Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Webmaster, Blogger Discussion > Programming, Web Development

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 02-11-2011, 09:28 AM
jibam jibam is offline
Regular

jibam's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Aug 2008
Posts: 893
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 3
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by darkkiller View Post
so yg menguntungkan nanti buat app Iphone lah ye..kalau android selalunya free kan?

aku x study sgt pasai android nie.. kalau iphone (IOS) tu bole la skit2..
kat ios pun ada yg free gak.. ada 2 kategori yg bole kita buat.. satu jual apps... satu lg kalau apps kita nie free pastu mmg top free.. kita bole gunakn apps kita sebagai tempat iklan.. yg nie pun masuk gak..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 02-11-2011, 09:39 AM
zalnet zalnet is offline
Super Active

zalnet's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2006
Posts: 5,106
Thanks (Received): 282
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by darkkiller View Post
so yg menguntungkan nanti buat app Iphone lah ye..kalau android selalunya free kan?
Android pun bnyk berbayar bro...Yang best2 kebanyakannya berbayar...
Reply With Quote
  #23  
Old 02-11-2011, 09:43 AM
erro_sennin erro_sennin is offline
Regular

erro_sennin's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: May 2010
Location: in the parallel universe
Posts: 796
Thanks (Received): 42
Likes (Received): 0
Active Level
Default

aku ada bt custom android apps untuk satu company ne..
db guna sqlite.

time tu la aku belajar..
padahal sebelum tu xtw apa2 pn
memandai je bid project

kdg2 kita kena paksa diri, bru blh bt..
Reply With Quote
Thanks SangGuna, dzale thanked for this post
  #24  
Old 02-11-2011, 09:52 AM
suaji suaji is offline
Super Active

suaji's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2010
Posts: 6,090
Thanks (Received): 116
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

hehehe aku nak join jgk kalo ade geng..
aku nak wat kamus english bm je..
tp part yg paling mls nak dpt kan database kamus tu..
x tau nak mintak dgn sape..
kalo xde, so kena taip manual laa..
byg kan 1 page, dah brape pkataan woo (15-20 pkataan kot)

tp kena ingat, mayb kt hanye mampu kasi free je.. (buat amal hehe)
rakyat malaysia ni bkn nye sumer kaye..
mana ada kad kredit @ paypal..
Reply With Quote
Thanks WnB thanked for this post
  #25  
Old 02-11-2011, 10:02 AM
zalnet zalnet is offline
Super Active

zalnet's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2006
Posts: 5,106
Thanks (Received): 282
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by suaji View Post
hehehe aku nak join jgk kalo ade geng..
aku nak wat kamus english bm je..
tp part yg paling mls nak dpt kan database kamus tu..
x tau nak mintak dgn sape..
kalo xde, so kena taip manual laa..
byg kan 1 page, dah brape pkataan woo (15-20 pkataan kot)

tp kena ingat, mayb kt hanye mampu kasi free je.. (buat amal hehe)
rakyat malaysia ni bkn nye sumer kaye..
mana ada kad kredit @ paypal..
Bro..aku ada gak idea ni, aku ada siapkan script platfrom utk artikel rewiter, cuma kena perlu someone translate perkataan word by word tu yng jenuh tu hehe, btw android kebanyakannya xde byar pakai paypal kot bro...
Reply With Quote
  #26  
Old 02-11-2011, 10:02 AM
SuPerhEro SuPerhEro is offline
Active Member

SuPerhEro's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Location: be yourself
Posts: 1,561
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by darkkiller View Post
so yg menguntungkan nanti buat app Iphone lah ye..kalau android selalunya free kan?
android ini kadang-kadang bukan 'free' sangat, bukan bermaksud devloper software itu dengan baik hati atau 'saja' nak buat kerja amal untuk beri percuma tanpa bayaran.

tetapi sebaliknya, software 'free' tersebut akan kutip/tracking segala maklumat penting yang owner software itu inginikan. kena hati-hati gak. sebab memang sudah ada developer internet browser paling top famous di android market kantoi dengan user forum XDA.
__________________
I'm Back! Every time you don't follow your inner guidance, you feel a loss of energy, loss of power, a sense of spiritual deadness.

Last edited by SuPerhEro; 02-11-2011 at 10:05 AM..
Reply With Quote
  #27  
Old 02-11-2011, 10:23 AM
jibam jibam is offline
Regular

jibam's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Aug 2008
Posts: 893
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 3
Blog Entries: 1
Active Level
Default

bg aku kalau nak buat apps nie.. elok ada geng.. kalau buat sorang2 mau masak gak...
Reply With Quote
  #28  
Old 02-11-2011, 10:25 AM
suaji suaji is offline
Super Active

suaji's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2010
Posts: 6,090
Thanks (Received): 116
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zalnet View Post
Bro..aku ada gak idea ni, aku ada siapkan script platfrom utk artikel rewiter, cuma kena perlu someone translate perkataan word by word tu yng jenuh tu hehe, btw android kebanyakannya xde byar pakai paypal kot bro...
byr guna kredit kad @ paypal same je.. link jgk ke kredit kad..

byk ke nak translate nye?..
try kasi skit kat aku ntuk tgk2 dulu..
surat elektronik aku : [email protected]

pastu idea aku nak buat kamus suara ntuk mat saleh belajar cakap Melayu ala ala google voice gitu

Input = English
Output = Malay (buat bahasa kelate best jgk )

leh laa mat saleh tu blajar kecek kelate..
Reply With Quote
  #29  
Old 02-11-2011, 10:27 AM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,312
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by SuPerhEro View Post
android ini kadang-kadang bukan 'free' sangat, bukan bermaksud devloper software itu dengan baik hati atau 'saja' nak buat kerja amal untuk beri percuma tanpa bayaran.

tetapi sebaliknya, software 'free' tersebut akan kutip/tracking segala maklumat penting yang owner software itu inginikan. kena hati-hati gak. sebab memang sudah ada developer internet browser paling top famous di android market kantoi dengan user forum XDA.
browser apa tu?memang ada software yg buat tracking ni..kekadang tu aku dah tak caya sangat free2 ni
Reply With Quote
  #30  
Old 02-11-2011, 10:27 AM
suaji suaji is offline
Super Active

suaji's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2010
Posts: 6,090
Thanks (Received): 116
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jibam View Post
bg aku kalau nak buat apps nie.. elok ada geng.. kalau buat sorang2 mau masak gak...
kalo benda baru nak blajar mmg elok laa buat ade geng..
so xde laa cpt bosan @ cpt giv up..
tu kalo freeware laa..

kalo shareware, mmg wat sorang2 pun xde..
duit sorang2 je dpt..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump