6c-435b-9787-a35836df28c6.jpg  
__________________
.Tujuan Allah pinjamkan ilmu kepada kita adalah untuk dikongsi bukan untuk dibanggakan.

" Apabila seseorang menegur kamu dengan penuh hikmah dan kamu terasa dan marah dengan tegurannya, ketahuilah bahawa sudah ada sebesar-besar takabbur dalam hatimu "- [ Imam Ghazali ]
Reply With Quote
  #177  
Old 27-06-2019, 10:46 AM
Quecha Quecha is offline
Regular

Quecha's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2017
Posts: 351
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 56
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tr4falgar View Post
apa betui ka ni?

tarikh bila punya paper tu?
Reply With Quote
  #178  
Old 27-06-2019, 10:54 AM
tr4falgar tr4falgar is online now
Super Active

tr4falgar's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2012
Location: Skudai,Johor
Posts: 6,113
Thanks (Received): 294
Likes (Received): 171
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Quecha View Post
tarikh bila punya paper tu?
entah la ,tak tau pula den.. ada mmbr share, siap bagi link fb org yg share gmbr ni..

tp skali tgk org yg post kat fb tu, rupanya penjual emas..

tiba2 rasa mcm ado yg tak kono,
__________________
.Tujuan Allah pinjamkan ilmu kepada kita adalah untuk dikongsi bukan untuk dibanggakan.

" Apabila seseorang menegur kamu dengan penuh hikmah dan kamu terasa dan marah dengan tegurannya, ketahuilah bahawa sudah ada sebesar-besar takabbur dalam hatimu "- [ Imam Ghazali ]
Reply With Quote
  #179  
Old 06-07-2019, 03:57 PM
azizulego azizulego is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2013
Posts: 1
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Boleh cuci cuci mata , tengok pelbagai jenis coin emas & silver dis ini...


https://www.youtube.com/user/bantingsilverporn
Reply With Quote
  #180  
Old 06-07-2019, 09:19 PM
pudins70 pudins70 is offline
Super Active

pudins70's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 6,611
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 274
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tr4falgar View Post
entah la ,tak tau pula den.. ada mmbr share, siap bagi link fb org yg share gmbr ni..

tp skali tgk org yg post kat fb tu, rupanya penjual emas..

tiba2 rasa mcm ado yg tak kono,
Senyap teruih geng-geng penjual emas dulu.
Katanya duit kertas macam tisu tandas.
Pergi mana habis agaknya.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump