Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #51  
Old 17-04-2019, 01:22 PM
Mata_Pena Mata_Pena is offline
Active Plus

Mata_Pena's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,074
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 675
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by puyol View Post
dengan erti kata lain tiada AP dikeluarkan untuk kenderaan dari negara Singapura, Brunei dan Thailand.
rasanya malaysia hanya ambil kereta dari negara pengeluar kereta saja.
mcm jepun ke, german ke, sweeden ke, italy ke, china ke

singapore bukan negara pegeluar kereta.
Thailand pun sama, hanya ada pemasangan mereka bukan pengeluar

lebih kurang mcm tu lah
__________________
berforum menyampaikan ilmu, dakta dan dakwah lebih bermanfaat dari membawang saje utk memuaskan hawa nafsu ego amarah syaitan
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #52  
Old 17-04-2019, 01:53 PM
Jackhalid Jackhalid is offline
Super Active

Jackhalid's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Location: Shah Alam, Setapak, Georgetown, Melaka dll
Posts: 6,199
Thanks (Received): 332
Likes (Received): 535
Active Level
My Mood:
Default

saya nak try hidup macam kat singapore tapi belum ada kekuatan hehehe.

dulu gi singapore, ke sana sini naik MRT + bas je.

kalau terasa penat, naiklah grab/cab (sana tambang teksi vs grab tak jauh beza sangat).

sedara mara duk SG pun takde keter. dulu ada tapi diorang dah jual. now ada motor je. gi mana2 diorang sewa kete / naik MRT / grab / teksi.

ye la, nak beli kete cikai pun mahal giler kat sana. harga kereta + COE woo. bukan kereta saja.

sbg negara yg kecil, SG pandai manage negara mereka. nak kurangkan kereta, naikkan harga. simple. huhuhu. tapi, public transport mereka tiptop lah.

Malaysia? not bad juga sebenarnya. yg tak pernah naik je komplen itu ini. boleh je naik bas utk gi stesen. bukan takde bas langsung. ada juga rumah yg boleh jalan kaki je gi LRT/MRT.

CUMA, kena trade-off dari segi MASA lah. naik PT, banyak abis masa. itu hakikatnya (kecuali naik grab/teksi). dan kalau bawak banyak barang, tak convenient.

tapi di KL/Klang Valley boleh lah kan. luar dari sini sorry lah. PT tak berapa nak cekap.

__________________
Dulu Teknik Forex Sebenar, kini TFS PRICE ACTION TRADING
Panduan hasil pengalaman 12 tahun trading & 8 tahun mengajar ribuan traders dari dalam & luar negara
"Mudah difahami, Sangat jelas, Sharp entry, Mudah nak profit" & banyak lagi kata traders di sini...


Reply With Quote
Likes TT liked this post
  #53  
Old 17-04-2019, 01:53 PM
puyol puyol is offline
Legendary Member

puyol's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2011
Posts: 18,791
Thanks (Received): 725
Likes (Received): 716
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Mata_Pena View Post
rasanya malaysia hanya ambil kereta dari negara pengeluar kereta saja.
mcm jepun ke, german ke, sweeden ke, italy ke, china ke

singapore bukan negara pegeluar kereta.
Thailand pun sama, hanya ada pemasangan mereka bukan pengeluar

lebih kurang mcm tu lah
bukan tuan. malaysia pun ada import kereta dari thailand jugak macam Toyota, Nissan, Ford dan Mazda cuma AP persendirian iaitu untuk orang perseorangan tidak dikeluarkan kerana takut disalahguna nanti.
Reply With Quote
  #54  
Old 17-04-2019, 02:48 PM
Mata_Pena Mata_Pena is offline
Active Plus

Mata_Pena's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,074
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 675
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by puyol View Post
bukan tuan. malaysia pun ada import kereta dari thailand jugak macam Toyota, Nissan, Ford dan Mazda cuma AP persendirian iaitu untuk orang perseorangan tidak dikeluarkan kerana takut disalahguna nanti.
oh ye ker
saya tak tau pulak tu.
dulu pernah baca sekali pasal regulation,
yg tau mmg stated Singapore thailand & brunei

ada juga baca klausa bersyarat,
mungkin masuk bawah tu, tapi syarat dia mmg banyak,
mcm kene bermastautin di negara tu melebihi setahun etc etc..

tapi secara komersilnya, negera2 tu mmg kita tak terima kereta masuk sini utk jual
__________________
berforum menyampaikan ilmu, dakta dan dakwah lebih bermanfaat dari membawang saje utk memuaskan hawa nafsu ego amarah syaitan
Reply With Quote
  #55  
Old 18-04-2019, 05:10 PM
Jering Jering is online now
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2019
Posts: 15
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by puyol View Post
motor ex5 takda kat sana, beli wave 125i jela.

https://www.boonsiewhonda.com.sg/boo...ducts/wave125i
Owh klu gitu xde budak2 rempit ke kat sana?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump