Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex General Discussion

Forex General Discussion General discussion of forex trading. Any common discussion related of forex could be find here except of Forex systems.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 13-12-2008, 01:50 PM
latelarus latelarus is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2008
Posts: 25
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 0
Active Level
Default Panas ..Aktiviti FOREX masuk dalam siaran RTM

Salam kepada warga Carigold..

Aktiviti Forex telah mendapat liputan siaran RTM melalui Rancangan 159 Hak Anda baru2 ini. Dengan skop;

1. Mangsa penipuan aktiviti forex
2. Penjelasan siapa yang boleh berdagang forex
3. Penjelasan FOREX dari Bank Negara
4. On-line FOREX (Internet) tidak sah
5. Individu menjalankan FOREX tanpa Lesen dari Bank Negara mnjalankan aktiviti haram


Jadi, forex sekarang nie SANGAT PANAS !!! Harap, jadilah trader yang buat kajian menyeluruh. Fahamkan maksud "trade your own risk"

Kepada IB broker dan sub IB, jelaskan kepada para trader yang bernaung dibawah anda.

** Ini hanya makluman, jangan nanti orang kata CariGold lubuk cari mangsa **

Last edited by latelarus; 13-12-2008 at 01:56 PM..
Reply With Quote
Thanks ahib0205, kevler, AlchemisT, Zero Loss, iamloco and 8 others thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 13-12-2008, 01:57 PM
Penbiru Penbiru is online now
Legendary Member

Penbiru's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2008
Posts: 14,709
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 435
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by latelarus View Post
Salam kepada warga Carigold..

Aktiviti Forex telah mendapat liputan siaran RTM melalui rancangan 159 Hak Anda baru2 ini. Dengan skop;

1. Mangsa penipuan aktiviti forex
2. Penjelasan siapa yang boleh berdagang forex
3. Penjelasan FOREX dari Bank Negara
4. On-line FOREX (Internet) tidak sah
5. Individu menjalankan FOREX tanpa Lesen dari Bank Negara mnjalankan aktiviti haram


Jadi, forex sekarang nie SANGAT PANAS !!! Harap, jadilah trader yang buat kajian menyeluruh. Fahamkan maksud "trade your own risk"

Kepada IB broker dan sub IB, jelaskan kepada para trader yang bernaung dibawah anda.

** Ini hanya makluman, jangan nanti orang kata CariGold lubuk cari mangsa **
Masalah ni timbul bila mana forex dijadikan sebagai satu sumber nak kaya cepat.Forex ni panas adalah disebabkan oleh TRADER UNGKAL yg suka cari donline.Bila lost mula bising.Ilmu tak cukup pastu nak trade forex.Lost melalak dalam paper dan TV.Manusia jenis hapa ni.Hantu pun bukan.Org pun bukan.

Pastu forex ni panas bila dijadikan sebagai lubuk duit untuk kaya cepat.Kalau lepas ni dah tak leh trade forex..mari ramai-ramai sumpah je makluk perosak dalam forex ni dok gila suruh org bukak akauan bawah mereka.Hampes!!!!
Reply With Quote
  #3  
Old 13-12-2008, 02:08 PM
oldskoolrocka oldskoolrocka is offline
Legendary Member

oldskoolrocka's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 18,163
Thanks (Received): 425
Likes (Received): 53
Active Level
My Mood:
Default

a ah..aku da agk da..if melayu masuk ramai2 mst jd cmni..mcm jakun2..bsg sane bsg sini..forex pon dowg nk jadikn cm MLM cr downline...xpon cm skim HYIP..xphm2..then gov haramkan trade forex kat mesia sb da stat kecoh2..problem2..setaw aku forex stat kecoh pas gov nek kn hrga myk mebuta tuli bulan 6 aritu..org time 2 da stat nk cri wet lby,juin la forex..puncanye gov kot...
Reply With Quote
  #4  
Old 13-12-2008, 02:12 PM
pagiygglpkinisdhtrg pagiygglpkinisdhtrg is offline
Active Plus

pagiygglpkinisdhtrg's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2008
Location: skudai-shah alam-pasir mas
Posts: 3,796
Thanks (Received): 409
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by latelarus View Post
Salam kepada warga Carigold..

Aktiviti Forex telah mendapat liputan siaran RTM melalui Rancangan 159 Hak Anda baru2 ini. Dengan skop;

1. Mangsa penipuan aktiviti forex
2. Penjelasan siapa yang boleh berdagang forex
3. Penjelasan FOREX dari Bank Negara
4. On-line FOREX (Internet) tidak sah
5. Individu menjalankan FOREX tanpa Lesen dari Bank Negara mnjalankan aktiviti haram


Jadi, forex sekarang nie SANGAT PANAS !!! Harap, jadilah trader yang buat kajian menyeluruh. Fahamkan maksud "trade your own risk"

Kepada IB broker dan sub IB, jelaskan kepada para trader yang bernaung dibawah anda.

** Ini hanya makluman, jangan nanti orang kata CariGold lubuk cari mangsa **
Kalau orang yg reti baca discalimer CG tak akan buat tuduhan tu. Kalau masuk CG tengok2 jgk le kiri kanan atas bawah ada apa. Selamat mencuba
__________________
ALHAMDULILLAH
Reply With Quote
  #5  
Old 13-12-2008, 02:19 PM
noorshah noorshah is offline
Regular

noorshah's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2006
Location: Kuching
Posts: 205
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

semasa khutbah sembahyang jumaat kelmaren kat masjid negeri Kuching.ada mempersoalkan tentang skim cepat kaya yg salah satunya forex...ada kedengaran menerusi corong radio.. permasalah nya ada KUTIPAN wang dari pelabur n yg menjalankan urusniaga ni...forex ni dah d salah guna oleh org persorangan tuk kepentingan peribadi... hancus2...
Reply With Quote
  #6  
Old 13-12-2008, 02:20 PM
Dellyx Dellyx is offline
Regular

Dellyx's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2008
Location: Malaysia
Posts: 865
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by latelarus View Post
Salam kepada warga Carigold..

Aktiviti Forex telah mendapat liputan siaran RTM melalui Rancangan 159 Hak Anda baru2 ini. Dengan skop;

1. Mangsa penipuan aktiviti forex
2. Penjelasan siapa yang boleh berdagang forex
3. Penjelasan FOREX dari Bank Negara
4. On-line FOREX (Internet) tidak sah
5. Individu menjalankan FOREX tanpa Lesen dari Bank Negara mnjalankan aktiviti haram


Jadi, forex sekarang nie SANGAT PANAS !!! Harap, jadilah trader yang buat kajian menyeluruh. Fahamkan maksud "trade your own risk"

Kepada IB broker dan sub IB, jelaskan kepada para trader yang bernaung dibawah anda.

** Ini hanya makluman, jangan nanti orang kata CariGold lubuk cari mangsa **
hehe yang kaler merah tu ada sesape yg tengok boleh jelaskan?
__________________
Jangan Risau.. Price Sentiasa Bergerak Ke Kanan...
*** sewa siggy.. promosikan bisnes anda disini.. $1 per day. Pm untuk maklumat lanjut.
Reply With Quote
  #7  
Old 13-12-2008, 02:23 PM
anne_81 anne_81 is offline
Regular

anne_81's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2007
Location: Under The Tuscan Sun
Posts: 533
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ok, saya ada post reply ni kat thread satu lagi, but i nak post kt sini juga bcause of its relevancy..

I've been thinking about this for awhile now..
If Bank Negara really wants to protect Malaysians from investing forex illegally, dorg patut buat satu self-regulatory organization (but still under BNM control) for the commodity futures or forex industry..
Then, thrugh that, BNM benarkan broker2 Malaysia ni to operate under this NFA-like organization surveillance..

Hopefully, sapa2 yg kat BNM tu ada terfikir mcm ni..
Think outside the box sket, bukan just setakat nak buat enforcement or to impose strict regulations..restrictions and enforcement are getting old fashion dah..
__________________
We're protected by the enormity of their stupidity
Reply With Quote
Thanks Zero Loss, desire, komenghard, usopm, ahib0205 and 4 others thanked for this post
  #8  
Old 13-12-2008, 02:30 PM
jejantas jejantas is offline
CG Top Poster Club

jejantas's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2007
Posts: 24,653
Thanks (Received): 916
Likes (Received): 6
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by anne_81 View Post
ok, saya ada post reply ni kat thread satu lagi, but i nak post kt sini juga bcause of its relevancy..

I've been thinking about this for awhile now..
If Bank Negara really wants to protect Malaysians from investing forex illegally, dorg patut buat satu self-regulatory organization (but still under BNM control) for the commodity futures or forex industry..
Then, thrugh that, BNM benarkan broker2 Malaysia ni to operate under this NFA-like organization surveillance..

Hopefully, sapa2 yg kat BNM tu ada terfikir mcm ni..
Think outside the box sket, bukan just setakat nak buat enforcement or to impose strict regulations..restrictions and enforcement are getting old fashion dah..
Yeah betul sekali... kalo dah tau ramai suka trade forex dan berbillion duit mengalir ke luar negara.... bukak ajer kat Mesia.. so duit x akan mengalir ke luar negara.

Tapi mereka mana berani adakan forex sebab nanti semua saham2 syarikat akan lingkup.... ramai yang dok trade forex dari beli saham2 syarikat Mesia...
Reply With Quote
  #9  
Old 13-12-2008, 02:30 PM
kraem kraem is offline
Active Member

kraem's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,728
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 0
Active Level
Default

ade sesape yg bleh berkongsi kenyataan rasmi bnm?
Reply With Quote
  #10  
Old 13-12-2008, 02:30 PM
ismandi76 ismandi76 is offline
Active Member

ismandi76's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,831
Thanks (Received): 113
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

ni manusia dah x berilmu mau juga main forex..dah loss bising sana sini...ada otak mcm x dipakai sbb nafsu nak kaya membuak-buak sengal betul ini org...kita trader biasa ler klu dah loss tu cuba cari apa sbb kita boleh loss...trading dlm forx cuma ada dua pilihan ajer BUY n SELL itu pun boleh rugi byk..sengal punya org
Reply With Quote
Thanks JaMeQ, ratusanRM, adrawza thanked for this post
Sponsored Links
Reply

Tags
asas forex, belajar forex, forex, kelas forex, main forex, rtm, trade forex

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump