Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Closed Thread
 
Thread Tools
  #521  
Old 23-05-2018, 04:29 PM
babyblacky babyblacky is offline
Legendary Member

babyblacky's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Feb 2011
Location: |AbStracK HinGga ke|.......................★
Posts: 19,702
Thanks (Received): 106
Likes (Received): 75
Active Level
My Mood:
Default

rata2 aku bace comment rata2 sume dah selesa sangat keje kerajaan sampai kate kerajaan baru macam itu la ini la... baru bape hari bro, relax la bagi peluang. aku keje swasta nie pun kene buang dulu x pernah laks salahkan kerajaan.. rezeki gaji dari Allah bukan kerajaan
__________________
사랑하는 내 여자
yesterday i love u less than today
tomorrow i love u more than today
and forever my love will never be less
★『꽃미남 남자』★
Paid Advertisement
  #522  
Old 23-05-2018, 04:31 PM
d_conan d_conan is offline
CG Top Poster Club

d_conan's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Aug 2011
Posts: 22,904
Thanks (Received): 110
Likes (Received): 448
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dme30 View Post
aku x percaya hutang najib tinggal 1 Trilion..

refer sini.
https://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/malaysia

Ke kerajaan baru nk auta lebih2 ni..
tahun depan boleh umum, PH berjaya turunkan hutang negara dr 1T ke 500B
padahal angka sebenar dlm 600B+ je..berjaya turun 100B saja.

aku nk tengok drama dululah..
kerajaan skrg ni campur dgn hutang yg dijamin kerajaan. tu yg naik hampir 1 trillion tu.. sepatutnya hutang yg dijamin kerajaan x reflect dalam hutang dalaman dan luaran, sebab statutory ratio debt/gdp hanya ambil kira internal/external debt..

hutang yg dijamin kerajaan kerajaan tu termasuk la ptptn..

jd klu korg nk tolong kurangkn hutang kerajaan, bayar la ptptn..

tapi, ptptn hanya akan dibayar jika gaji melebihi rm4000? mcm mana nk kurangkan hutang? ni pun menarik jgk untuk dibincangkan.. sama2 kita tgk cara pelaksanaannya..
  #523  
Old 23-05-2018, 04:34 PM
bebird bebird is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Posts: 4,843
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 60
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by dme30 View Post
andaian perlu disertakan dengan bukti..
bt masa skrg saya cuma anggap ia andaian dan ckp2 semata.
org bila dh berkuasa tiada siapa yg berani pertikai bila dia keluarkan statement.
setuju tuan...

nak tau jgk mana dtgnya sampai cecah 1T... ikut rekod tak sampai byk tu...

apa2 pun aku setuju kerajaan ambil langkah berjimat cermat..

kalo nak buang pekerja kontrak pun.. biarlah di tempat yg tiada keperluan.. kesian tgk diorang nanti.. byk tanggungan.. atleast bg notis 6bln pun ok.. boleh buat persediaan..
  #524  
Old 23-05-2018, 04:39 PM
sitinorain sitinorain is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2014
Posts: 891
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 11
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by babyblacky View Post
rata2 aku bace comment rata2 sume dah selesa sangat keje kerajaan sampai kate kerajaan baru macam itu la ini la... baru bape hari bro, relax la bagi peluang. aku keje swasta nie pun kene buang dulu x pernah laks salahkan kerajaan.. rezeki gaji dari Allah bukan kerajaan
yap betul 2... sye pun ada 8 org p'keje... kadang2 pelu buang apa yg rasa merugikan
  #525  
Old 23-05-2018, 04:39 PM
Dragonforex Dragonforex is offline
Temporarily Banned for 1 Week

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 2,971
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 289
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zari83 View Post
Pengecilan gomen dari zaman najib ada dh, pernah dgr tak penjumudan jawatan, exit policy, dan multitasking..haha.. terkini tiada pengambilan baru penjawat awam, dan kemungkinan akan ada agensi/program akan bergabung, tunggu je la nasib kakitangan kontrak tahunan, org gomen yg tetap agak kebal, kerajaan tak boleh senang2 berhentikan, tp kakitangan kontrak yearly based ni walaupun tak diberhentikan tapi boleh ditamatkan kontraknya hujung thn nnti.. yg selamat org2 yg berada di pos2 kritikal..dan yg paling kebal PTD2 yg aku rasa 3-4 tahun ni makin ramai la plak..

Jgn risau, kerajaan takkan guna istilah pengecilan kakitangan, paling teruk pun diorg akan guna 'rasionalisasi penjawat awam'.. hehe

Para2 graduan, bersedialah mendalami ilmu keusahawanan..
hahaha...nasib la korang...

anda pangkah, anda mendapat..
  #526  
Old 23-05-2018, 04:41 PM
Dragonforex Dragonforex is offline
Temporarily Banned for 1 Week

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 2,971
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 289
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by bebird View Post
setuju tuan...

nak tau jgk mana dtgnya sampai cecah 1T... ikut rekod tak sampai byk tu...

apa2 pun aku setuju kerajaan ambil langkah berjimat cermat..

kalo nak buang pekerja kontrak pun.. biarlah di tempat yg tiada keperluan.. kesian tgk diorang nanti.. byk tanggungan.. atleast bg notis 6bln pun ok.. boleh buat persediaan..
notis 6 bulan tidak berlaku bro..

mereka ditendang dalam kadar segera.

kasihan..
  #527  
Old 23-05-2018, 05:09 PM
LIGAN LIGAN is offline
Regular

LIGAN's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 442
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 5
Active Level
Default

ko tunggu jelah madey lagi 5 tahun...kita boleh sapu mcm bn jugak...mu tunggu org2 gomen datang....

Last edited by LIGAN; 23-05-2018 at 05:19 PM..
  #528  
Old 23-05-2018, 05:14 PM
LIGAN LIGAN is offline
Regular

LIGAN's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 442
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by stanley_climbfall View Post
Pasal gaji gov staff semua orang pun nak comment..
Semua rakyat malaysia ni staff gov ke?
Normal kot, pekerja minta naik gaji dgn majikan..

Kenapa rakyat malaysia x pertikaikan, bill elektrik takda diskaun, walhal bonus staff tnb cecah 6 bulan..

Iwk syarikat yg org duk kata rugi pun busuk2 sebulan bonus..

Syarikat2 utiliti dan yg memeras duit rakyat ni pun kena tgk balik..company2 petrol..

Ikot orang selalu cakap customer always right, padahal tekan duit customer, untung sampai jadi riba..

Tapi nak buat macam mana, tiada sapa pun perjuangkan betul2..ceo dgn menteri kawtim kemudian belakang..

Ps: harap lepas ni tiket masuk SIC murah la kot
ko mintak laa ngan bos ko...klu ko sendiri bos ko mintak ngan tuhan...jgn sibuk dengki ngan org gomen...kita byk beza...
  #529  
Old 23-05-2018, 05:25 PM
epozer epozer is offline
Legendary Member

epozer's Avatar
 
Trader Rating: (33)
Join Date: Aug 2010
Posts: 13,678
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 256
Active Level
My Mood:
Default

haha...senyum je pemangkah ph.... aku pangkah pas...so ape kerajaan skrg buat xrasa sangat dalam hati...
dia bagi bonos aku senyum

dia potong gaji aku senyum

dia buang aku keja pun aku senyum..

senyum je...bulan2 puasa xelok maki2..
  #530  
Old 23-05-2018, 05:37 PM
joeyss joeyss is offline
Regular

joeyss's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2007
Posts: 911
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 4
Active Level
Default

Kesimpulan dia..

Dapat tak KGT?
Dapat tak RM500 bantuan khas?
__________________
We’ve know each other by CHANCE,
Become friends by CHOICE,
Still friends by DECISION,
And when we say FRIEND FOREVER,
That’s definitely a lifetime PROMISE!
Sponsored Links
Closed Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump