Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Banking, Payment Processors > Bank, ATM, Internet Banking

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #51  
Old 19-04-2014, 01:28 PM
asdasdasd asdasdasd is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (2)
Join Date: May 2011
Posts: 12,508
Thanks (Received): 301
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

duit banyak simpan kat bank, apa gunanya...duit ada guna beli aset, setiap tahun aset hartanah naik reger macam roket, duit kat bank pulak naik jugak, tapi cam siput la...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #52  
Old 20-04-2014, 12:10 AM
hafizuka hafizuka is offline
Super Active

hafizuka's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Sep 2008
Posts: 6,955
Thanks (Received): 231
Likes (Received): 27
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by CITROEN_C4 View Post
Menang ada kena mengena bro.Bukan tentang dana haji jasman sahaja.Pubel Bedford Dato Zahari dan Dataran teroka Hibah Hj Anuar Abdul Aziz pun dok jaja cerita tentang dana luar Negara ni bro.Sebab tu aku cuba buat case study dari sudut teknikal bagaimana cara sesuatu Fund masuk secara legal ke Malaysia ni.Naik benak laa berhujah pendapat dengan ahli2 dana yang 3 ni.Bagai pungguk rindukan bulan tunggu dana masuk.huhu
Buang masa je bro berhujah huhuhu. Penat aje nanti.

Kalau bukak akaun kat Stanchart pastu nak TT kat bank lain nanti ada la kat borang TT tu MT103. TT je pun MT103 tu.

Dia berbalik kepada persoalan ada duit ke takde je. Tu je bro.

Nak bayar fees apa plak dah duit ko. Tolak je dari duit ko tu. Melainkan dia takleh tolak 'duit' ko tu, tu yg mintak fees kena bayar. Pastu cakap problem mesej tak betul la apa la. Mengarut je bro

Semua agenda scammer aje
__________________
Malaysia Bumi Bertuah Tanahair Tercinta
Reply With Quote
  #53  
Old 25-06-2018, 01:55 PM
CITROEN_C4 CITROEN_C4 is offline
Regular

CITROEN_C4's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 810
Thanks (Received): 82
Likes (Received): 23
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hafizuka View Post
Buang masa je bro berhujah huhuhu. Penat aje nanti.

Kalau bukak akaun kat Stanchart pastu nak TT kat bank lain nanti ada la kat borang TT tu MT103. TT je pun MT103 tu.

Dia berbalik kepada persoalan ada duit ke takde je. Tu je bro.

Nak bayar fees apa plak dah duit ko. Tolak je dari duit ko tu. Melainkan dia takleh tolak 'duit' ko tu, tu yg mintak fees kena bayar. Pastu cakap problem mesej tak betul la apa la. Mengarut je bro

Semua agenda scammer aje
Thanks bro..
__________________
WHO DARES WIN
FROM MALACCA WITH LOVE
Reply With Quote
  #54  
Old 25-06-2018, 02:04 PM
art_director art_director is offline
Active Plus

art_director's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2008
Posts: 3,310
Thanks (Received): 26
Likes (Received): 16
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by CITROEN_C4 View Post
Salam semua, aku ada soalan nak tanya sikit tentang duit.Ok soalan nya macam ni : katakan aku ada simpanan sebanyak RM 10 juta dibank.Jadi apa yang aku tahu RM10 juta tu adalah sekadar figure digit RM10,000,000.00 yang akan tertera dibuku simpanan atau on screen monitor.Apa yang aku tahu RM10 juta itu tidak wujud dalam bentuk wang kertas di bank.

Setahu aku cetakan wang kertas adalah berdasarkan kawalan dan arahan dari BNM untuk berlegar disekitar Malaysia berdasarkan supply dan demand.Mungkin sekitar 3% sahaja dari figure simpanan di BNM atau Bank2 di Malaysia.
Jadi soalan nya sekarang adalah bagaimana jumlah simpanan aku sebanyak RM10 J itu disahkan nilai nya oleh pihak bank khususnya BNM ?berdasarkan beberapa soalan yang aku tanya kepada orang yang ada pengalaman dengan network banking iaitu Mr M..dia bagitahu setiap simpanan dari figure yang banyak digit tu adalah satu nilai yang telah disahkan oleh pihak bank atau di panggil with clearence lebih kurang macam tulah yang telah disahkan nilainya oleh BNM.Dan untuk sah nilai itu pulak memerlukan Collateral atau sandaran iaitu sesuatu yang memegang nilai wang itu seperti asset,emas,gold bullion atau disahkan nilai dari pihak yang mengissuekan nilai itu seperti International bank atau pun World Bank,IMF,BIS,Federal Reserved atau lain2.

Bila telah sah Collateral dan sandarannya oleh pihak BNM barulah nilai yang ada pada figure amount base on digit or number di screen bank atau buku simpanan itu “bernyawa” ujar Mr M itu lagi.

Salah satu fungsi BNM adalah untuk menjamin nilai figure amount berdasarkan pengesahan kepada pihak yang mengeluarkan Collateral tersebut.Ini adalah berdasarkan pendapat Mr M itu.Sekiranya pihak pemunya accout itu bermasaalah yang melibatkan undang undang BNM ada kuasa untuk freeze kan account terbabit dengan member arahan kepada bank yang terbabit dan menarik semula Collateral yang menjamin nilai with clearance account itu sebelumnya.Ini adalah berdasarkan pendapat MR M itu.
Jadi aku minta pendapat korang semua di CG ni mana mana yang ada kepakaran boleh bagi pendapat sikit tak tentang isu Collateral ini.
jumlah 10juta tu bermula dari Ringgit Malaysia yg ko dapat.
sama ada gaji, untung meniaga, derma dan sebagainya.

bila ko simpan dalam bank.. 10 juta tu tetap ada dalam bank. melalui rekod kemasukkamn.
yg cerita lain2 dari Mr.M tu karut marut belaka.

sandaran duit pada emas dan gold nilaian itu dibuat ketika sebelum duit diprint. bukan masa ko dapat gaji, terima hasil jualan, derma dan sebagainya.
__________________
Salam Sejahtera kpd semua
Reply With Quote
  #55  
Old 25-06-2018, 02:07 PM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 43,941
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1116
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

rm10 juta tue ambik beli dalam 3 biji banglo kat penang

nilai rm10 juta tue ada kat rumah banglo

setel kes
__________________


PERCUMA RAHSIA Kenikmatan SEKS SUAMI ISTERI
di www.rahsiafirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
  #56  
Old 25-06-2018, 02:09 PM
ed_zero ed_zero is offline
Active Plus

ed_zero's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Sep 2009
Posts: 4,805
Thanks (Received): 83
Likes (Received): 11
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by CITROEN_C4 View Post
Thanks bro..
boleh ajar camne nak dapat rm10 juta tu x bro..haha
__________________
ILMU YANG SAYA ADA INI IBARAT SETITIK AIR SEBESAR LAUTAN
Reply With Quote
  #57  
Old 25-06-2018, 02:11 PM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 43,941
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1116
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ed_zero View Post
boleh ajar camne nak dapat rm10 juta tu x bro..haha
aku pun mau beli no ka jackpot ka apa
__________________


PERCUMA RAHSIA Kenikmatan SEKS SUAMI ISTERI
di www.rahsiafirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump