Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #81  
Old 18-06-2018, 11:07 PM
amat2131 amat2131 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,979
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 64
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by TT View Post
PPBM lapor SPRM



PUTRAJAYA: Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) hari ini membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berkaitan dakwaan skandal salah guna kuasa dan penyelewengan tapak Bazar Ramadan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).


Ketua Pemuda PPBM, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, berkata beliau meminta SPRM menyiasat kes berkenaan sehingga ke 'lubang cacing' dan membawa dalangnya ke muka pengadilan.

"Saya tidak akan bertolak ansur jika wujud unsur rasuah dan salah guna kuasa berhubung kes berkenaan sama ada dari ahli parti atau saya sendiri.

"Saya buat laporan kepada SPRM hari ini kerana ia berkait rapat dengan aduan Bazar Ramadan Bukit Bintang di mana ada pengantara dan pembabitan serta salah guna kuasa dan nama parti untuk mendapatkan tapak itu," katanya pada sidang media di luar bangunan Ibu Pejabat SPRM di sini.

Katanya, tidak kira siapa yang bersalah dalam kes berkenaan dan pihak berkuasa perlu mengambil tindakan secepat mungkin.

Ditanya apa bentuk tindakan terhadap individu yang dikaitkan dengan kes berkenaan, Syed Saddiq berkata, beliau tidak boleh membuat spekulasi mengenai perkara itu sebaliknya menyerahkan kepada polis dan SPRM untuk melakukan siasatan lanjut.

"Saya juga difahamkan, Ketua Pemuda PPBM Bukit Bintang, Mohd Noorhisyam Abd Karim turut membuat laporan polis bagi mempertahankan hak beliau," katanya.

Setakat ini, katanya, pihaknya sudah membuat dua laporan polis masing-masing pada 14 Jun lalu dan semalam bagi meminta pihak berkuasa menyiasat kes berkenaan.

Media sebelum ini melaporkan dakwaan salah guna kuasa dan penyelewengan bagi mendapatkan 80 tapak bazar di Jalan Masjid India pada Ramadan lalu.

Difahamkan, tapak bazar itu kemudian disewakan semula sehingga RM5,000 bagi satu lot dan dianggarkan penganjur mengaut keuntungan keseluruhan kira-kira RM400,000.


https://www.bharian.com.my/berita/ke...-bazar-ramadan
Bagus ini yg kita hendak. Kalau kerajaan bn dulu tutup mata je
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #82  
Old 18-06-2018, 11:12 PM
kiddd2 kiddd2 is online now
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 19,250
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1840
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by amat2131 View Post
Bagus ini yg kita hendak. Kalau kerajaan bn dulu tutup mata je
mmg bagus..

baru betul xikut bn..

kalo ikut bn, kasi hentam sama macam zaman bn dulu..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #83  
Old 18-06-2018, 11:24 PM
Jalapeno Jalapeno is offline
Active Plus

Jalapeno's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2015
Posts: 3,555
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 37
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Lawan tetap lawan
__________________
Hashflare - Bitcoin Cloud Mining 'value for money' dgn harga RM47/$12 (debit/credit card) untuk 100GH/s setahun.
Diskaun 22% dengan kod HF18PIZZADAY22 hingga 31 May 2018
Di masa depan, dari mana nak dpt bitcoin? Berapa harga masa tu?
Reply With Quote
  #84  
Old 18-06-2018, 11:31 PM
cek mek molek cek mek molek is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 34,181
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3582
Active Level
My Mood:
Default

mohon sprm dan polis buat siasatan dengan telus dan cepat bertindak
Reply With Quote
  #85  
Old 18-06-2018, 11:53 PM
ajiboo ajiboo is online now
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Posts: 310
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 27
Active Level
Default

[QUOTE=TT;24622535]PPBM lapor SPRM



PUTRAJAYA: Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) hari ini membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berkaitan dakwaan skandal salah guna kuasa dan penyelewengan tapak Bazar Ramadan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).


Ketua Pemuda PPBM, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, berkata beliau meminta SPRM menyiasat kes berkenaan sehingga ke 'lubang cacing' dan membawa dalangnya ke muka pengadilan.

"Saya tidak akan bertolak ansur jika wujud unsur rasuah dan salah guna kuasa berhubung kes berkenaan sama ada dari ahli parti atau saya sendiri.

"Saya buat laporan kepada SPRM hari ini kerana ia berkait rapat dengan aduan Bazar Ramadan Bukit Bintang di mana ada pengantara dan pembabitan serta salah guna kuasa dan nama parti untuk mendapatkan tapak itu," katanya pada sidang media di luar bangunan Ibu Pejabat SPRM di sini.

Katanya, tidak kira siapa yang bersalah dalam kes berkenaan dan pihak berkuasa perlu mengambil tindakan secepat mungkin.

Ditanya apa bentuk tindakan terhadap individu yang dikaitkan dengan kes berkenaan, Syed Saddiq berkata, beliau tidak boleh membuat spekulasi mengenai perkara itu sebaliknya menyerahkan kepada polis dan SPRM untuk melakukan siasatan lanjut.

"Saya juga difahamkan, Ketua Pemuda PPBM Bukit Bintang, Mohd Noorhisyam Abd Karim turut membuat laporan polis bagi mempertahankan hak beliau," katanya.

Setakat ini, katanya, pihaknya sudah membuat dua laporan polis masing-masing pada 14 Jun lalu dan semalam bagi meminta pihak berkuasa menyiasat kes berkenaan.

Media sebelum ini melaporkan dakwaan salah guna kuasa dan penyelewengan bagi mendapatkan 80 tapak bazar di Jalan Masjid India pada Ramadan lalu.

Difahamkan, tapak bazar itu kemudian disewakan semula sehingga RM5,000 bagi satu lot

Selepas ni rakyat perlu tahu keputusan,samaade kes kantul atau kena cover.jgn senyapje macam yg lepas2
Reply With Quote
  #86  
Old 19-06-2018, 01:39 AM
scharger101 scharger101 is offline
Active Plus

scharger101's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2009
Location: TP and SL
Posts: 2,602
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 101
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by azriff View Post
kalau menipu dalam manifesto bangsa apa pulak?
Manifesto bukan janji....wooooo
Reply With Quote
  #87  
Old 20-06-2018, 02:16 PM
fadl fadl is offline
Regular

fadl's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2013
Posts: 506
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 37
Active Level
My Mood:
Default

Dah senyap dah. Ni kalo orang UMNO buat sampai 10-20 tahun pon diorang ungkit lagi. Bila diorang pnya parti buat, terus senyap.
Reply With Quote
  #88  
Old 20-06-2018, 02:54 PM
alas.meja alas.meja is online now
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 133
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 24
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by fadl View Post
Dah senyap dah. Ni kalo orang UMNO buat sampai 10-20 tahun pon diorang ungkit lagi. Bila diorang pnya parti buat, terus senyap.
nak buat ape lg.
police report da buat, report sprm pn da buat..
so skrg bg lah mase utk pihak berkuasa jalankan kerja..

adoiii, xkan lah hari2 nk kene update cite yg same..
Reply With Quote
  #89  
Old 20-06-2018, 03:24 PM
Don Malaya Don Malaya is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (2)
Join Date: May 2011
Location: Full Time Trader
Posts: 25,680
Thanks (Received): 342
Likes (Received): 231
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by alas.meja View Post
nak buat ape lg.
police report da buat, report sprm pn da buat..
so skrg bg lah mase utk pihak berkuasa jalankan kerja..

adoiii, xkan lah hari2 nk kene update cite yg same..
Lim guan eng boleh je hari2 buat Press conference..takkan yg lain takleh buat
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump