Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 14-07-2018, 03:49 AM
kelbros kelbros is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2018
Posts: 1
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default Beli rumah - mintak refund jika rumah sudah setahun tidak boleh dibeli

As-salam/Salam Sejahtera
Mohon pencerahan siapa yang pernah mengalami masalah seperti kawan aku ini


ceritanya begini:-
tahun 2016 kawan aku ada beli rumah dari seorang agen hartanah, Sudah dapat bank yg sudi memberikan loan kepada member ni dan
segala bayaran deposit kepada owner dan juga kos guaman, kos penilaian sudah die selesaikan. cukup cerita bahagian die sudah tunaikan tanpa masalah. lawyer pom adalah melalui agen hartanah tersebut.

masalah sekarang timbul bila pihak bank tidak boleh disbursed duit kepada penjual kerana rumah tersebut masih ada masalah seperti srata title,
cukai tanah etc. makluman dari pihak bank, mereka memerlukan surat pengesahan dari perbadanan aparment berkenaan mengenai cukai tanah ke atas apartment tersebut. senang cerita. klu tidak dapat dokumen dari perdananan ini, duit tidak boleh disbursed. (cerita ini pjg klu sape nk detail aku boleh edit balik nanti sambung cerita, sbb masalah sebenar die adalah nk mintak refund balik duit).

pada tahun 2018 ini, die dah fedup tunggu sbb dari xde anak sampai la anak sudah umur 8 bulan (july 2018) masalah ini tidak selesai. jadi die mintak diorag batalkan perjanjian jual beli ini dan ini juga suggest dari lawyer. mintak refund dan pihak lawyer boleh refund tapi mereka tidak boleh refund 100% untuk lawyer fee. duit deposit kepada perjual boleh refund, duit penilaian aku rasa burn.

aku rasa tidak adil dari pihak member aku tu, sbb beli dari agen hartanah, agen hartanah kata rumah boleh dijual tapi masalah xde bank nk bagi loan. macam mane cara untuk die dapatkan balik 100% duit tu.. dah la ada anak kecil, isteri tidak berkerja....
Reply With Quote
Paid Advertisement
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump