Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Scams & Alerts > Suspicious Business/Scheme Activities

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 02-02-2018, 11:06 AM
cek mek molek cek mek molek is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 42,920
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 5162
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
ni aku citer situasi cikgu Terengganu yang kena lipak ngan yayasan..

memula mmg ada cikgu lepas pergi umrah, tapi bilangan sedikit..

kemudian dia buka lagi tawaran umrah murah, kali ni lagi ramai bley gi..

tapi at last, kandas, duit kutip dah..

ada antara mangsa siasat kata, kerani yayasan gelapkan duit kutipan, wallahualam..
lahai sayangnya. kesian mangsa..

saya pulak dalam thread yg saya bagi link tu sebenarnya dah sebut scamm

sekali ada forumer cg bagitau tu bukan scamm, kena jaga bbaik jgn dok memfitnah..


yg kita bimbang, mula mula dua tiga empat rombongan ok lagi, pastu kemudian ada scamm. ha masa tu duit dah hilang, takleh nak recover..
__________________
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 02-02-2018, 11:09 AM
mcdonat mcdonat is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2017
Posts: 267
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 23
Active Level
Default

Senang sgt org melayu kene scam
Reply With Quote
  #13  
Old 02-02-2018, 11:20 AM
kiddd2 kiddd2 is offline
CG Top Poster Club

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 21,372
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 2191
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cek mek molek View Post
lahai sayangnya. kesian mangsa..

saya pulak dalam thread yg saya bagi link tu sebenarnya dah sebut scamm

sekali ada forumer cg bagitau tu bukan scamm, kena jaga bbaik jgn dok memfitnah..


yg kita bimbang, mula mula dua tiga empat rombongan ok lagi, pastu kemudian ada scamm. ha masa tu duit dah hilang, takleh nak recover..
takut jadi camtu je..

memula buat comey la..

orang dah mula percaya, dia tunjuk laa sifat sebenar..

bukan nak tuduh ke fitnah ke..

tapi nak orang ramai berhati2..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #14  
Old 02-02-2018, 11:25 AM
cek mek molek cek mek molek is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 42,920
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 5162
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
takut jadi camtu je..

memula buat comey la..

orang dah mula percaya, dia tunjuk laa sifat sebenar..

bukan nak tuduh ke fitnah ke..

tapi nak orang ramai berhati2..
betul setuju ni tuan, scammer nak ambik kepercayaan org dulu, buat sebagus boleh.
lepas tu, tengok la, ramai kata duit dah lebur, hilang, dilarikan..
biasa kan modus operandi scammer gitu..

betul mcm tuan kata, supaya org ramai berhati hati dan cari info sebanyak mungkin utk lindungi diri dari diperdaya..
__________________
Reply With Quote
  #15  
Old 02-02-2018, 11:32 AM
malrockstar malrockstar is offline
Super Active

malrockstar's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Apr 2011
Location: Klang
Posts: 8,406
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 22
Active Level
My Mood:
Default

kalau kne bayar 500, baik check betul2.takut kena scam.

kalau org tu memang kenal..bole la percaya.
macam akak kt opis aku ni cite, ade sorg dato' sponsor 100% untuk pkcik makcik yg kurang mampu dr segi kewangan untuk pergi umrah..
tp dato tu sponsor orang2 area tmpat tinggal dia je..
__________________
YA ALLAH, MUDAHKANLAH URUSAN KU, MURAHKANLAH REZEKI KU. AMIN.
AUTOCAD FREELANCE
Iv Mist - Penawar Resdung DLL

Reply With Quote
  #16  
Old 02-02-2018, 02:39 PM
the best seller the best seller is offline
Active Plus

the best seller's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: Jun 2010
Posts: 3,887
Thanks (Received): 58
Likes (Received): 25
Active Level
My Mood:
Default

Ade bau2 scam ni nampaknyee
Reply With Quote
  #17  
Old 02-02-2018, 02:48 PM
ameant ameant is offline
Super Active

ameant's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Mar 2007
Posts: 6,332
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 115
Active Level
My Mood:
Default

lepas balik umrah baru bayar rm500... ada berani tak dia tu
__________________
ynwa.......
Reply With Quote
  #18  
Old 02-02-2018, 02:51 PM
momoque momoque is offline
Legendary Member

momoque's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 10,669
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 288
Active Level
My Mood:
Default

Mengarutyeee
Reply With Quote
  #19  
Old 02-02-2018, 02:54 PM
eizzbizz eizzbizz is offline
Super Active

eizzbizz's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2009
Posts: 7,819
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 246
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

pasaipa buat lagunie..
buat naya kat orang na..
baik fokus bizz
Reply With Quote
  #20  
Old 02-02-2018, 03:08 PM
nokia3210 nokia3210 is offline
Active Member

nokia3210's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2012
Posts: 1,275
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 83
Active Level
My Mood:
Default

too good too be true ...sah sah MLM ni ..kena carik downline
__________________
More people would learn from their mistakes if they weren't so busy denying them.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump