Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Consumers > Consumer Info, Discussion

Consumer Info, Discussion Share useful information to other consumers. Discuss to get more clearer picture of some brand of products & services

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #31  
Old 08-05-2018, 11:45 AM
Dragonforex Dragonforex is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 3,425
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 341
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sapit87 View Post
dah wujud ke benda2 ni smua?
skrg sains sedang berusaha ke arah itu berpandukan kepada hadis Nabi SAW yg menyatakan cloning manusia akan berjaya.

mak ayah datuk nenek kita pon boleh dihidupkan satu hari nnti, but individu yang berbezalah dengan memori serta rupa yg 99.9% sama
__________________
Aku Online: Selasa dan Khamis sahaja.
Terima kasih
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #32  
Old 08-05-2018, 12:16 PM
muorian muorian is offline
Active Plus

muorian's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Apr 2007
Location: portal CG
Posts: 3,734
Thanks (Received): 30
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by a b c d e f View Post
Ni semua bukan suka2, tapi pasal terpaksa.

Kalau ikut gaya sekarang, kita akan kehabisan makanan. Nak ternak lembu untuk penduduk yang semakin bertambah perlukan terlalu banyak air dan bahan makanan.

Idea /teori dunia akan kehabisan sumber ini hanya tipu daya iblis dan sekutunya untuk mengawal harga pasaran bahan mentah dunia dan mewujudkan rantaian ekonomi baru bagi memastikan matawang / ekonomi kapitalis yg digunakan kekal relevan..

Allah dan nyatakan bahawa setiap manusia yang lahir dah ditentukan rezeki, ajal dan maut. Ini bermaksud kadar rezeki / sumber makanan cukup utk manusia yg ada kat muka bumi ni. dh ada qada dan qadar nya.
Reply With Quote
  #33  
Old 09-05-2018, 10:38 AM
a b c d e f a b c d e f is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Posts: 6,701
Thanks (Received): 183
Likes (Received): 251
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by muorian View Post
Idea /teori dunia akan kehabisan sumber ini hanya tipu daya iblis dan sekutunya untuk mengawal harga pasaran bahan mentah dunia dan mewujudkan rantaian ekonomi baru bagi memastikan matawang / ekonomi kapitalis yg digunakan kekal relevan..

Allah dan nyatakan bahawa setiap manusia yang lahir dah ditentukan rezeki, ajal dan maut. Ini bermaksud kadar rezeki / sumber makanan cukup utk manusia yg ada kat muka bumi ni. dh ada qada dan qadar nya.

Fahaman aku, ditentukan tidak bermakna dijamin. Kalau tak, kenapa ramai yang mati kebulur sepanjang sejarah dunia ni? Kenapa kita masih nak kene keluar cari rezeki dan nafkah kalau semua sudah ditentukan? Buang masa kan?

Kita usaha cari rezeki. Kalau nampak ada masalah ke hadapan, kita rancang dengan sebaiknya.
Reply With Quote
  #34  
Old 09-05-2018, 10:51 AM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 137,732
Active Level
My Mood:
Default

dorg mmg nak kurangkn pun separuh population dunia mcm thanos petik jari aka nuke?
Reply With Quote
  #35  
Old 10-05-2018, 10:43 AM
safuans safuans is offline
Active Member

safuans's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,053
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 153
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by nonoo1 View Post
mesti la sedap.. sbb kalo tak sedap orang tak beli
bayangkn depa buat daging wangyu juai rm30 sekilo


mungkin sedap tapi rasanya lain. tapi sebab murah orang akan beli.

apa-apa makanan yang sumbernya berlainan dari original akan lain rasanya. tak berapa sedap dibandingkan dengan original


ikan sangkar lain rasa dari ikan bebas di laut dan sungai. macam ikan terubuk sangkar, dah 99% lain rasanya.

durian yang ditanam dengan durian hutan lain rasanya.
Reply With Quote
Likes myroadtax.com liked this post
  #36  
Old 14-05-2018, 02:59 PM
myroadtax.com myroadtax.com is offline
CG Top Poster Club

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2014
Posts: 25,770
Thanks (Received): 258
Likes (Received): 297
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by safuans View Post
mungkin sedap tapi rasanya lain. tapi sebab murah orang akan beli.

apa-apa makanan yang sumbernya berlainan dari original akan lain rasanya. tak berapa sedap dibandingkan dengan original


ikan sangkar lain rasa dari ikan bebas di laut dan sungai. macam ikan terubuk sangkar, dah 99% lain rasanya.

durian yang ditanam dengan durian hutan lain rasanya.
Setuju, daging dengan otot haiwan yang hidup pasti lebih sedap daripada daging kultur dalam makmal. Rasanya mesti sedikit sebanyak dipengaruhi persekitarannya.

Kalau nak dibuat analogi, bandingkan gula dengan sweetener. Sweetener bole merosakkan rasa semulajadi kopi dan teh. Silap2 daging kultur rasa macam ubat.
Reply With Quote
  #37  
Old 20-05-2018, 08:14 AM
underscore underscore is offline
Legendary Member

underscore's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Location: 7
Posts: 11,159
Thanks (Received): 3663
Likes (Received): 437
Blog Entries: 33
Active Level
Default

Kulat sisir yg tumbuh kat pokok getah mati kalau buat kari rasa kental macam daging. Tak perlu risau nak cari daging tiruan
Reply With Quote
  #38  
Old 20-05-2018, 10:44 PM
pudins70 pudins70 is offline
Super Active

pudins70's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 5,907
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 187
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by underscore View Post
Kulat sisir yg tumbuh kat pokok getah mati kalau buat kari rasa kental macam daging. Tak perlu risau nak cari daging tiruan
Ha..ha..nostalgia betoi ni.
Antara menu dulu-dulu yang paling susah aku nak lupa.
Reply With Quote
  #39  
Old 20-05-2018, 11:15 PM
PurpleRangers PurpleRangers is offline
Active Member

 
Trader Rating: (21)
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,923
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 4
Active Level
Default

go vege. trust me. please trust me.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump