Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Internet Business Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #121  
Old 16-08-2017, 09:31 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 34,785
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 265
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Kak Temah View Post
Shopee ni,lebih kurang mcm Lelong yerr? Cuma beza akak baca kat page depan, pembeli bayar kat shopee, bukan kat kita. Kalau kat lelong, pembeli bayar terus kat kita. Persoalannya, shopee ni siapa punya yerk? Adakah mereka boleh dipercayai? Ye la kan.. dah pos barang kat pembeli tiba2 shopee pula hilang mcm biskut chipsmore tu..
kalau nak kira chipsmore mana2 site pun boleh jadi chipsmore..tak pernah ada apa2 jaminan..
lelong sekarang dah ada netpay untuk buyer protection gak kan..kalau dah ada issue macam yang kak temah cakap tu musti dah viral..kemon..ni zaman viral..
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #122  
Old 21-08-2017, 06:01 PM
Kak Temah Kak Temah is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2017
Posts: 116
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 21
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
kalau nak kira chipsmore mana2 site pun boleh jadi chipsmore..tak pernah ada apa2 jaminan..
lelong sekarang dah ada netpay untuk buyer protection gak kan..kalau dah ada issue macam yang kak temah cakap tu musti dah viral..kemon..ni zaman viral..
Ya la.. tak bertanya sesat jalan. Kot betul2 mcm biskut chipsmore tak ke naya? Mcm lelong, dah bertahun2. Opis pun ada, selalu buat kursus utk online seller. Jadi ada la kepercayaan tu. Tang shopee ni baru kak temah dengar. Hihihi..
Reply With Quote
  #123  
Old 21-08-2017, 07:24 PM
boyz371 boyz371 is offline
CG Top Poster Club

boyz371's Avatar
 
Trader Rating: (53)
Join Date: Aug 2010
Location: Kelantan - Ganu - KL
Posts: 28,303
Thanks (Received): 221
Likes (Received): 44
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Kak Temah View Post
Ya la.. tak bertanya sesat jalan. Kot betul2 mcm biskut chipsmore tak ke naya? Mcm lelong, dah bertahun2. Opis pun ada, selalu buat kursus utk online seller. Jadi ada la kepercayaan tu. Tang shopee ni baru kak temah dengar. Hihihi..
Shoppee ni bukan MY je ada , negara2 jiran kita pun ada . Alamat ofis Shopee Mobile Malaysia Sdn Bhd (1134832-W)
Suite 18.01, Level 18, The Gardens North Tower, Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur.

https://shopee.com.my/legaldoc/policies/
Reply With Quote
  #124  
Old 21-08-2017, 07:28 PM
kozu kozu is offline
Legendary Member

kozu's Avatar
 
Trader Rating: (48)
Join Date: Apr 2007
Posts: 10,915
Thanks (Received): 156
Likes (Received): 28
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
belum call lagik
ak punya glitch jgk ... tp masuk hari yang sama.. 3 ratus lebih
Reply With Quote
  #125  
Old 22-08-2017, 09:19 AM
tr4falgar tr4falgar is online now
Super Active

tr4falgar's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2012
Location: Skudai,Johor
Posts: 5,432
Thanks (Received): 294
Likes (Received): 137
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

ado banyak diskaun ni .. berjimat cermat la anda .. diskaun, diskaun juga, den tetap akan compare ngan web lain jugak sebelum beli

https://shopee.com.my/99?smtt=204.5584
__________________
.Tujuan Allah pinjamkan ilmu kepada kita adalah untuk dikongsi bukan untuk dibanggakan.

" Apabila seseorang menegur kamu dengan penuh hikmah dan kamu terasa dan marah dengan tegurannya, ketahuilah bahawa sudah ada sebesar-besar takabbur dalam hatimu "- [ Imam Ghazali ]
Reply With Quote
  #126  
Old 03-09-2017, 12:17 AM
VirusBaik VirusBaik is offline
Regular

VirusBaik's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2017
Location: Bumi Allah S.W.T
Posts: 422
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

best gak shopee, baru dua minggu jadi seller.
so far so good sebab user boleh tengok rating seller, siap ada buyer protection lagi
Reply With Quote
  #127  
Old 12-09-2017, 11:39 AM
iswaraburuk iswaraburuk is offline
Legendary Member

iswaraburuk's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2009
Location: sri kembangan
Posts: 10,449
Thanks (Received): 61
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

shopee ni klu utk beli secara borong ok tak?

utk jual offline.
__________________
klik sini-->>http://stateemblem2u.blogspot.com/
Reply With Quote
  #128  
Old 12-09-2017, 11:51 AM
bihunx bihunx is offline
Active Member

bihunx's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Mar 2010
Posts: 1,597
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 18
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by iswaraburuk View Post
shopee ni klu utk beli secara borong ok tak?

utk jual offline.
bagi aku untung dari segi kos pos. Sebab shopee ni ada subsidi kos pos. and seller shopee ni diap punya persaingan macam jual kat pasar malam. Semua nak jual murah-murah..
__________________
Oven LPG - Oven Kek Lapis Sarawak
FreshCare / VFresh / Javaspa / SafeCare Minyak Angin Wangi - Bauan Aromatherapy -
Reply With Quote
  #129  
Old 12-09-2017, 04:09 PM
tr4falgar tr4falgar is online now
Super Active

tr4falgar's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2012
Location: Skudai,Johor
Posts: 5,432
Thanks (Received): 294
Likes (Received): 137
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

uitt.. shopee ni detect ip eh?

den nak beli 2nd item menggunakan id lain.. dah tak dpat free post .. sebab dia detect den dah guna utk arini huhu..
__________________
.Tujuan Allah pinjamkan ilmu kepada kita adalah untuk dikongsi bukan untuk dibanggakan.

" Apabila seseorang menegur kamu dengan penuh hikmah dan kamu terasa dan marah dengan tegurannya, ketahuilah bahawa sudah ada sebesar-besar takabbur dalam hatimu "- [ Imam Ghazali ]
Reply With Quote
  #130  
Old 12-09-2017, 05:29 PM
tr4falgar tr4falgar is online now
Super Active

tr4falgar's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2012
Location: Skudai,Johor
Posts: 5,432
Thanks (Received): 294
Likes (Received): 137
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tr4falgar View Post
uitt.. shopee ni detect ip eh?

den nak beli 2nd item menggunakan id lain.. dah tak dpat free post .. sebab dia detect den dah guna utk arini huhu..
updated .. yeah shoppe mmg detect ip .. jadi, sila gunakan ip lain jika ingin mendapatkan free shipping untuk belian ke dua dalam hari yang sama
__________________
.Tujuan Allah pinjamkan ilmu kepada kita adalah untuk dikongsi bukan untuk dibanggakan.

" Apabila seseorang menegur kamu dengan penuh hikmah dan kamu terasa dan marah dengan tegurannya, ketahuilah bahawa sudah ada sebesar-besar takabbur dalam hatimu "- [ Imam Ghazali ]
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump