Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > HIGH RISK SECTION - READ FORUM DISCLAIMER CAREFULLY BEFORE JOIN ! > Unrecognize Program Websites > Pyramid/Ponzi/Merapu Program Stop Paying

Pyramid/Ponzi/Merapu Program Stop Paying As per our warning, all HYIP & Matrix is just only a internet money game program. It is not an investment scheme & one day it will stop paying you. This section containing all stop-paying ponzi programs. Please read also Announcement HERE

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 08-01-2016, 11:22 PM
smf2000 smf2000 is offline
Regular

smf2000's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2006
Posts: 796
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pokke View Post
Mcm syok jer..mcm derma memderma jer

Saudara boleh cuba sendiri dgn minima risk $350
dan rasakan sendiri kemanisannya..

Saudara merokok? kalau merokok apalah sgt dgn $350 tu kan. Masuk Highway boleh tambah pendapatan bulanan..dan juga membantu komuniti Highway iaitu kita bersama...
hisap rokok bakar duit tiada sapa untung...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 08-01-2016, 11:34 PM
smf2000 smf2000 is offline
Regular

smf2000's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2006
Posts: 796
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

Saya percaya semua orang ada masalah hutang.. termasuklah diri saya sendiri.

1/ Hutang kereta
2/ Hutang rumah
3/ Hutang PTPTN
4/ Hutang motosikal
5/ Hutang Kad Kredit
6/ Mak aii.. kalau nak dilistkan kesemuanya.. masuk kubur dulu ni

JOM kita azamkan tahun 2016 ini adalah tahun bebas hutang pada akhir tahun nanti Insyallah Amiin...

Reply With Quote
  #13  
Old 08-01-2016, 11:40 PM
shirokin shirokin is offline
Regular

shirokin's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 553
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

mbr ak pon ada masuk tt... tpi dia pon tawakal ja... dpt 2 bln dah...
cuma ak xbrapa phm sistem dia... mcm mana byr 350 bleh dpt bln2 100... then kalu x withdraw smpi bln ke 4 dpt 800... profit around 128%...

kalu ak nk masuk pon risau gak nk promote kat orang takut setengah jalan mampos... kalu nk try diri sndiri ok la kot...
Reply With Quote
  #14  
Old 08-01-2016, 11:57 PM
smf2000 smf2000 is offline
Regular

smf2000's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2006
Posts: 796
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by shirokin View Post
mbr ak pon ada masuk tt... tpi dia pon tawakal ja... dpt 2 bln dah...
cuma ak xbrapa phm sistem dia... mcm mana byr 350 bleh dpt bln2 100... then kalu x withdraw smpi bln ke 4 dpt 800... profit around 128%...

kalu ak nk masuk pon risau gak nk promote kat orang takut setengah jalan mampos... kalu nk try diri sndiri ok la kot...

Itu la kan.. apabila kita nak masuk sesuatu skim kenalah buat ulangkaji terlebih dahulu. Begitu juga saya. Setelah melihat kesana dan kesini, berbual-bual dgn rakan2 satu Highway dan browsing2 internet.. keadaan Highway sangat stable.

Yang saya respect dekat Highway adalah pembayaran "elaun" bulanan direct kepada bank acct ahli 3x sebulan tidak pernah miss. SUATU KEKUATAN YANG LUAR BIASA.

Dan leader-leader Highway yang saya kenali tidak pernah cuba menipu dgn melemparkan fakta-fakta yang mengelirukan.

Saya benci MLM.. saya benci skim cepat kaya.. tetapi hidup ini penuh dgn risiko.. saya nampak Highway membuka peluang kepada saya untuk mendapat sedikit keuntungan... bukan cita-cita menjadi jutawan.

Secara tidak langsung saya ingin melihat Highway maju kehadapan supaya ianya dapat menolong setiap ahli dalam komuniti.

Terus terang saya katakan, kalau ak nak masuk.. masuklah dgn pakej yg selesa dgn ak.. risiko 4 bulan saja.. anggaplah ia satu pendapatan sampingan dan tambahan.

Risiko ada dimana-mana..

SESEORANG YANG BERJAYA ADALAH ORANG YANG BERANI MENGAMBIL RISIKO

Tapi jgn pula ambil risiko membabi buta ya... kaji-kaji dahulu.

Contoh jika ak masuk plan $350.
Selepas sebulan i.e. bulan pertama duit saraan $100 terus masuk acct bank kita
Bulan ke-2 masuk lagi $100
Bulan ke-3 masuk lagi $100
Dan bulan ke-4 adalah bulan matang.. jadi $800 masuk direct ke acct.

Total duit yang terus masuk ke acct bank kita selepas 4 bulan ialah
3*$100 + $800 = $1,100

tolak modal asal kita $1100 - $350 = $750 untung bersih

Jadi kenapa mahu berhenti, masuk balik $350 dan sambung rolling ke bulan 5 dan seterusnya.

Macam dapat gaji bulanan lah.

Nak lagi hebat.. lepas dapat bonus $800 letak balik 2 pakej $350
So tiap2 bulan bleh dapat pulak $200 dan bonus pada bulan ke-4 utk pusingan ke-2 ialah $1,600.

Dan begitulah seterusnya.. kita rolling duit dalam komuniti Highway.
Panggil kawan2 masuk seadanya supaya biar semua akan dapat rasa hasil dan kemanisannya.
Reply With Quote
  #15  
Old 09-01-2016, 12:03 AM
smf2000 smf2000 is offline
Regular

smf2000's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2006
Posts: 796
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

ada jugak yang kira lagu ni...

Reply With Quote
  #16  
Old 09-01-2016, 12:43 AM
Zul.H Zul.H is offline
Active Plus

Zul.H's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,752
Thanks (Received): 21
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Dh nak lingkup dh ni..dgrnya byk leader dah cabit..buat lg program lain..

Its money game..full stop
Reply With Quote
  #17  
Old 09-01-2016, 01:29 AM
s-z s-z is offline
Junior

s-z's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2014
Posts: 88
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by smf2000 View Post
Itu la kan.. apabila kita nak masuk sesuatu skim kenalah buat ulangkaji terlebih dahulu. Begitu juga saya. Setelah melihat kesana dan kesini, berbual-bual dgn rakan2 satu Highway dan browsing2 internet.. keadaan Highway sangat stable.

Yang saya respect dekat Highway adalah pembayaran "elaun" bulanan direct kepada bank acct ahli 3x sebulan tidak pernah miss. SUATU KEKUATAN YANG LUAR BIASA.

Dan leader-leader Highway yang saya kenali tidak pernah cuba menipu dgn melemparkan fakta-fakta yang mengelirukan.

Saya benci MLM.. saya benci skim cepat kaya.. tetapi hidup ini penuh dgn risiko.. saya nampak Highway membuka peluang kepada saya untuk mendapat sedikit keuntungan... bukan cita-cita menjadi jutawan.

Secara tidak langsung saya ingin melihat Highway maju kehadapan supaya ianya dapat menolong setiap ahli dalam komuniti.

Terus terang saya katakan, kalau ak nak masuk.. masuklah dgn pakej yg selesa dgn ak.. risiko 4 bulan saja.. anggaplah ia satu pendapatan sampingan dan tambahan.

Risiko ada dimana-mana..

SESEORANG YANG BERJAYA ADALAH ORANG YANG BERANI MENGAMBIL RISIKO

Tapi jgn pula ambil risiko membabi buta ya... kaji-kaji dahulu.

Contoh jika ak masuk plan $350.
Selepas sebulan i.e. bulan pertama duit saraan $100 terus masuk acct bank kita
Bulan ke-2 masuk lagi $100
Bulan ke-3 masuk lagi $100
Dan bulan ke-4 adalah bulan matang.. jadi $800 masuk direct ke acct.

Total duit yang terus masuk ke acct bank kita selepas 4 bulan ialah
3*$100 + $800 = $1,100

tolak modal asal kita $1100 - $350 = $750 untung bersih

Jadi kenapa mahu berhenti, masuk balik $350 dan sambung rolling ke bulan 5 dan seterusnya.

Macam dapat gaji bulanan lah.

Nak lagi hebat.. lepas dapat bonus $800 letak balik 2 pakej $350
So tiap2 bulan bleh dapat pulak $200 dan bonus pada bulan ke-4 utk pusingan ke-2 ialah $1,600.

Dan begitulah seterusnya.. kita rolling duit dalam komuniti Highway.
Panggil kawan2 masuk seadanya supaya biar semua akan dapat rasa hasil dan kemanisannya.


Pada zaman dulu, sewaktu zaman kegemilangan emas tok bela*ak, ARB* kh*zanah bangsa* yg terkenal seantero malaya begitu jugak..
setahun lebih tak pernah miss bayar duet bulanan kt kastemer. sehingga la semua org yg mula2 masuk dgn jumlah sedikit mula yakin lalu di"LABUR"kan seluruh duit simpanannya.
Akhirnya semuanya berubah. wang yg kononnya di"LABUR" jdik LEBUR.. Kawan jdik lawan, saudara-mara tidak bertegur sapa.. adakan skrip yang sama akan berulang kembali.??
Reply With Quote
  #18  
Old 09-01-2016, 07:44 AM
smf2000 smf2000 is offline
Regular

smf2000's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2006
Posts: 796
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Zul.H View Post
Dh nak lingkup dh ni..dgrnya byk leader dah cabit..buat lg program lain..

Its money game..full stop
Metafora nya begini:

"Ada satu kedai ais krim yang telah berjaya di pasaran.
Maka tumbuh 1 kedai ais krim yang baru yang mempunyai base yang sama cuma "toppings" nya saja yang berlainan.
Mereka bersaing dgn sihat dipasaran."

Saudara.. saya percaya rezeki Allah itu amat luas di luar sana. Bersaing lah dgn sihat dan berfikir lah dgn positive.

Jauhkan diri dgn hasad dengki dan iri hati sesungguhnya ianya adalah mainan syaitan.
Reply With Quote
  #19  
Old 09-01-2016, 07:52 AM
smf2000 smf2000 is offline
Regular

smf2000's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2006
Posts: 796
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

HIGHWAY berkonsepkan sumbangan komuniti. Tiada penjualan product "palsu"/gimmik atau pelaburan.

Seperti yang saya nyatakan dlm post yg lepas2, let's keep the money rolling so that kita boleh membantu antara sama lain.

Beli lah pakej yg termampu oleh kita. Jgn bercita2 utk menjadi jutawan dalam Highway kerana ianya cuma khayalan.

Pendapatan tambahan setiap bulan adalah jelas semoga ianya dapat membantu meringankan sedikit beban kita dalam penerajauan pemerintahan kerajaan yg ada skrg ni.
Reply With Quote
  #20  
Old 09-01-2016, 08:10 AM
smf2000 smf2000 is offline
Regular

smf2000's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2006
Posts: 796
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by s-z View Post
Pada zaman dulu, sewaktu zaman kegemilangan emas tok bela*ak, ARB* kh*zanah bangsa* yg terkenal seantero malaya begitu jugak..
setahun lebih tak pernah miss bayar duet bulanan kt kastemer. sehingga la semua org yg mula2 masuk dgn jumlah sedikit mula yakin lalu di"LABUR"kan seluruh duit simpanannya.
Akhirnya semuanya berubah. wang yg kononnya di"LABUR" jdik LEBUR.. Kawan jdik lawan, saudara-mara tidak bertegur sapa.. adakan skrip yang sama akan berulang kembali.??

Saudara nampak tak bagaimana orang2 yang RUGI itu bermain? mula-mula masuk sikit test power la konon.. lepas dapat 2-3 bulan lalu digadai rumah dan tanah utk masuk sebesar yg mungkin. Kerana apa? kerana impiannya utk menjadi jutawan bukan??
Lepas tu syarikat tutup.. maka tergolek lah dia dgn tergadainya segala harta.

Itu adalah tindakan yang KURANG BIJAK.

Kalau yg bijak, masuk sekadar mampu.. nak bungkus pon apa ada hal. Ini semuakan risiko "perniagaan".



Saya tidak menyarankan downline saya berbuat begitu.

Baca betul2 dibawah:

1/ Masuk dgn modal yg termampu sahaja - anytime boleh bungkus, Allah saja yg tahu. Masakan nyawa kita pon kita tak tahu bila nak masuk kubur.

2/ Pulangan modal 100%, ditambah lagi dgn sedikit keuntungan apabila mencecah 4 bulan.

3/ Setiap bulan kita mengurangkan risiko modal apabila saraan bulanan akan masuk terus ke acct kita. Bukannya kita terpaksa menunggu sehingga 4 bulan utk mula menerima wang.
Reduced risk as month goes by..

4/ Bila dah cecah 4 bulan, mula lah melabur kembali cuma dgn menggunakan wang bonus (bukan modal kita dah ya).

5/ Bulan ke 5 dan seterusnya secara bulanan, kita akan terus mendapat wang bulanan secara DOUBLE dari pusingan 4 bulan pertama tadi.

6/ Begitulah seterusnya kita bermain.. setiap 4 bulan bagaikan gaji naik 100%. MODAL tiada lagi dirisikokan.

Saya tak janji jutawan disini.. jangan jadi KURANG BIJAK.
Kita cuma menambah pendapatan bulanan sedikit demi sedikit.

Bantu lagi orang yg lain supaya kita sama-sama menerima menfaatnya bersama dan terus bergerak.

Jangan berfikiran negative kerana ianya menyempitkan rezeki.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump