Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Fixed Deposit

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 24-03-2009, 03:18 AM
endingman86 endingman86 is offline
Legendary Member

endingman86's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Jun 2008
Location: anywhere
Posts: 11,493
Thanks (Received): 60
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ahmad100 View Post
salam semua

power of FD terletak di FD vs OD
syaratnya kena ada duit yg byk spt 1juta ka
lps dah letak di FD, cagarkan utk dpt OD
jika boleh nego baik punya dgn bank tu, klu luck baik boleh dpt ratio dr 1:1, 1:2, 1:3 dan seterusnya
lps dpt itu OD baru la projek memberanakkan duit
big boss beranakkan duit dari OD dah muncul...
__________________
- Signature Rejected Code WAK LU!!! -
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 24-03-2009, 03:42 AM
RizMa RizMa is offline
Active Plus

RizMa's Avatar
 
Trader Rating: (16)
Join Date: Apr 2007
Location: Utara
Posts: 4,477
Thanks (Received): 113
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

emm, ngan FD pun leh buat untung pakai OD ka???
mcm mana nk kira tu
pening
Reply With Quote
  #13  
Old 24-03-2009, 03:57 AM
ahmad100 ahmad100 is offline
Regular

ahmad100's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2007
Posts: 643
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by RizMa View Post
emm, ngan FD pun leh buat untung pakai OD ka???
mcm mana nk kira tu
pening
semua financial tools ada cara utk di manipulasikan
cara FD vs OD ni selalu/famous digunakan oleh geng2 mata sepet
pernah dgr depa beli Merc atau bunglow cash dgn duit OD
sbb tu ilmu adalah ditangga teratas dlm hirarki kehidupan
org yg berilmu tanpa duit boleh menjanakan duit
tapi org yg tanpa ilmu boleh meleburkan duit
so sama2 la kita blaja sama2 utk memanipulasikan tools yg ada di sekitaran ini
dah lama dah kita dok jd tools depa, masa utk berubah
Reply With Quote
  #14  
Old 24-03-2009, 04:02 AM
miXxer miXxer is offline
Legendary Member

miXxer's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: Nov 2007
Location: 32.301353,-64.790892
Posts: 13,254
Thanks (Received): 63
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ahmad100 View Post
semua financial tools ada cara utk di manipulasikan
cara FD vs OD ni selalu/famous digunakan oleh geng2 mata sepet
pernah dgr depa beli Merc atau bunglow cash dgn duit OD
sbb tu ilmu adalah ditangga teratas dlm hirarki kehidupan
org yg berilmu tanpa duit boleh menjanakan duit
tapi org yg tanpa ilmu boleh meleburkan duit
so sama2 la kita blaja sama2 utk memanipulasikan tools yg ada di sekitaran ini
dah lama dah kita dok jd tools depa, masa utk berubah

nak kena cekau duit gak sket2 baru leh start nak wat duit ni..
__________________
Reply With Quote
  #15  
Old 24-03-2009, 04:14 AM
Andre Andre is offline
Regular

Andre's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2008
Location: Negeri Besut
Posts: 954
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Kena tolak ngan inflasi gak tu. Kalo anually 4% sebagai contoh tapi inflasi 8%, maksudnya, nilai duit kita dah turun 4%.
Reply With Quote
  #16  
Old 25-03-2009, 12:10 PM
itikjuah itikjuah is offline
Regular

itikjuah's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2007
Location: PENANG
Posts: 228
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Angry

Quote:
Originally Posted by tEnuKLang View Post
kan ker dia habaq tuh nominal interest rate...

kalau monthly 3.75% tuh maknanya (1/12)*3.75% sebulan
owh cam tu laa kira dia. so memang tak berbaloi laa kalau nak simpan fd.
Reply With Quote
  #17  
Old 25-03-2009, 12:14 PM
itikjuah itikjuah is offline
Regular

itikjuah's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2007
Location: PENANG
Posts: 228
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ahmad100 View Post
semua financial tools ada cara utk di manipulasikan
cara FD vs OD ni selalu/famous digunakan oleh geng2 mata sepet
pernah dgr depa beli Merc atau bunglow cash dgn duit OD
sbb tu ilmu adalah ditangga teratas dlm hirarki kehidupan
org yg berilmu tanpa duit boleh menjanakan duit
tapi org yg tanpa ilmu boleh meleburkan duit
so sama2 la kita blaja sama2 utk memanipulasikan tools yg ada di sekitaran ini
dah lama dah kita dok jd tools depa, masa utk berubah
tapi bro, slalu tgk nak simpan FD nie selalu mau riban2 or puluhan riban. then cam na nak manipulate tools yang sedia ada.
Reply With Quote
  #18  
Old 25-03-2009, 12:19 PM
itikjuah itikjuah is offline
Regular

itikjuah's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2007
Location: PENANG
Posts: 228
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Andre View Post
Kena tolak ngan inflasi gak tu. Kalo anually 4% sebagai contoh tapi inflasi 8%, maksudnya, nilai duit kita dah turun 4%.
Bro ada tak formula nak kira inflasi? dulu skolah tak abis, mmg tatau cam na nak tau kadar inflasi n cam na nak kira inflasi yang melanda nihh.
Reply With Quote
  #19  
Old 25-03-2009, 12:33 PM
Mr DoN Mr DoN is offline
Active Plus

Mr DoN's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Location: Isketambola
Posts: 4,218
Thanks (Received): 105
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku rasa buat asb lagu untung, FD ni selalunya kaum cina je byk buat sbb diorang xleh masuk asb..
__________________
PREMIUM GIFT SUPPLIER
Reply With Quote
  #20  
Old 26-03-2009, 01:47 AM
itikjuah itikjuah is offline
Regular

itikjuah's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2007
Location: PENANG
Posts: 228
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Mr DoN View Post
aku rasa buat asb lagu untung, FD ni selalunya kaum cina je byk buat sbb diorang xleh masuk asb..
mmg laa asb tu untung n orang cina tu buat nie tak leh masuk asb. depa dah lama pelopori financial tools yang ada. mesti ingat bahawa depa dah bergenerasi ngan financial tools nie. unit trust depa start dulu dari kita, insuran pun depa start dulu. orang kita baru nak kenai ngan unit trust. wal hal asb ngan unit trust tu sama jaa function dia.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump