Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 27-04-2016, 07:47 PM
lpsoldier007 lpsoldier007 is online now
CG Top Poster Club

lpsoldier007's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2010
Posts: 22,938
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 420
Active Level
My Mood:
Default

Grabcar ni sama ke mcm Uber?

Ada beza?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 05-05-2016, 06:38 PM
lindasabri lindasabri is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Posts: 478
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by nytroz View Post
Sapa pernah buat grabcar? Requirement keta sama mcm uber ke? Keta saya persona thn 2008 boleh buat ke?
Lebih kurang sama bro...cuma nak pastikan tak silap langkah,sbb sya akan ambil loan axia baru

Takut dah start few month,nanti diorg tuka policy,tak bole pakai own car,kena pakai keta mereka

Juga takut lambakan grabcar driver akan susahkan dpt menang bid

Last edited by lindasabri; 05-05-2016 at 06:40 PM..
Reply With Quote
  #23  
Old 07-05-2016, 10:20 AM
lindasabri lindasabri is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Posts: 478
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by nytroz View Post
Sapa pernah buat grabcar? Requirement keta sama mcm uber ke? Keta saya persona thn 2008 boleh buat ke?
boleh buat...call grabcar
Reply With Quote
  #24  
Old 07-05-2016, 10:22 AM
lindasabri lindasabri is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Posts: 478
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by nwa View Post
akiu syak TT ni macam taxi driver yang nak dapatkan maklumat je dalam ni..hehe...lain macam ayat2 dia
laaaa...nak syak apanya mmg dah terang terang saya tulis di page pertama

cuma yg buat sya tertahan skrg atas perkara dibawah:

1. cara untuk tidak ditangkap spad(bagus dah bnyak yg beri panduan)

2. adakah grabcar dan uber jalan penyelesaian?sbb skrg pun dah bnyak driver grabcar dan uber complain ttg susah menang bid sbb terlalu ramai driver

3. juga masalah rating yg tidak adil,kena tuduh kentut dlm teksi terus kena banned

kalau kita tak pandu laju (lebih speed limit)kena sabotaj dgn pasennger dpt rating rendah smpai kena banned

4. dibuang terus dari sistem tanpa sbb munasabah(dah mcam google adsense pulak)

5. takut dah ambil loan keta axia,grabcar or uber tukar policy kena ambil kereta mereka pula yg mahal

6. e-hailing sistem yg akan limitkan pendapatan semua pemandu grabcar,uber dan teksi

Last edited by lindasabri; 07-05-2016 at 10:34 AM..
Reply With Quote
  #25  
Old 07-05-2016, 10:33 AM
lindasabri lindasabri is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Posts: 478
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sapit87 View Post
aku pelik knapela diorg nk mgamuk kat diorg tu,knape diorg sndri x ikut je cara uber cri customer.dh tau teksi ni nk mcm2 kerenah xyahla bwk teksi lg.bwk je cara uber
ramai dah driver teksi pakai keta wife mereka untuk cuba grabcar dan uber...

tapi kerana lambakan driver,utk menang bid agak sukar

boleh join fb grabcar dan uber tgk apa komen mereka yg cuba bawa

juga complain ttg masalah rating system yg tidak adil(sya pakai grabtaxi apps hampir dua tahun dah,bnyak pengalaman)

satu lagi masalah skrg government akan buat e-hailing sistem,dimana tak lama lagi pendapatan pemandu akan kurang

kalau semudah join grabcar dan uber bole selesai masalah,dah lama 3000 lebih taxi driver yg aktif grabtaxi apps dah tolak teksi dan ambil axia or myvi second

Last edited by lindasabri; 07-05-2016 at 10:39 AM..
Reply With Quote
  #26  
Old 11-05-2016, 10:16 PM
nasiayam nasiayam is offline
Regular

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jan 2012
Posts: 576
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

nak dapat bid cepat ada cara dia. tapi berisiko sikit saya dah kena BAN dgn grabcar sbb buat cara tu.
Reply With Quote
  #27  
Old 13-05-2016, 11:07 AM
lindasabri lindasabri is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Posts: 478
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by nasiayam View Post
nak dapat bid cepat ada cara dia. tapi berisiko sikit saya dah kena BAN dgn grabcar sbb buat cara tu.
ramai dah complain...malah yg complain tu indian...chinese...siap ada nama mereka lagi di fb,so bole contact mereka direct..nanti kalau sya rajin sya post dlm ni...

atau boleh ke fb group terbuka (teksi malaysia)
Reply With Quote
  #28  
Old 13-05-2016, 10:29 PM
alpijat alpijat is offline
Regular

alpijat's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2009
Posts: 334
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

assalamualaikum, saya nak tanya sikit kalau guna kereta family boleh tak utk buat Grabcar? Myvi 2015 tapi nama saya ada dlm cover note insuran as 2nd driver. berminat nak buat part time grabcar driver.
Terima kasih
Reply With Quote
  #29  
Old 13-05-2016, 10:42 PM
parcofolgore parcofolgore is offline
Super Active

parcofolgore's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Feb 2010
Posts: 5,064
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Sape buat servis ni dlm cg? Nk mintk tlg hntr epot atau erl
Reply With Quote
  #30  
Old 14-05-2016, 01:49 AM
shah08 shah08 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (12)
Join Date: Oct 2008
Posts: 2,620
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by alpijat View Post
assalamualaikum, saya nak tanya sikit kalau guna kereta family boleh tak utk buat Grabcar? Myvi 2015 tapi nama saya ada dlm cover note insuran as 2nd driver. berminat nak buat part time grabcar driver.
Terima kasih
Boleh..nama saya 2nd driver dlm note
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump