Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Trading Styles

Forex Trading Styles Some traders prefer to use several methods in their trading. This forum discussed about it in details.

  • Do not offer or ask someone to join group/channel out of forum
  • Give credit Thanks/Like to anyone sharing useful information
Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 07-07-2007, 09:12 PM
levitez levitez is offline
Legendary Member

levitez's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: May 2007
Location: Sarawak <> Brunei <> Sabah
Posts: 14,139
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by waktong View Post
bagus kroang nie dah mula.. ohh tunggu kejap insyaalah malam nie ako sempat upload skill basic untuk newbies2 .. senang untuk monitor market dalam short term
Wah...ini dah kira bagus nih...aku nak blajar gak nih...
__________________
Quote:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=(◣_◢)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
>> DESKTOP WALLPAPER, AVATAR LIVERPOOL CG CLICK SINI <<
LIVERPOOL DIE HARD FAN ! ONCE REDS, FOREVER REDS!
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 07-07-2007, 09:54 PM
StanNero StanNero is offline
Super Active

StanNero's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Mar 2006
Location: Png-sabah-shah alm-desa pandan-batu muda (now)
Posts: 7,415
Thanks (Received): 153
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by waktong View Post
bagus kroang nie dah mula.. ohh tunggu kejap insyaalah malam nie ako sempat upload skill basic untuk newbies2 .. senang untuk monitor market dalam short term
uikss admin boleh saya tanya.. xsilap post nei ako yg cakap..apsal kuar ID waktong yg reply ? hehehe cuba tgk edited by stannero
Reply With Quote
  #13  
Old 07-07-2007, 09:59 PM
levitez levitez is offline
Legendary Member

levitez's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: May 2007
Location: Sarawak <> Brunei <> Sabah
Posts: 14,139
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by StanNero View Post
uikss admin boleh saya tanya.. xsilap post nei ako yg cakap..apsal kuar ID waktong yg reply ? hehehe cuba tgk edited by stannero
Uih ...nih mesti terkena CROSS LINE nih Stan...
__________________
Quote:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=(◣_◢)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
>> DESKTOP WALLPAPER, AVATAR LIVERPOOL CG CLICK SINI <<
LIVERPOOL DIE HARD FAN ! ONCE REDS, FOREVER REDS!
Reply With Quote
  #14  
Old 07-07-2007, 10:01 PM
StanNero StanNero is offline
Super Active

StanNero's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Mar 2006
Location: Png-sabah-shah alm-desa pandan-batu muda (now)
Posts: 7,415
Thanks (Received): 153
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by levitezfx View Post
Wah...ini dah kira bagus nih...aku nak blajar gak nih...
oke tgk nie ye seperti dijanjikan skill mudah kalau ngan ako mudah2 je nyer skill.. .. Nie ako panggil benda alah nie barry.. sumer pair boleh dipakai.. Oke sebab benda nie ako dah kata sebagai basic untuk newbies.. ako upload sket cth dia nyer indi seperti di bawah.. Oke basih benda nie org panggil support & resistance. Sumer TF and pair boleh guna tetapi sy lebih prefer TF 30 and TF 1 hour..

Its just plain simple and insyaalah selepas CS terbentuk kuar dari barry tersebut.. 3- 5 pips dlm tangan. Boleh jugak digunakan untuk scalp dan boleh guna TF kecik seperti 15M..

Baisc rules je xyah pening2.. lepas je barry merah ko Buy, Lepas je barry biru ko sell.. Satu lagi kelebihan barry nie, ako profer korang gabungkan dgn indi2 atau skill yg korang guna untuk monitor price action. Insyaalah..
Attached Images
 

Last edited by StanNero; 07-07-2007 at 10:07 PM..
Reply With Quote
Thanks cytron737, schreidder, ahib0205 thanked for this post
  #15  
Old 07-07-2007, 10:07 PM
StanNero StanNero is offline
Super Active

StanNero's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Mar 2006
Location: Png-sabah-shah alm-desa pandan-batu muda (now)
Posts: 7,415
Thanks (Received): 153
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

ini dia punya files. Donload and tolong jangan jual ye kawan2.. jgnm plak lepas nie ada kuar e-book plak.. hehe

khas untuk warga CG
Attached Files
File Type: zip Barry.zip (692 Bytes, 1747 views)
Reply With Quote
Thanks gugugaga, grantt006, newbie pips, Sweet Rose thanked for this post
  #16  
Old 07-07-2007, 10:08 PM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,153
Thanks (Received): 634
Likes (Received): 52
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default Strategi 4 hours

Ini adalah satu lagi cara close position bagi strategi 4hrs dan sesuai utk pair g/j (my favourite pair) & g/u.

stategi ini menggunakan NonLagMa_V4 gabungan 3 color dimana color kuning menunjukkan signal utk entry dan juga utk closing.

Satu lagi window menggunakan FX Sniper ergodic CCI sebagai support signal utk entry & closing..

Template & Indi akan di attach post berikutnye..
Attached Thumbnails
nonlagmav4.jpg  
Reply With Quote
Thanks cytron737, montok, marhaein, jemizm, junior trader thanked for this post
Likes nhm1987 liked this post
  #17  
Old 07-07-2007, 10:11 PM
levitez levitez is offline
Legendary Member

levitez's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: May 2007
Location: Sarawak <> Brunei <> Sabah
Posts: 14,139
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by StanNero View Post
oke tgk nie ye seperti dijanjikan skill mudah kalau ngan ako mudah2 je nyer skill.. .. Nie ako panggil benda alah nie barry.. sumer pair boleh dipakai.. Oke sebab benda nie ako dah kata sebagai basic untuk newbies.. ako upload sket cth dia nyer indi seperti di bawah.. Oke basih benda nie org panggil support & resistance. Sumer TF and pair boleh guna tetapi sy lebih prefer TF 30 and TF 1 hour..

Its just plain simple and insyaalah selepas CS terbentuk kuar dari barry tersebut.. 3- 5 pips dlm tangan. Boleh jugak digunakan untuk scalp dan boleh guna TF kecik seperti 15M..

Baisc rules je xyah pening2.. lepas je barry merah ko Buy, Lepas je barry biru ko sell.. Satu lagi kelebihan barry nie, ako profer korang gabungkan dgn indi2 atau skill yg korang guna untuk monitor price action. Insyaalah..
Sifu...bary ni lebey kurang mcm Bolingger Band gak ek?? Anyway...tima kaseh sifu. huhu...sesuatu yg baru aku dapat mlm nih...
__________________
Quote:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=(◣_◢)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
>> DESKTOP WALLPAPER, AVATAR LIVERPOOL CG CLICK SINI <<
LIVERPOOL DIE HARD FAN ! ONCE REDS, FOREVER REDS!
Reply With Quote
  #18  
Old 07-07-2007, 10:20 PM
StanNero StanNero is offline
Super Active

StanNero's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Mar 2006
Location: Png-sabah-shah alm-desa pandan-batu muda (now)
Posts: 7,415
Thanks (Received): 153
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by levitezfx View Post
Sifu...bary ni lebey kurang mcm Bolingger Band gak ek?? Anyway...tima kaseh sifu. huhu...sesuatu yg baru aku dapat mlm nih...
aa kalau ko pandai ko gabungkan la dengan murray ke.. ngan teknik BOX asian HILO ke xda hal.. so senang ko nak monitor.. sebagai contohla.. teknik BOX ( tahu tak teknik nie? ) dah kata sell.. lepas tu ko tgh dia lepas plak barry [email protected] sell.. so baru la yakin ngan trade..

alhamdullilah.. tu la tujuan thread ini dimajukan.. Banyak lagi skill yg bagus sebagai cth teknik si waktong buat @ murray dang si onetarmizi tu.. study oke.. Jom support .. kawan lain pun kongsi apa yg patut..

akan dikemaskini dari masa ke semasa
Reply With Quote
  #19  
Old 07-07-2007, 10:27 PM
waktong waktong is offline
Super Active

waktong's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Jan 2007
Location: www.umofxib.com
Posts: 7,453
Thanks (Received): 77
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by StanNero View Post
aa kalau ko pandai ko gabungkan la dengan murray ke.. ngan teknik BOX asian HILO ke xda hal.. so senang ko nak monitor.. sebagai contohla.. teknik BOX ( tahu tak teknik nie? ) dah kata sell.. lepas tu ko tgh dia lepas plak barry [email protected] sell.. so baru la yakin ngan trade..

alhamdullilah.. tu la tujuan thread ini dimajukan.. Banyak lagi skill yg bagus sebagai cth teknik si waktong buat @ murray dang si onetarmizi tu.. study oke.. Jom support .. kawan lain pun kongsi apa yg patut..

akan dikemaskini dari masa ke semasa
good sifu stan.... peneragan yg bagus tuh

p/s:awat nama aku kluar masa post tu?
__________________
IB Of UMOfx

Deposit 3.30 | Withdrawal 3.10
YM|SKYPE:waktong.umofx |Tel:019-243 3018|

Reply With Quote
  #20  
Old 07-07-2007, 10:34 PM
StanNero StanNero is offline
Super Active

StanNero's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Mar 2006
Location: Png-sabah-shah alm-desa pandan-batu muda (now)
Posts: 7,415
Thanks (Received): 153
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by haQ View Post
takut naik open and sell ??

guna graph yang 15min / intraday atau 1jam/2hari 2jam/3hari, bergantung pada platform mana, lain platform lain cara graph dia kira..

pastu buat jer garisan erm..kalau met pakai jer apa nama ntah, equedstrian channel ker?? lebih kurang lah

pastu kalau point masa tuh rapat kat bawah, open buy..kalau rapat atas open sell..

korang pun tak susah ati nak open position..
ni kekadang kita tak leh lawn emosi,
byk sgt study, byk sgt indicator, byk sgt signal belajar dan amal sampai nak klik buy pun jadi takut..

nk close pun sama, set target kalau nk main 10 pips main 10 pips, kalau nak main 20 pips main 20 pips. kalau target 50 tunggu 50 pips..

lepas tuh, open 1 atau 2 position jer. buat pe open byk byk smp bebankan margin..
jgn teragak agak nk klos bila target kita dah sampai.
sebab kita tak tau masa depan graf naik atau turun..

jgn guna perkataan "KALAU" kalau lah aku tak klos tadi perghhh dapat 30 pips..

jgn abaikan news mendatang, tp kalau margin cukup nk hold 100 - 300 pips, tak apa..


ako suka qoute ayat yg diboldkan merah tue.. sangat setuju.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
sharing your method

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump