Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #51  
Old 15-07-2019, 09:18 PM
Xploit Machine Xploit Machine is offline
Super Active

Xploit Machine's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Location: West Malaysia
Posts: 6,648
Likes (Received): 1690
Blog Entries: 16
Active Level
Default

dah, yang lain2 takder kaitan dengan topik ni xpayah nak menyibuk sangat off-topik .. gi wat keje masing2
__________________

"It's me, infront of dark retina, all you can feel is invisibility and silence" - Joe Isabella
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #52  
Old 15-07-2019, 09:55 PM
kifli kifli is offline
Regular

kifli's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2008
Posts: 680
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Rsnya ikut bisnes apa nk buat... Klu related with glc n gov... Partner must bumi... Kalau xde kaitan business tu... Boleh je partner xde bumi... So apa susah.. Klu x nak bumi... Buat je lah... Jgn la amik job yg kaitan nk bumi.. Tu je
Reply With Quote
  #53  
Old 15-07-2019, 10:07 PM
Xploit Machine Xploit Machine is offline
Super Active

Xploit Machine's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Location: West Malaysia
Posts: 6,648
Likes (Received): 1690
Blog Entries: 16
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kifli View Post
Rsnya ikut bisnes apa nk buat... Klu related with glc n gov... Partner must bumi... Kalau xde kaitan business tu... Boleh je partner xde bumi... So apa susah.. Klu x nak bumi... Buat je lah... Jgn la amik job yg kaitan nk bumi.. Tu je
betul2 gov sector, not private .. ya vetting through cek's explanation, so boleh understand sikit2
__________________

"It's me, infront of dark retina, all you can feel is invisibility and silence" - Joe Isabella
Reply With Quote
  #54  
Old 15-07-2019, 11:38 PM
satsepit satsepit is offline
Active Plus

satsepit's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 3,473
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 117
Active Level
Default

kenapa perlu ada bukan melayu kat tanah melayu?

kalau tak ada melayu takleh makan ke???
Reply With Quote
  #55  
Old 16-07-2019, 12:44 AM
Duan82 Duan82 is offline
Super Active

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2011
Posts: 5,609
Thanks (Received): 127
Likes (Received): 505
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Xploit Machine View Post
Kenapa Syarikat Di Malaysia Harus Ada Pengarah BUMIPUTERA?

takder "Bumi" tak boleh survive?

saya ada 3 syarikat, 1 Enterprise 2 SDN BHD .. nape perlu share Bumiputera? .. saya lahir sini, saya bukan Bumi?

duk share partner goyang kaki kat rumah perlu saya bayar komisen sebab "Bumi" ..

nak duitt halal konon, pakai nama
Tanya laa si bodoh yg lantik tu...si bodoh tu bangsa apa yg lantik bumi..

Buat apa buka treat, kalau last sekali menampakkan kebodohan. Kalau tengah mabuk..jgn buka treat.

Baik kau tanya bangsa kau sendiri..apasal bodoh pergi bagi bumi jadi sleeping partner
Reply With Quote
  #56  
Old 16-07-2019, 12:51 AM
Duan82 Duan82 is offline
Super Active

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2011
Posts: 5,609
Thanks (Received): 127
Likes (Received): 505
Active Level
Default

Ini treat paling bodoh sekali dibuka..
Reply With Quote
  #57  
Old 16-07-2019, 08:16 AM
Ran Ran is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (8)
Join Date: Oct 2007
Posts: 4,976
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 41
Active Level
My Mood:
Default

nk masuk projek kerajaan mmg kena ada bumi la..bukan negara cina india nih..tamak sangat nmpknya puak nih..belambak projek swasta yg xperlu ada taraf bumi..pigi cari sana laa bangang..
Reply With Quote
  #58  
Old 16-07-2019, 09:11 AM
dloanman dloanman is offline
Legendary Member

dloanman's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Posts: 14,577
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 829
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Den penah kojo 1 kompeni, smua staf cina trmasuk Bos, yg melayu ado 3 org ajo, aku, peon dan sorang dato aka bisnes partner kpd boss cina.

Dato jrg dtg opis kecuali ado meeting project.

Bos baik, gaji Banyak plus ot but I work like a slave with no rest on weekends till I quit in 1999.
Reply With Quote
Likes syamsoulcc liked this post
  #59  
Old 16-07-2019, 08:21 PM
lautjernih lautjernih is online now
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2019
Posts: 76
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by dloanman View Post
Bos baik, gaji Banyak plus ot but I work like a slave with no rest on weekends till I quit in 1999.
Maaf la, "majikan baik" tapi "kerja macam seorang hamba" ... dua ayat (dan situasi) yang bercanggah. Majikan yang baik, pada pendapat saya tak buat pekerja dia sampai macam tu ...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump