Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 10-11-2017, 04:01 PM
pemain pemain is offline
Active Member

pemain's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,093
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 32
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kebabom View Post
Salam tuan2 semua. nk tanya, mcm kes saya,saya dpt 100% loan. SNP rumah pada August 2015, tempoh pembinaan 2thn. jadi patutnya pada august 2017 da boleh dapat kunci.

tapi saya hanya dapat kunci pada akhir oktober 2017. lewat 2 bulan. kunci diserahkan kepada saya setelah bank buat pembayaran penuh kepada developer. dlm kes mcm ni, boleh ke claim kelewatan kepada Developer?
selagi developer lewat selagi tu blh claim. janji tak sign apa2 dengan developer yang katakan tak nak tuntut itu LAD.
__________________
[Qoute]Makan Kek / Cupcake / Pavlova Sedap[/COLOR][/B]
Hosting/Domain Matter
[/QUOTE]
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 10-11-2017, 04:02 PM
Irwan De Gea Irwan De Gea is offline
Active Member

Irwan De Gea's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,849
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 9
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kebabom View Post
Salam tuan2 semua. nk tanya, mcm kes saya,saya dpt 100% loan. SNP rumah pada August 2015, tempoh pembinaan 2thn. jadi patutnya pada august 2017 da boleh dapat kunci.

tapi saya hanya dapat kunci pada akhir oktober 2017. lewat 2 bulan. kunci diserahkan kepada saya setelah bank buat pembayaran penuh kepada developer. dlm kes mcm ni, boleh ke claim kelewatan kepada Developer?
Kes sya mmg belum tahu akan dpt kunci bila..
Kes tuan, mmg dah patut claim kelewatan 2 bulan tu...
Ada cara pengiraan dira..
__________________
http://munifhijjaz.com/ ( PM Sya )
http://www.onexox.my/ ( PM Sya )
Reply With Quote
  #23  
Old 10-11-2017, 04:02 PM
pijoe pijoe is online now
Legendary Member

pijoe's Avatar

 
Trader Rating: (19)
Join Date: Jun 2008
Location: Office IKOFXM
Posts: 12,607
Thanks (Received): 667
Likes (Received): 204
Active Level
My Mood:
Default

nasib baik lewat daripada terbengkalai terus...ehehe...salah satu aku tak beli rumah tengah develop..... kawan bini aku rumah dia terbengkalai 10 tahun condo kat ampang..apa pun tak dapat...
__________________
REGISTER AKAUN DI SINI & DAPATKAN 70% @ 0.7 PIPS REBET MINGGUAN
http://www.carigold.com/portal/forums/image.php?type=sigpic&userid=30130&dateline=126015  5484
REBET IKOFX DIBERI SEJAK 2010

(YM: alexender_pijoe) (SKYPE: pijoe.ikofx) (Phone & WhatsAPP: +60176567531)
Reply With Quote
  #24  
Old 10-11-2017, 04:02 PM
pemain pemain is offline
Active Member

pemain's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,093
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 32
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ZONDA View Post
kalau sy jadi TT sy biar je dulu..surat jgn hantar lg.
tunggu dpt kunci baru hantar claim. Pengalaman sy lg lambat lagi bagus.
duit claim tu nanti blh dpt byk dan blh guna buat renovation.
betul tu, tunggu sampai kunci dpt. Ambil kunci pastu baru claim LAD.
__________________
[Qoute]Makan Kek / Cupcake / Pavlova Sedap[/COLOR][/B]
Hosting/Domain Matter
[/QUOTE]
Reply With Quote
  #25  
Old 13-11-2017, 11:07 AM
Irwan De Gea Irwan De Gea is offline
Active Member

Irwan De Gea's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,849
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 9
Active Level
Default

Ok thanks semua..

Sya dah hantar surat kpd pemaju..
Bukan surat utk claim ganti rugi..
Tapi, cuma surat mohon penjelasan berkenaan kelewatan..

Lepas dpt kunci nanti, baru akan hantar surat ganti rugi LAD.....
__________________
http://munifhijjaz.com/ ( PM Sya )
http://www.onexox.my/ ( PM Sya )
Reply With Quote
  #26  
Old 09-03-2018, 04:47 PM
Irwan De Gea Irwan De Gea is offline
Active Member

Irwan De Gea's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,849
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 9
Active Level
Default

Up balik thread sya..
Ok.., minggu lepas, projek dah cpt ccc...

Skrg, apa yg dicerita oleh buyer2 lain, yg sudah dipanggil utk collect kunci.... Pemaju, mcm tak nak layan LAD yg kitaorg nak tuntut... Pemaju hanya offer dlm RM5K++ shj... Kalau tak terima dgn offer tu, dia akan hold kunci sehingga, bayaran terakhir dari pihak bank selesai.... Bayaran dari pihak bank ( progress billing ) ada lagi dlm 20%..

Apa pandangan tuan2 semua....
__________________
http://munifhijjaz.com/ ( PM Sya )
http://www.onexox.my/ ( PM Sya )
Reply With Quote
  #27  
Old 09-03-2018, 05:35 PM
babyblacky babyblacky is offline
Legendary Member

babyblacky's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Feb 2011
Location: |AbStracK HinGga ke|.......................★
Posts: 19,796
Thanks (Received): 106
Likes (Received): 79
Active Level
My Mood:
Default

skarang loan bank dah jalan ke belum?
pemaju memang tunggu bank.. kite kene push bank..selalu lawyer yang uruskan bab push2 nie sebab die pun nanti kene penalty.
__________________
사랑하는 내 여자
yesterday i love u less than today
tomorrow i love u more than today
and forever my love will never be less
★『꽃미남 남자』★
Reply With Quote
  #28  
Old 09-03-2018, 05:37 PM
CyberMachine CyberMachine is offline
CG Top Poster Club

CyberMachine's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Oct 2009
Posts: 20,635
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 96
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Irwan De Gea View Post
Up balik thread sya..
Ok.., minggu lepas, projek dah cpt ccc...

Skrg, apa yg dicerita oleh buyer2 lain, yg sudah dipanggil utk collect kunci.... Pemaju, mcm tak nak layan LAD yg kitaorg nak tuntut... Pemaju hanya offer dlm RM5K++ shj... Kalau tak terima dgn offer tu, dia akan hold kunci sehingga, bayaran terakhir dari pihak bank selesai.... Bayaran dari pihak bank ( progress billing ) ada lagi dlm 20%..

Apa pandangan tuan2 semua....
kalau bank tak setel abes

mmg lambat la kuncinya
Reply With Quote
  #29  
Old 11-03-2018, 11:22 PM
Irwan De Gea Irwan De Gea is offline
Active Member

Irwan De Gea's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,849
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 9
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by babyblacky View Post
skarang loan bank dah jalan ke belum?
pemaju memang tunggu bank.. kite kene push bank..selalu lawyer yang uruskan bab push2 nie sebab die pun nanti kene penalty.
Loan dah jalan..
Tinggal 20% terakhir, dlm proses bayaran, sebab ccc baru terima 2 minggu lepas..

Bayaran pihak bank, tiada masalah... cuma skrg, pemaju mcm nak lari jadi byr LAD.. Pemaju hanya nak offer sejumlah RM, sebagai token, utk elak dari kena byr LAD yg lebih besar..

Jika owner terima token tu, kunci dah boleh dpt.. Bg yg tak nak terima, kena tunggu dulu..
__________________
http://munifhijjaz.com/ ( PM Sya )
http://www.onexox.my/ ( PM Sya )
Reply With Quote
  #30  
Old 11-03-2018, 11:26 PM
Irwan De Gea Irwan De Gea is offline
Active Member

Irwan De Gea's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,849
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 9
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by CyberMachine View Post
kalau bank tak setel abes

mmg lambat la kuncinya
Kunci mmg dah boleh ambil, sekiranya pemilik terima sejumlah RM sebagai token. Jika terima token tu, pemilik tak boleh tuntut LAD..
( ada agreement yg pemaju minta pemilik sign, jika terima token tu.. )
__________________
http://munifhijjaz.com/ ( PM Sya )
http://www.onexox.my/ ( PM Sya )
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump