Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #51  
Old 17-09-2017, 11:27 AM
Kbyne Kbyne is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Location: Setapak,K.L.
Posts: 9,960
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 280
Active Level
My Mood:
Default

Baik beli cepat,nak dekat motogp dah ni 27 sampai 29 oktober...kemudian masuk forum 1 nation bikers ker SAM ker boleh konvoi pergi...

MotoGP

http://www.sepangcircuit.com/ticketi...nd-prix-offici
Aku dah beli er6n,aritu test ride pergi Cameron...swoosh...lancar siap beli jagung madu...

Last edited by Kbyne; 17-09-2017 at 11:53 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #52  
Old 01-03-2018, 10:17 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 133,500
Active Level
My Mood:
Default

Pulsar NS200 tiba-tiba terbakar – penjelasan Modenas



Semalam telah tersebar satu gambar di laman Facebook Modenas Pulsar RS200, NS200, V15 Malaysia, yang dimuat naik oleh Zulkifli Nasir, menunjukkan motosikal Pulsar NS200 beliau terbakar secara tiba-tiba.

Menurut post yang dibuat, beliau menyatakan masalah bermula dengan enjin mati, kemudiannya terdapat asap keluar dari bawah tempat duduk seterusnya keluar pula api dari kecil sehinggalah besar dan merebak ke seluruh motosikal.

Berikutan perkara itu, Modenas sendiri telah mengeluarkan kenyataan hari ini, dengan memberitahu memang berlaku litar pintas pada motosikal Pulsar NS200 milik Zulkifli. Walaubagaimanapun, siasatan lanjut sedang dijalankan oleh pihak Modenas dan kenyataan rasmi yang lebih tepat dan sahih akan dikeluarkan apabila siasatan selesai.

Modenas juga menyatakan pihak khidmat selepas jualan mereka mengambil serius perkara ini, dan telah memberikan sebuah motosikal Pulsar kepada Zulkifli untuk kegunaan sementara, sehingga siasatan penuh lengkap.


https://paultan.org/2018/02/28/moden...lasan-modenas/
Reply With Quote
  #53  
Old 05-03-2018, 03:43 PM
zul amidi zul amidi is offline
Regular

zul amidi's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2018
Posts: 109
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 9
Active Level
Default

tiga2 motor tu okay aku rasa. tapi based on experience, ktm memang susah sikit nak maintain. spare part pun susah sikit nak cari. pulsar kualiti enjin kurang sikit tapi murah and spare part tak perlu risau. naza pulak macam cun2 je la
Reply With Quote
  #54  
Old 17-03-2018, 06:11 AM
apoeki apoeki is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2012
Posts: 3,773
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 62
Active Level
Default

X usahla beli naza. Pening kepala ko nti
__________________
YA ALLAH, TUTUPLAH AIB KU & AMANKANLAH KETAKUTAN KU
Reply With Quote
  #55  
Old 20-03-2018, 08:59 AM
Kamm Matt Kamm Matt is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2013
Posts: 362
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 13
Active Level
My Mood:
Default

naza ok je kalau owner tak sakai dan gatal tangan.. kazen aku beli brand new smp skarang.. ulang alik daily johan setia - pdg jawa.. kdg2 outstation sebab dia auditor.. dah dekat 4 taun.. rilek je.. karat pun takde.. enjin pun senyap je.. power pun ok..
Reply With Quote
  #56  
Old 20-03-2018, 09:12 AM
syamsoulcc syamsoulcc is offline
Super Active

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 6,514
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1210
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by TT View Post
Pulsar NS200 tiba-tiba terbakar penjelasan Modenas



Semalam telah tersebar satu gambar di laman Facebook Modenas Pulsar RS200, NS200, V15 Malaysia, yang dimuat naik oleh Zulkifli Nasir, menunjukkan motosikal Pulsar NS200 beliau terbakar secara tiba-tiba.

Menurut post yang dibuat, beliau menyatakan masalah bermula dengan enjin mati, kemudiannya terdapat asap keluar dari bawah tempat duduk seterusnya keluar pula api dari kecil sehinggalah besar dan merebak ke seluruh motosikal.

Berikutan perkara itu, Modenas sendiri telah mengeluarkan kenyataan hari ini, dengan memberitahu memang berlaku litar pintas pada motosikal Pulsar NS200 milik Zulkifli. Walaubagaimanapun, siasatan lanjut sedang dijalankan oleh pihak Modenas dan kenyataan rasmi yang lebih tepat dan sahih akan dikeluarkan apabila siasatan selesai.

Modenas juga menyatakan pihak khidmat selepas jualan mereka mengambil serius perkara ini, dan telah memberikan sebuah motosikal Pulsar kepada Zulkifli untuk kegunaan sementara, sehingga siasatan penuh lengkap.


https://paultan.org/2018/02/28/moden...lasan-modenas/
ni kes terpencil...

technician silap pasang terminal battery terbalik...

orang lain pakai NS200 semua thorbaik je..
__________________
"Segala apa di bumi ini, Allah punya, jadi tak perlu kita kedekut dan tamak"
"Nak cari kerja, mesti kerja yang ada life" ~~=> "pale lutut dia, mana ada kerja yg ada LIFE skarang, semua kerja mcm robot skrg, so cari la kerja yang kamu minat! itu yg penting"
Reply With Quote
  #57  
Old 22-03-2018, 12:10 PM
zul amidi zul amidi is offline
Regular

zul amidi's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2018
Posts: 109
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 9
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by apoeki View Post
X usahla beli naza. Pening kepala ko nti
aku tak pernah try ride naza. tapi kawan2 rider yg pakai naza kata ok je. tiap2 minggu gi ride naik cameron. bentuk dia pun cun gak ada ala2 gxsr sikit
Reply With Quote
  #58  
Old 22-03-2018, 12:32 PM
gadgetmall gadgetmall is offline
Super Active

gadgetmall's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2008
Posts: 7,059
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 20
Active Level
My Mood:
Default

niat nk angkat rs200 ni.

sunat lampu blakang.

Setel.
__________________
amin...
bersyukur dngn ape yg dah jadi..
sesungguhnye lebih rmai lg orang yg tidak bernasib baik..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump