Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Kuala Lumpur Stock Exchange (KLSE) > Stocks General Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 21-11-2015, 11:37 PM
adi90 adi90 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2014
Posts: 102
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Smile Newbie pasal saham

Nak Tanya adakah basic saham ini sama macam basic forex ? sebab saya main forex dan nk berjinak2 main saham pulak. Sebab saya tengok saham nie tutorial x banyak sangat kat internet macam forex,so nak study pun susah skit yang top pun sekarang seminar pelaburan saham Dr Azizan je dari Mohd Asri.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 21-11-2015, 11:56 PM
BRAVOZULU BRAVOZULU is online now
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2013
Posts: 1,487
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 123
Active Level
Default

saham lebih rumit berbanding forex kot, sebab sebelum membeli saham kena kenal pasti syarikat. kena tahu FA syarikat. kena tengok TA sebelum membeli. pendek kata sebelum membeli saham kena tahu kenapa nak beli saham tu berbanding saham yang lain. dlm carigold ni ada group telegram yang sedia membantu. join laa group tu.
Reply With Quote
  #3  
Old 31-12-2015, 05:11 PM
mudwraith mudwraith is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2015
Posts: 5
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Share the best relevant sources you refer.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-03-2016, 10:34 AM
faizalyusup faizalyusup is offline
Regular

faizalyusup's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2011
Posts: 374
Thanks (Received): 163
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Jemputlah datang seminar percuma sabtu 12 Mac ini dalam program InvestSmart anjuran SC di Sime Darby Convention Center...

FY
__________________
http://www.faizalyusup.net
Remisier Kenanga Investment Bank Berhad / Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia
HP - 012 654 0130 / Email - [email protected] / FB - Faizal Yusup / Twitter - afaizalyusup
Reply With Quote
  #5  
Old 11-03-2016, 10:39 AM
uncleazrich uncleazrich is offline
Super Active

uncleazrich's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2009
Location: Rome Italy
Posts: 5,331
Thanks (Received): 145
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

dalam sini mcm2 ilmu saham.cuba godek2 akan kamu temui
Reply With Quote
  #6  
Old 07-09-2016, 10:44 PM
clepetpro clepetpro is offline
Regular

clepetpro's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2013
Posts: 418
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by BRAVOZULU View Post
saham lebih rumit berbanding forex kot, sebab sebelum membeli saham kena kenal pasti syarikat. kena tahu FA syarikat. kena tengok TA sebelum membeli. pendek kata sebelum membeli saham kena tahu kenapa nak beli saham tu berbanding saham yang lain. dlm carigold ni ada group telegram yang sedia membantu. join laa group tu.

maaf tuan.. hehe saham lagi senang dari forex.

setahu forex : if you buy the pair thats mean you buy both country, you speculate the market , forex is unpredictable, belum involve correlation, cross pair, and orders ... semua tu bayar mahal wuuu

saham ... kene sewa platform semua ... tu baru starter .. kita tahu company kita minat kita tahu ada syariah compliance kita tahu ada dividen kita tahu ada saham kita tahu ada volume etc etc .. boleh datang seminar saham banyak dah percuma
__________________
Itulah kelemahan kita org melayu selalu bergantung harap pada sabsidi tidak cuba berusaha berdiri diatas kaki sendiri...jgn jadi pokok menalu yg sentiasa menumpang didahan pokok bila dahan tempat bergantung patah ia ikut mati bersama2 dahan yg patah...fikir2lah sendiri solat byk mengajar ttg sifat kial(berdiri tegak)..
Reply With Quote
  #7  
Old 15-09-2016, 10:31 AM
thelegends thelegends is offline
Active Member

thelegends's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2011
Posts: 2,151
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 30
Active Level
Default

saham mana yg bagus skrg ni yer?
Reply With Quote
  #8  
Old 17-10-2016, 09:01 AM
Bateleur Bateleur is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2015
Posts: 1,514
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 36
Active Level
My Mood:
Default

ASSALLAMUALAIKUM WARAHMATULLAH


UNTUK YG NAK BELAJAR BASIC SAHAM


MAIIII>>>PERCUMA!!!


WEALTH GENERATION : UNDERSTANDING THE STOCK MARKET INVESTMENT
RHB INVESTMENT BANK BERHAD



What To Expect:

Participants that attends this workshop will be able to understand and learn how to diversify fund in stock market.



Share Margin Financing:

Share Margin Financing is a convenient facility offered to traders seeking to expand their trading potential. It is available to all eligible Malaysians, Residents and Non-Residents who are of good financial standing.

Clients can use Share Margin Financing as additional funding for the purchase of shares quoted or to be quoted on Bursa Malaysia. Collateral is in the form of quoted shares and/or cash deposits.



How To Register For A Seat?

Contact Mdm Ong, Ms Chung & Mr Anaqi Suen @ 05 546 9883 / 254 2726
Date: 20 Oct 2016

Location: Ipoh Garden South Share Trading Centre

Time: 4:30pm to 6:00pm
Reply With Quote
  #9  
Old 30-12-2016, 12:27 PM
golddroger1995 golddroger1995 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2016
Posts: 24
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

waw. parking jap.
Reply With Quote
  #10  
Old 04-03-2019, 04:03 AM
Appoloin Appoloin is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2019
Posts: 18
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

saham bukan forex
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump