Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #61  
Old 10-02-2019, 07:33 PM
ismailperak ismailperak is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2018
Posts: 373
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 41
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by macellsprvive View Post
dulu pernah ada buku merah derma darah tu.
dekat 10 kali jugak derma.
lama2, entah mana buku tu.

lagi senang kalau ada database pakai no IC orang tu dah derma berapa kali.
xpayah nak kena ada buku2 bagai ni.
sekarang memamg pakai database. buku tu hardcopy, database softcopy.

memang tak boleh menipu tak derma tapi tulis sendiri dalam buku. diorg memang check dalam database dan boleh tahu berapa kali kita dah derma
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #62  
Old 10-02-2019, 07:34 PM
ismailperak ismailperak is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2018
Posts: 373
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 41
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by macellsprvive View Post
dulu pernah ada buku merah derma darah tu.
dekat 10 kali jugak derma.
lama2, entah mana buku tu.

lagi senang kalau ada database pakai no IC orang tu dah derma berapa kali.
xpayah nak kena ada buku2 bagai ni.
lebih 10 kali rasa mcm dah level 3 @ 4 sebagai penderma.
Reply With Quote
  #63  
Old 10-02-2019, 07:41 PM
ismailperak ismailperak is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2018
Posts: 373
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 41
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by gmxemail View Post
Tak tau pun saya! Terima kasih banyak2 ye. Ni boleh dibuat dalam rancangan untuk persaraan kelak.

Moga2 murah rezeki tuan

Untuk rujukan pembaca:
(1) http://www.myhealth.gov.my/keistimew...enderma-darah/
(2) http://www.myhealth.gov.my/derma-darah/
jgn lupa, derma darah juga mempunyai kelebihan kesihatan kepada penderma.

org yg derma darah juga boleh kurangkan risiko dapat kanser sebanyak 80% berbanding yg tidak menderma.
Reply With Quote
  #64  
Old 10-02-2019, 08:44 PM
Hayy Hayy is offline
Super Active

Hayy's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Oct 2010
Posts: 5,808
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 22
Active Level
My Mood:
Default

Bgus thread ni..
Smoga manfaat pd semua.
Park juga sni.
Reply With Quote
  #65  
Old 10-02-2019, 09:44 PM
ciliapi ciliapi is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 117
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 3
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by silasroon View Post
Bagi saya. Maksud bersara adalah kita berhenti membuat kerja-kerja hakiki.

Saya pulak, kalau boleh taknak bersara pada usia 60 tahun.

Kalau boleh, saya nak bersara pada umur 40 tahun. Lagi cepat lagi bagus.

Saya impikan tinggal di kawasan kampung. Rumah kampung dengan halaman luas di depan rumah. Di belakang rumah ada sedikit tanah untuk bela ayam, kambing, lembu untuk makan sendiri. Sedikit tanah untuk kebun-kebun sayur.

Dalam kiraan saya, saya perlukan tunai RM 4 Juta. Buat rumah, dan belanja untuk hari-hari. Yang penting, saya dah settle kan mak ayah saya pergi ke Mekah buat haji dan saya sendiri termasuk wife.

Cukuplah rumah sebijik yang agak luas. Kerja sikit-sikit je. Boleh tumpukan pada anak-anak untuk membina sahsiah dorang. Saya pun impikan nak belajar Al-Quran.

Taknak sangat dunia ni....nak ambik sikit-sikit je.

Itulah impian persaraan saya.
terbaik tuan...saya pon plan mcm tuan....tapi bab tunai 4 juta mcm tuan target tu...tak terkejor saya.....asalkan dpt settle hutang awal...ada saving ....Alhamdulillah dah....
Reply With Quote
  #66  
Old 10-02-2019, 10:00 PM
ciliapi ciliapi is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 117
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 3
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by 2bz4money View Post
Alhamdulillah, 800k ASBf yg asalnya suami isteri telah saya convert kpd anak 2 utk dptkan kadar yg rendah dgn ansuran rendah.

Strategi ASBf adalah untuk menyimpan paksa secara konsisten dan terminate kemudiannya dlm tempoh 3-4 tahun. Hasil nya boleh buat mcm2. Saya target beli property je.

Yg penting, kena ada ilmu, faham dgn strategi dan bertindak fokus
tahniah tuan.....lama tak bersua kat forum tuan...dulu selalu bersua di thread Tuan Ikeda.....tuan pon boleh tahan banyak share idea kat thread tuan ikeda...terbaik tuan...
Reply With Quote
  #67  
Old 10-02-2019, 10:01 PM
ciliapi ciliapi is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 117
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 3
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by a2zextra View Post
Insya Allah ada jalannya. Saya akan tunjukkan kepada tuan laluan yang mudah secara Islamik untuk membantu tuan dalam mencapai cita-cita tuan, berpandukan matlamat akhirat, disamping tidak ketinggalan duniawi untuk dijejak sementara.
Ikuti kemas kini bersama saya dari masa ke semasa.
boleh share lagi tuan....
Reply With Quote
  #68  
Old 11-02-2019, 07:18 AM
jaws_am jaws_am is offline
Super Active

jaws_am's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: wherever you are
Posts: 8,625
Thanks (Received): 46
Likes (Received): 1096
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by silasroon View Post
Bagi saya. Maksud bersara adalah kita berhenti membuat kerja-kerja hakiki.

Saya pulak, kalau boleh taknak bersara pada usia 60 tahun.

Kalau boleh, saya nak bersara pada umur 40 tahun. Lagi cepat lagi bagus.

Saya impikan tinggal di kawasan kampung. Rumah kampung dengan halaman luas di depan rumah. Di belakang rumah ada sedikit tanah untuk bela ayam, kambing, lembu untuk makan sendiri. Sedikit tanah untuk kebun-kebun sayur.

Dalam kiraan saya, saya perlukan tunai RM 4 Juta. Buat rumah, dan belanja untuk hari-hari. Yang penting, saya dah settle kan mak ayah saya pergi ke Mekah buat haji dan saya sendiri termasuk wife.

Cukuplah rumah sebijik yang agak luas. Kerja sikit-sikit je. Boleh tumpukan pada anak-anak untuk membina sahsiah dorang. Saya pun impikan nak belajar Al-Quran.

Taknak sangat dunia ni....nak ambik sikit-sikit je.

Itulah impian persaraan saya.
aku x pasti, dh quote ke belom komen nih..

sampai 4 juta ????

nak duk kmpung je pun..

kena buat calculation lain..

aku budget dlm 200-300k dh la..

duk kmpng nnt anak2 bantu la pe yg ptut..

jgn risou tn silasroon..rezeki sentiasa ada
__________________
So long, and thanks for all the fish
Reply With Quote
  #69  
Old 12-02-2019, 09:02 PM
Duit Tepi Duit Tepi is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2013
Posts: 358
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 13
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by jaws_am View Post
aku x pasti, dh quote ke belom komen nih..

sampai 4 juta ????

nak duk kmpung je pun..

kena buat calculation lain..

aku budget dlm 200-300k dh la..

duk kmpng nnt anak2 bantu la pe yg ptut..

jgn risou tn silasroon..rezeki sentiasa ada
Kalau 300k dgn dividen purata 6% = 300000x6%= 18000/12= 1500 income pasif sebulan.. cukup Tak? @ 500k utk pasif income 2500 sebulan..
Reply With Quote
  #70  
Old 14-02-2019, 08:27 PM
gmxemail gmxemail is online now
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 317
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 19
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ismailperak View Post
sekarang memamg pakai database. buku tu hardcopy, database softcopy.

memang tak boleh menipu tak derma tapi tulis sendiri dalam buku. diorg memang check dalam database dan boleh tahu berapa kali kita dah derma
Kalau derma darah kat tempat awam macam pusat beli belah ni selamat ke? Saya nampak ada orang derma darah hari tu kat pusat beli belah (ada jururawat2 semua tapi saya tak nampak atau dapat pengesahan diaorang dari mana) - ingat nak derma tapi takut2 jugak - takut kena scam lak kang
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump