Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Webmaster, Blogger Discussion > Programming, Web Development

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-04-2019, 11:24 AM
syamsoulcc syamsoulcc is online now
Super Active

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 7,681
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1541
Active Level
My Mood:
Default Open Source Buatan Orang Melayu Kita (utk web development sahaja)

Salam...

Kat sini korang boleh share hasil kerja korang yang korang ingin kongsikan untuk kita semua.

Hanya yang berkait dengan web development sahaja.

Tak kiralah JS library ke, PHP package ke, HTML/CSS theme ke, atau apa-apa je lah yang korang boleh contribute pada dunia..

.
.

Macam aku sendiri, aku dah hasilkan dua PHP package (composer packagist):

1. Laravel DataTable SSP
- bagi korang yang dah pernah guna DataTable SSP, korang mesti tertanya-tanya macam mana pulak nak guna DataTable SSP ni dalam Laravel? so, just guna je package yang aku buat khas untuk Laravel ni.

https://github.com/syamsoulcc/laravel-datatable-ssp



2. PHP DB Wow
- kalau korang tak guna framework, korang boleh guna PHP DB Wow ni untuk memudahkan korang handle MySQL database.

https://github.com/syamsoulcc/php-db-wow

.
.

setiap link di atas yang aku kongsikan, memang sudah tersedia guide/cara untuk guna di dalam nya...




.
.

korang juga boleh kongsikan hasil kerja korang...


__________________
"Yg putih, yg hitam, semua dari Adam. Mengapa berperang, kita darinya seorang"
"Dan jgnlah kamu berpecah belah atau bercakaran antara satu sama lain, kelak kamu akan lemah dan hancur dan dgn itu hilanglah kekuatan atau kekuasaan kamu"
"Dan jgn kamu memanggil dgn panggilan yg buruk antara sesama kamu yg seagama seIslamnya, seperti panggilan ya fasiq, ya kafir, Firaun, Haman atau sbgnya"

Last edited by syamsoulcc; 01-04-2019 at 11:33 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump