Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #61  
Old 14-11-2017, 07:26 AM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 43,452
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1088
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Banyak sangat benda dengan satu juta

Buka restoran ke buka francais ka

Buat web cam lelong lazada zalora ka

Studi dan tengok apa yang betul betul minat

Contoh minat western food

Kaji studi western food

Buka kedai dan promosi besar besaran western food

Bagi seluruh Malaysia kenali western food kita

Cari tukang masak power juga perencah makanan yang super best

Dan masa tue

Modal sejuta

Kalau kena pada cara leh jadi 20 juta kot
__________________


PERCUMA RAHSIA Kenikmatan SEKS SUAMI ISTERI
di www.rahsiafirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #62  
Old 24-12-2017, 08:57 AM
lampor_2003 lampor_2003 is offline
Legendary Member

lampor_2003's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2009
Posts: 10,855
Thanks (Received): 77
Likes (Received): 36
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kirung View Post
Hai,
Beza thread sy dgn thread sedia ada ialah sy nakkan spesifik ttg dua bisnes di bwh shj:

1) restaurant
2) penternakan

Modal 1 juta, which one to choose between the both idea?

Tq
TT duk area mane?
Aku ade lubang nak generate duit tu.. Pulangan 5%sebulan..
Kalau betul2 berminat kita boleh set masa utk jumpa..
__________________
MINYAK DHAB ASLI MEKAH

ID SHAKLEE:890760
Vitamin Shaklee!!
Reply With Quote
  #63  
Old 24-12-2017, 11:49 AM
arla arla is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2017
Posts: 148
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 10
Active Level
Default

1 juta bisnes bidang hartanah. Beli lot-lot gerai & sewakan.
Reply With Quote
  #64  
Old 24-12-2017, 12:24 PM
paparo paparo is offline
Active Plus

paparo's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Apr 2010
Location: Flat Tingkat 4..
Posts: 4,622
Thanks (Received): 53
Likes (Received): 21
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

xde idea utk tt..idea yg sy ada lebih kepada bisnes sy.
utk membesar.
Reply With Quote
  #65  
Old 24-12-2017, 12:51 PM
mrvx mrvx is online now
Super Active

mrvx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 8,342
Active Level
My Mood:
Default

jual beli rumah.... beli tanah lot.. bina rumah.. siap.. jual. ambil laba dlm 40% drp kos..
Reply With Quote
  #66  
Old 07-02-2018, 05:34 PM
Oalev Oalev is offline
Regular

Oalev's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2018
Posts: 332
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 24
Active Level
My Mood:
Default

ternak lembu, berbaloi.
__________________
>> WAH HEBAT NI HANYA DGN EBOOK RM75 JE DAH BOLEH BELAJAR BINA LAMAN WEB MCM PROFESSIONAL >> klik SINI
>> NAK TEMPAH DESIGN LOGO/BRANDING YG KREATIF, SIMPLE & ELEGANT >> klik SINI
Reply With Quote
  #67  
Old 20-06-2018, 12:51 AM
azamnetwork azamnetwork is offline
Active Member

azamnetwork's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Aug 2007
Posts: 1,073
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Salam TT. Jika ada modal 1 juta. Saya sarankan TT buat import kambing dari Australia. Kambing kat Malaysia memang tak cukup malah semasa pemerintah abang najib pun banyak dah project2 yg dibangunkan separuh jalan untuk industri daging merah ni. Tapi sayang semuanya separuh jalan kerana masalah rasuah. Kenapa business import kambing ni perlu diusahakan kerana kurangnya penternak tempatan yg mampu supply kambing untuk sembelih/akikah ataupun perayaan. Belum lagi kita bercakap tentang supply baka. Dahulu zaman paklah memang ramai penternak tumbuh tetapi dengan hampir 80% project semuanya gagal kerana menurut pandangan saya, kambing dari australia iaitu boer dsb tidak sesuai diternak di Malaysia. Ia melibatkan kos yg tinggi (ubat ubatan dan dedak) selain masalah kroni dan masalah politik yg mana penternak tak fully support by agency.. . Dari australia hanya sesuai trading. Bawak masuk. dan jual. kalau bawak masuk 1 kapal terbang, berderet treller dah tunggu utk diedarkan 1 Malaysia. jenis2 kambing yg sesuai yg boleh supply utk daging (boer, bebiri) dan jenis akikah iaitu farel. Kalau nak kongsi pengalaman dan nak buat business ni insyaAllah saya boleh bantu. terima kasih.
__________________
AKU INSAN BIASA
Reply With Quote
  #68  
Old 20-06-2018, 01:15 AM
Maestro Maestro is offline
Active Plus

Maestro's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,830
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 220
Active Level
My Mood:
Default

Kalau aku

50k utk try & error bidang diminati (kira standby utk rugi, set up dlm scale yg kecik just utk blaja dia punya flow)

400k utk set up bisnes setelah betul2 konfiden dgn pengalaman scale bisnes yg kecik tadi..

550k lagi utk reserve & cash flow bisnes.. supaya dpt survive long term....
__________________
Appy-polly-loggies. I had something of a pain in the gulliver so had to sleep. I was not awakened when I gave orders for wakening.
Reply With Quote
Likes aut05urfer liked this post
  #69  
Old 20-06-2018, 04:53 AM
Kbyne Kbyne is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Location: Setapak,K.L.
Posts: 9,806
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 261
Active Level
My Mood:
Default

Masa belajar commercial studies dulu,basic necessity nak business mesti ada capital,land dgn labour...

Jadi duit tu mesti dah cover tiga tiga tu,tu pun 1/3 jer...

Lagi 2/3,buat securities,dgn contingency...

Makna tuan cuma boleh spent 1/3 dari 1 juta buat mula business...restoren ataupun peternakan...dua dua senangnak handle...

200K beli tapak cash,kedai ker,lot tanah ker...selebihnya,skill...samada kaedah ternak up to date (rujuk UPM)atau masakan yg ummph...yg penting rajin...

Kalau nak rujuk kata kata rezeki tu 90 peratus dari perniagaan,tu bukan hadith sahih,tu hadith palsu...
__________________
Kaki kencing dan batu api...
Nabi Shallallahu ‘alaihi wa sallam melewati dua kuburan, lalu Beliau bersabda: “Sesungguhnya keduanya ini disiksa, dan tidaklah keduanya disiksa dalam perkara yang berat.Yang pertama, dia dahulu tidak menutupi dari buang air kecil. Adapun yang lain, dia dahulu berjalan melakukan namimah (adu domba)”
Reply With Quote
  #70  
Old 20-06-2018, 11:12 PM
HelangPutih HelangPutih is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2015
Posts: 3,041
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 158
Active Level
My Mood:
Default

ade sejuta aku simpan jer.

tp klu nak bisnes, aku wat restoren. penternakan ni sulit sket, nak kena timing, tanah pn nak luas. lagi pun, margin keuntungan perniagaan makanan ni sangat2 tinggi. niaga kejap jer, dengan pelanggan yang sederhana ramai, dah boleh siap rumah batu, tunai, xyah pinjam2 dengan bank.
__________________
Aku ikut arah aliran.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump