Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #6031  
Old 08-03-2019, 12:23 PM
gmxemail gmxemail is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 345
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 21
Active Level
Default

Eh, dah tak boleh masuk http://www.asnb.com.my/price.aspx ni ke?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #6032  
Old 09-03-2019, 06:50 PM
-Ahmad87- -Ahmad87- is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 797
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 71
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by gmxemail View Post
Eh, dah tak boleh masuk http://www.asnb.com.my/price.aspx ni ke?
Saya taip asnb kat google, than tekan link je. Sbb Kadang2 pakai saved links ni tak dapat.
Reply With Quote
  #6033  
Old 11-03-2019, 11:34 AM
severkyt severkyt is offline
Active Member

severkyt's Avatar
 
Trader Rating: (22)
Join Date: Feb 2013
Location: Malaysia
Posts: 1,535
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 29
Blog Entries: 1
Active Level
Default

11.03.2019
0.6569
__________________
Reply With Quote
  #6034  
Old 11-03-2019, 03:31 PM
gmxemail gmxemail is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 345
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 21
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by -Ahmad87- View Post
Saya taip asnb kat google, than tekan link je. Sbb Kadang2 pakai saved links ni tak dapat.
Saya perasan dia kat dalam laman utama ASB tu sendiri sekarang; kat bahagian bawah belah kiri.


Eh, banyaknya jatuh KLCI. Hari tu baru je tambah unit

Last edited by gmxemail; 11-03-2019 at 03:42 PM..
Reply With Quote
  #6035  
Old 11-03-2019, 03:41 PM
gmxemail gmxemail is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 345
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 21
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by -Ahmad87- View Post
Dia sebenarnya tak salah beli harga berapa pun. Try check value dalam RM. Bandingkan dgn nilai sekarang. Saya expect tuan beli sebelum tahun 2010. Sebabnya NAV tertinggi secara tahunan

2011: 0.8870
2012: 0.9125
2013: 0.9391
2014: 0.8963
2015: 0.8062
2016: 0.7083
2017: 0.7596
2018: 0.7596

Saya yakin tuan masih untung berbanding masa beli dulu. Sebabnya, saya sendiri beli sebanyak 2 kali, pertama pada harga 0.6967 dan kedua pada harga 0.6639.

Jika hendak dibandingkan dengan harga terkini 0.6704, keuntungan maksimum saya hanyalah 0.97%. (Saya abaikan belian pada harga 0.6967 kerana sudah pasti rugi.)

0.6704 - 0.6639 = 0.0065 (0.97%)

Masih belum ditolak sales charge 5%, lepas tolak confirm rugi.

Tapi hakikat sebenarnya, disebabkan saya beli dan simpan sejak 2015 hingga sekarang, keuntungan terkini adalah 14%.

Moral of the story is: Kita tak boleh simply tolak harga sekarang dgn harga dulu sahaja. Kita perlu kira fund growth. Iaitu mengambil kira segala bonus, split dan juga 'dividen' atau income distribution.
Saya masih menghadam lagi post ni, lagi2 perenggan terakhir.

Formula saya yang jahil ni:

Jumlah keseluruhan unit terkumpul didarab dengan NAB semasa. Lepas tu tolak dengan jumlah pelaburan asal (dan termasuk cas perkhidmatan).

Tepat tak tepat formula saya ni tak pasti
Reply With Quote
  #6036  
Old 12-03-2019, 08:52 AM
severkyt severkyt is offline
Active Member

severkyt's Avatar
 
Trader Rating: (22)
Join Date: Feb 2013
Location: Malaysia
Posts: 1,535
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 29
Blog Entries: 1
Active Level
Default

12.03.2019
0.6522
__________________
Reply With Quote
  #6037  
Old 13-03-2019, 09:19 AM
-Ahmad87- -Ahmad87- is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 797
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 71
Active Level
Default

13.03.2019
0.6547
Reply With Quote
  #6038  
Old 14-03-2019, 08:28 AM
severkyt severkyt is offline
Active Member

severkyt's Avatar
 
Trader Rating: (22)
Join Date: Feb 2013
Location: Malaysia
Posts: 1,535
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 29
Blog Entries: 1
Active Level
Default

14.03.2019
0.6576
Reply With Quote
  #6039  
Old 15-03-2019, 08:12 AM
severkyt severkyt is offline
Active Member

severkyt's Avatar
 
Trader Rating: (22)
Join Date: Feb 2013
Location: Malaysia
Posts: 1,535
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 29
Blog Entries: 1
Active Level
Default

15.03.2019
0.6572
__________________
Reply With Quote
  #6040  
Old 18-03-2019, 08:31 AM
severkyt severkyt is offline
Active Member

severkyt's Avatar
 
Trader Rating: (22)
Join Date: Feb 2013
Location: Malaysia
Posts: 1,535
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 29
Blog Entries: 1
Active Level
Default

18.03.2019
0.6597
__________________
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump