Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 14-06-2018, 11:11 PM
oldtbone oldtbone is offline
Legendary Member

oldtbone's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2012
Location: Lubuk Belida
Posts: 12,670
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 2801
Active Level
My Mood:
Default 2 unit rumah musnah di Flat Sri Selangor, Kuala Lumpur


SEBUAH rumah di tingkat 11 di perumahan Flat Sri Selangor di Jalan San Peng, Kuala Lumpur musnah manakala sebuah lagi yang terletak di tingkat atas terbakar 80 peratus dalam kejadian kira-kira jam 11.40 pagi tadi. - Foto NSTP










KUALA LUMPUR: Dua unit rumah di Flat Sri Selangor, Jalan San Peng, di sini, musnah dalam kebakaran kira-kira jam 11.40 pagi tadi.

Kebakaran bermula di sebuah unit di tingkat 11, yang kemudiannya merebak ke sebuah unit lain di tingkat 12.

Rumah di tingkat 11 itu musnah sepenuhnya, manakala rumah di tingkat 12 musnah 80 peratus.

Pengarah Bomba Kuala Lumpur, Khirudin Drahman, berkata dua pasukan bomba dan penyelamat dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Jalan Hang Tuah dan BBP Pudu membabitkan 18 anggota digerakkan ke lokasi kejadian.

Katanya, ketika sampai, api sudah marak dan merebak ke sebuah rumah flat yang terletak di tingkat 12.

"Api berjaya dipadamkan sepenuhnya pada jam 12.24 tengah hari, namun rumah pertama yang terbakar, dipercayai tempat kebakaran bermula musnah 100 peratus dan tidak dapat diselamatkan.

"Rumah di tingkat 12 terbakar 80 peratus," katanya ketika dihubungi, hari ini.

Khirudin berkata, tiada kemalangan jiwa berlaku berikutan tiada penghuni di kedua-dua rumah itu ketika kejadian.

Beliau berkata, pihaknya kini sedang menjalankan siasatan bagi mengetahui punca kejadian terbabit.

Sementara itu, seorang penghuni dikenali sebagai Ida, yang berjiran dengan rumah terbakar di tingkat 11 berkata, ketika kejadian beliau sedang mandi sebelum asap tebal berwarna hitam memenuhi ruang bilik mandi.

"Saya terus berhenti mandi dan keluar bilik air...dan mendapati sebahagian dalam rumah juga penuh dengan asap hitam.

"Saya terus mencapai anak perempuan dan lari keluar rumah kerana takut," katanya yang bersyukur api tidak merebak ke rumahnya..

Beliau kemudian menghubungi jiran dan memaklumkan rumah mereka musnah terbakar.












sumber: https://www.bharian.com.my/berita/ke...t-sri-selangor











.
Reply With Quote
Likes cek mek molek liked this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 14-06-2018, 11:21 PM
cek mek molek cek mek molek is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 34,181
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3582
Active Level
My Mood:
Default

nasib baik takde kecederaan jiwa. kesian, dah la nak beraya, kena ujian mcm ni..

Ida tu rasanya sempat berpakaian proper sebelum terus lari keluar dengan anak
tak jadi mcm thread tempohari, cerita budak yg lari dari kebakaran, tgh pakai boxer je
Reply With Quote
Likes oldtbone liked this post
  #3  
Old 15-06-2018, 12:51 AM
biomedik biomedik is offline
Active Plus

biomedik's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Sep 2006
Posts: 4,223
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 180
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cek mek molek View Post
nasib baik takde kecederaan jiwa. kesian, dah la nak beraya, kena ujian mcm ni..

Ida tu rasanya sempat berpakaian proper sebelum terus lari keluar dengan anak
tak jadi mcm thread tempohari, cerita budak yg lari dari kebakaran, tgh pakai boxer je
ida tu tgh mandi mek...selalunya dlm bilik air ada tuala jer...bayangkan sendiri je la mek...
__________________
Saya pengamal teknik rawatan Reiki berasaskan Tenaga Alam dan Kuasa Minda mampu merawat dari jarak jauh utk segala penyakit & masaalah. Rawatan saya PERCUMA! Kalau minat nak belajar Reiki, hanya dengan upah RM500 dan dengan izin Allah, dalam sehari saja anda sudah mampu utk merawat,melindungi dan mengawal diri sendiri dan orang lain.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump