Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > MLM / Investment by SSM Companies > MLM Local Registered Companies (With AJL)

MLM Local Registered Companies (With AJL) Registered ROC & ROB companies with AJL certificate attached.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 07-01-2008, 12:50 PM
Abu nawas Abu nawas is offline
Legendary Member

Abu nawas's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Mar 2007
Location: Permatang Pauh.....
Posts: 11,231
Thanks (Received): 302
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

Buat MLM ni kena ambik masa utk berjaya...MLM ni bukan skim cepat kaya so kena ada kesabaan dan kesungguhan, MLM ni mengajar kita menjadi peniaga yg sebenar (setiap bulan kena buat jualan atau beli sendiri), kalo MLM yg tak ada maintain dan bole dpdt bonus saya rasa ini bukan perniagaan, ini permainan...tapi byk yg suka modal sekali untung berkali2 dgn hanya cari org join bukan jual barang..

Amway kukuh kerana ahli diterapkan menjadi usahawan di samping membina networking dan ambil masa 5 tahun (mgkn lebih) ke atas utk nampak hasil, byk org sekarang tak minat sebab nak duit cepat dan kaya cepat tapi asas tak kukuh..lepas tu mula la cari company lain plak

Semoga berjaya bersama Amway!
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 07-01-2008, 01:04 PM
serene_kpf serene_kpf is offline
Super Active Member
InstaForex Official
Introducing Broker

serene_kpf's Avatar

 
Trader Rating: (14)
Join Date: Mar 2006
Location: kl, johor
Posts: 7,634
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

yeah, memang,mlm kena ambil masa, tapi amway betul betul baik cuma barangan ada sikit mahal
Reply With Quote
  #23  
Old 07-01-2008, 01:13 PM
Abu nawas Abu nawas is offline
Legendary Member

Abu nawas's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Mar 2007
Location: Permatang Pauh.....
Posts: 11,231
Thanks (Received): 302
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by serene_kpf View Post
yeah, memang,mlm kena ambil masa, tapi amway betul betul baik cuma barangan ada sikit mahal
itu yg byk org tak boleh buat...bersabar dan buat dengan penuh etika sebagai seorg MLMer

MLM sekarang dah merapu...itu yg buat org tak nak dengar MLM...fobia
Reply With Quote
  #24  
Old 13-01-2008, 02:48 PM
mrpezzal mrpezzal is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Posts: 104
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Abu nawas View Post
Buat MLM ni kena ambik masa utk berjaya...MLM ni bukan skim cepat kaya so kena ada kesabaan dan kesungguhan, MLM ni mengajar kita menjadi peniaga yg sebenar (setiap bulan kena buat jualan atau beli sendiri), kalo MLM yg tak ada maintain dan bole dpdt bonus saya rasa ini bukan perniagaan, ini permainan...tapi byk yg suka modal sekali untung berkali2 dgn hanya cari org join bukan jual barang..

Amway kukuh kerana ahli diterapkan menjadi usahawan di samping membina networking dan ambil masa 5 tahun (mgkn lebih) ke atas utk nampak hasil, byk org sekarang tak minat sebab nak duit cepat dan kaya cepat tapi asas tak kukuh..lepas tu mula la cari company lain plak

Semoga berjaya bersama Amway!

yea.. barang AMWAY ini memang bagus, sebelum ini saya tidak suka ambil tahu ttg barangan AMWAY ini.

Barangan bagus, dan bergantung kepada kita bagaimana untuk memasarkannya. TANPA MODAL tapi perlu effort.. dia mengajar kita bagaimana untuk menjadi seorang perniaga yang betul.. sbb itu ramai orang CINA dalam AMWAY.

Aku banyak kali dah tertipu dengan biz yang boleh memberi pulangan dlm masa yang singkat ni..

So aku skrg nak cuba pulak dalam AMWAY nie... bagi aku produknya adalah SANGAT BAGUS.. walaupun orang kata barang AMWAY MAHAL.. tapi sebenarnya adalah sebaliknya, malah ia lebih menjimatkkan.

Doakan aku berjaya dalam AMWAY ini.
Reply With Quote
  #25  
Old 13-01-2008, 05:25 PM
vaquita vaquita is offline
Regular

vaquita's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2007
Posts: 448
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

AMIN.....

produk amway yg saya suka bedak dia lah.
bau sedap.
wangi sgt.
Reply With Quote
  #26  
Old 13-01-2008, 06:01 PM
budak_kampung budak_kampung is offline
Regular

budak_kampung's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2006
Location: Batu Pahat, Johor
Posts: 269
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Mystream Network View Post
betul....tapi dlm mlm, yg terawal ada advantage....lagi satu yg saya tengok, puak ni akan bg peluang kat puak dia dulu sebelum disclose kat org kita.....

itu apa yg saya nampak la....
Saya setuju dgn pendapat ni...kalau org Melayu pun dpt peluang ni awal dah tentu akan bagi kat kaum sendiri dulu sebelum bagi pada kaum lain... CUMA bezanya mrk yg benar2 usahakan peluang tu dgn bersungguh2 atau tidak sehingga berjaya.... atau berenti sekerat jalan??!!!...
Kalau dlm AMWAy ada pangkat Crown Ambassador... semua kaum boleh dpt pangkat Crown Ambassador...yg penting usaha beb dan terus pandang ke depan demi masa depan yg cemerlang, gemilang dan terbilang...


Just my 2 cents opinion...
Reply With Quote
  #27  
Old 15-01-2008, 01:33 PM
mrpezzal mrpezzal is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Posts: 104
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 0
Active Level
Default

yea..
mcm mana yea.. org cina2 dalam AMWAY ni boleh berjaya
kalau nak kata berpendidikan tinggi tak lah jugak
sbb di Malaysia ni. yang ada CROWN AMBASADOR tu.. cina jual durian...
mula2 jual amway naik motor je pergi seluruh perak...
kagum aku. tapi dia tetap low profile.. biasalah orang naik dari bawah..
dan beberapa org melayu yang naik disebabkan oleh dia.. mmg dia seorang yang bagus.
Reply With Quote
  #28  
Old 15-01-2008, 02:31 PM
moneymaker3000 moneymaker3000 is offline
CG Top Poster Club

moneymaker3000's Avatar

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2007
Location: KL
Posts: 24,325
Thanks (Received): 288
Likes (Received): 141
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

aku suke gak produk amway ni tapi aku rasa antara sebab utama org melayu tanak aktif dlm amway pasal harga barang dia yg mahal. Contohnye ubat gigi amway tu harga lebih rm10 tapi kat carrefour bole dpt 3 ubat gigi.

Macam e-spring tu mmg bagus sgt, tapi nak tukar filter dia setiap 5000liter, harga cecah rm600, macam bayar insuran n roadtax keter la plak. tu yg org ramai fikir byk kali pasal amway ni
Reply With Quote
  #29  
Old 17-01-2008, 06:19 AM
farmasi farmasi is offline
Active Member

farmasi's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Location: facebook, internet, sg buloh, shah alam, pj & kl
Posts: 1,308
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

sy pun ahli amway cuma skrg beli yg tiada tandingan di luar je
cthnya ubat gigi, LOC, dish drops & produk artistry tapi kalau bab vitamin dah guna shaklee lebih 3 tahun sebab sebagai pharmacist saya tgk nutrilite malaysia tak setanding nutrilite us/global tu yg x fhm bila tanya upline/diamond depa kata kena percaya kat company. ada ke tu jwpnnya?? so bila org shaklee promote brg sy try walau hubby tentang abis2an last2 since last year hubby yg teraju shaklee ni drpd sy tp mcmane pun ari2 gosok gigi dgn Glister
__________________
e-Farmasi : Farmasi Maya Anda
qaradhawi kata dalam al-halal wa al-haram fi al-islam, "Tidak boleh dikatakan sesuatu itu haram kecuali wujud nas yang sahih subut dan sareh dilalah dalam menyatakan pengharamannya. adapun lemah subutnya, atau sahih subutnya, tetapi tidak sareh pengharamannya, maka hendaklah dikekalkan kepada hukum harus"
Reply With Quote
  #30  
Old 17-01-2008, 06:25 AM
farmasi farmasi is offline
Active Member

farmasi's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Location: facebook, internet, sg buloh, shah alam, pj & kl
Posts: 1,308
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by vaquita View Post
AMIN.....

produk amway yg saya suka bedak dia lah.
bau sedap.
wangi sgt.
bedak revell x best ke?
tang amwaynya deodorant mmg syok pakai bdn x bau 2-3 hari tapi
menjak tau anti-perspirant tak elok trus tukar brand x yg cuma
deodorant tapi bkn anti-perspirant dan since last mth dah melekat
dgn debac7 kat kedai sy pun dah byk jual
__________________
e-Farmasi : Farmasi Maya Anda
qaradhawi kata dalam al-halal wa al-haram fi al-islam, "Tidak boleh dikatakan sesuatu itu haram kecuali wujud nas yang sahih subut dan sareh dilalah dalam menyatakan pengharamannya. adapun lemah subutnya, atau sahih subutnya, tetapi tidak sareh pengharamannya, maka hendaklah dikekalkan kepada hukum harus"
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump