Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #271  
Old 17-06-2019, 10:56 AM
d_conan d_conan is offline
CG Top Poster Club

d_conan's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Aug 2011
Posts: 24,072
Thanks (Received): 110
Likes (Received): 653
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Mata_Pena View Post
kereta zaman sekarang aku kurang minat lah..
tatau kenapa. tak appealing.

kalau kira BMW model baru..
model lama E30 tu lagi mengancam aku tgk.

Civic pun sama.
Ek, EG, masih nampak mcm rilek simple & elegent dan design dia tak ditelan zaman.
compare dgn civic model baru nampak mcm UFO je dah aku tgk.
ufo xde kete bang
Reply With Quote
Likes exboy liked this post
Paid Advertisement
  #272  
Old 17-06-2019, 10:56 AM
Mata_Pena Mata_Pena is offline
Active Plus

Mata_Pena's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,386
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 769
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by exboy View Post
Sampai skrg pada aku, model civic paling menarik rupanye yg FD tu..

Dulu pernah naik adik classmate punye kereta..die beli brand new..sejak tu terus nak amik civic..lagipun mase tu nak amik lancer GTE nampak model da outdated sikit.

P/s: punye lame kami belajar, sampai bile dah kerja dan mampu, kami berdua sama2 beli civic yg model FC..haha
civic fd ok la..
selesa, seat dia semua mmg comfortable.
dashboard nampak mahal.


maybe aku penah membesar dgn civic lama.
dan rata2 kalau tanya sape2 penah pakai eg,ek,
pada hari ni kalau diorang ada duit.. mesti diorang akan sambar balik kete lama tu.. stim lebih bohh
__________________
berforum menyampaikan ilmu, dakta dan dakwah lebih bermanfaat dari membawang saje utk memuaskan hawa nafsu ego amarah syaitan
Reply With Quote
  #273  
Old 17-06-2019, 11:01 AM
exboy exboy is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2013
Posts: 5,455
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 104
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by d_conan View Post
mazda ok.. ok suka interior finishing mazda.. finest at its best.. ko dh pakai sedan ok la pakai suv..

aku pun x faham kenapa harga kereta brand ni melampau lampau.. nk kata eksklusif mcm lexus, infiniti,xde la sgt..

camry cbu pun dh 190k.. gila tul.. mungkin tax je dh 100k.. ye la, kerajaan perak beli baru 90k.. jadah punya kerajaan
Haaa...kann.. giler betul Camry baru OTR dekat 200k..

Baik aku belu subaru brz ke, Toyota 86..puas hati lumba ngan maibi 😂
Reply With Quote
  #274  
Old 17-06-2019, 11:06 AM
puyol puyol is online now
Legendary Member

puyol's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2011
Posts: 19,288
Thanks (Received): 725
Likes (Received): 768
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by exboy View Post
Kereta ape pun ade kekurangan die.. cume nak cari yg kite minat dan mampu dlm budget..

Tula mazda 3 yg nk keluar baru giler over price.. dengar harga yg baru 1.5 pun dah 137k, yg 2.0 147k..mcm tak logik je

Wife aku dok minat CX-5..aku cakap tnggu bersalin dulu, tengok kalau rezeki tahun depan
amik CX-5 diesel lah bang. baru berdesup perginya.
Reply With Quote
  #275  
Old 17-06-2019, 11:11 AM
exboy exboy is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2013
Posts: 5,455
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 104
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by puyol View Post
amik CX-5 diesel lah bang. baru berdesup perginya.
Insyallah.. considering option yg ada..

Yg penting jangan senak nak bayar bulan2 dan maintenance sudah 😅
Reply With Quote
  #276  
Old 18-06-2019, 02:34 PM
exboy exboy is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2013
Posts: 5,455
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 104
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Mata_Pena View Post
civic fd ok la..
selesa, seat dia semua mmg comfortable.
dashboard nampak mahal.


maybe aku penah membesar dgn civic lama.
dan rata2 kalau tanya sape2 penah pakai eg,ek,
pada hari ni kalau diorang ada duit.. mesti diorang akan sambar balik kete lama tu.. stim lebih bohh
Haha..tapi aku kalau model eg,ek tu semua aku tak minat..maybe sebab aku tak minat yg model hatchback ni..

Tapi memang honda kene improve workmanship depa..org dah banding mcm beli proton (sebelum dijual pada China ni..tak tulis ni karang, marah pulak pemilik2 baru)
Reply With Quote
  #277  
Old 23-06-2019, 11:20 PM
mat gen2 mat gen2 is offline
Active Plus

mat gen2's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Location: ipoh-sepang-banting
Posts: 3,266
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 23
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by exboy View Post
Ikut jadual ni bro
thanks boss..rabu ni baru free bwk p sc
__________________
PEACE NO WAR
Reply With Quote
  #278  
Old 27-06-2019, 11:32 AM
mat gen2 mat gen2 is offline
Active Plus

mat gen2's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Location: ipoh-sepang-banting
Posts: 3,266
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 23
Active Level
My Mood:
Default

done service for 20k km total RM295

3s banting star
__________________
PEACE NO WAR
Reply With Quote
Likes exboy liked this post
  #279  
Old 10-07-2019, 12:10 PM
puyol puyol is online now
Legendary Member

puyol's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2011
Posts: 19,288
Thanks (Received): 725
Likes (Received): 768
Active Level
Default

Reply With Quote
  #280  
Old 13-07-2019, 07:31 AM
exboy exboy is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2013
Posts: 5,455
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 104
Active Level
My Mood:
Default

Aiyo.. Total bonus 2k je..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump