Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Scams & Alerts > Suspicious Business/Scheme Activities

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 02-02-2018, 10:27 AM
myvi sporty myvi sporty is offline
Active Member

myvi sporty's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,743
Thanks (Received): 34
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default umrah 500. scam ke betui?

salam geng nak tanye, pernah dengar k umrah 500. kos sebenar 6800rm, bayar 500 sahaja... 6300 ada org sponsor.. ada org promote.. katanye ada org menginfakkan harta dengan cara begini.. betul ke geng? sape pernah atau tahu tentang umrah ni?
__________________
fastaqim kama umirta:)
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 02-02-2018, 10:30 AM
nonoo1 nonoo1 is offline
Super Active

nonoo1's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2010
Posts: 5,780
Thanks (Received): 30
Likes (Received): 246
Active Level
My Mood:
Default

kalau ada syarat kira scam terus la tt...

btw umrah rm5000 boleh dapat yg murah, rm6800 tu kira agak hebat pakej dia..
Reply With Quote
  #3  
Old 02-02-2018, 10:33 AM
guri2demon guri2demon is online now
Active Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2010
Posts: 1,157
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 86
Active Level
Default

Kalau betul ada,dia xpayah susah2 nak promote. Dia boleh bagi kat adik beradik dia,mak menakan pak penakan, tok,tokngah dia..
Reply With Quote
  #4  
Old 02-02-2018, 10:43 AM
eday84 eday84 is offline
CG Top Poster Club

eday84's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jan 2009
Location: Rawang
Posts: 27,698
Thanks (Received): 55
Likes (Received): 88
Blog Entries: 62
Active Level
My Mood:
Default

Lepas ke tiket kapal tu
__________________
[ DeXandra | Ora Matte ]
Ordinary people are obsessed with entertainment. The best are obsessed with education.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-02-2018, 10:44 AM
kiddd2 kiddd2 is online now
CG Top Poster Club

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 21,370
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 2191
Active Level
My Mood:
Default

dulu cikgu2 negeri Terengganu kena macam ni laa..

ada satu yayasan apa ntah, offer umrah rm3k, yang lain2 ada orang sponsor katanya..

berduyun2 cikgu Terengganu masuk..

last2 kena lipak..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #6  
Old 02-02-2018, 10:46 AM
soyabean84 soyabean84 is offline
Active Plus

soyabean84's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,238
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 62
Active Level
My Mood:
Default

Scam. Report terus... jgn smpi ramai jd mangsa...
Reply With Quote
  #7  
Old 02-02-2018, 10:53 AM
shah_ae shah_ae is online now
Legendary Member

shah_ae's Avatar
 
Trader Rating: (102)
Join Date: Oct 2008
Location: K.L dan kwsn yg sewaktu dgnnye
Posts: 13,922
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 226
Active Level
My Mood:
Default

bkn dah kecoh ke,suri rumah name kak ton punye keje...
Reply With Quote
  #8  
Old 02-02-2018, 10:54 AM
cek mek molek cek mek molek is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 42,832
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 5155
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

tuan, jap. tuan cuba baca thread ni kat link ni

http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=646447
300 bakal jemaah umrah terkandas di klia2


ada komen daripada forumer cg sendiri yg sertai umrah yg offer jenis mcm ni, katanya
Memang ada jemaah yg byr 3.5..lebihan kos 3k di byr oleh company persendirian/dato2 yg menyumbang utk wakaf. Memang mustahil pergi umrah dlm 4k. Sy dh pergi dn selamat blk. mula2 buat payment skeptikal jgk


saya cuma pass information ye tuan in case tuan mahukan lebih info..

walau apa pun saya sarankan agar tuan cari maklumat sebanyak yg mungkin mengenai kaedah mcm ni utk mengelakkan diri dari ditipu.
sebab ye la kan, zaman sekarang ni banyak sangat modus operandi melabatkan scamming duit org ni...
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 02-02-2018, 10:57 AM
DDos DDos is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (17)
Join Date: Nov 2007
Posts: 14,082
Thanks (Received): 300
Likes (Received): 393
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Default

adoiiii, dah lama modus mcm ni, tak yah caya la
Reply With Quote
  #10  
Old 02-02-2018, 11:01 AM
kiddd2 kiddd2 is online now
CG Top Poster Club

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 21,370
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 2191
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cek mek molek View Post
tuan, jap. tuan cuba baca thread ni kat link ni

http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=646447
300 bakal jemaah umrah terkandas di klia2


ada komen daripada forumer cg sendiri yg sertai umrah yg offer jenis mcm ni, katanya
Memang ada jemaah yg byr 3.5..lebihan kos 3k di byr oleh company persendirian/dato2 yg menyumbang utk wakaf. Memang mustahil pergi umrah dlm 4k. Sy dh pergi dn selamat blk. mula2 buat payment skeptikal jgk


saya cuma pass information ye tuan in case tuan mahukan lebih info..

walau apa pun saya sarankan agar tuan cari maklumat sebanyak yg mungkin mengenai kaedah mcm ni utk mengelakkan diri dari ditipu.
sebab ye la kan, zaman sekarang ni banyak sangat modus operandi melabatkan scamming duit org ni...
ni aku citer situasi cikgu Terengganu yang kena lipak ngan yayasan..

memula mmg ada cikgu lepas pergi umrah, tapi bilangan sedikit..

kemudian dia buka lagi tawaran umrah murah, kali ni lagi ramai bley gi..

tapi at last, kandas, duit kutip dah..

ada antara mangsa siasat kata, kerani yayasan gelapkan duit kutipan, wallahualam..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
Likes cek mek molek liked this post
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump