Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 17-09-2015, 05:53 PM
chuki2 chuki2 is offline
Regular

chuki2's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 558
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Question Berbaloi ke beli rumah di Taman Alam Perdana, Puncak Alam?

Assalam semua,

Baru-baru ni aku dah pergi melawat Taman Alam Perdana. Salah satu projek perumahan, yang pernah terbengkalai hampir 10 tahun akibat pemaju tiada duit nak bayor.

Lokasi, berdekatan area puncak alam, saujana utama, bandar seri desa coafield dan akses ke highway LATAR dan Guthrie pun dekat.

Aku berminat nak membeli rumah double storey kat sini. Harga pun lebih kurang 320k. Sebab :

1) Size ruang tamu agak besar, lantai marble.
2) Size ruang family tingkat atas pun agak besar
3) Jalan perumahan lebar, anak dah besar nak buat kenduri senang. haha
4) Kawasan taman permainan memang cantik

Peta lokasi



Antara rumah-rumah terdapat di taman ini


Single Storey, size tak silap 22 x 70


Double Storey, size 20 x70


Double Storey, size 20 x 70 juga. So ini ler rumah aku nak beli.

Cuma yang membuat aku berbelah bagi nak membeli :

1)Rumah sahaja, Rumah kedai takda paling dekat pun dalam 5KM
2)Hanya 20% sahaja ada penghuni, sebab dengar cerita hampir 40% owner dah meninggal.
3) Kemudahan lain2 mmg takda lagi la.

So apa pendapat kalian ye?

Last edited by chuki2; 19-09-2015 at 10:55 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 17-09-2015, 06:00 PM
zari83 zari83 is offline
Active Member

zari83's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,019
Thanks (Received): 79
Likes (Received): 64
Active Level
Default

ok je, nanti dh start uitm pindah ke puncak alam, naik lg la harga umh area situ,
Reply With Quote
  #3  
Old 18-09-2015, 12:21 PM
chuki2 chuki2 is offline
Regular

chuki2's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 558
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zari83 View Post
ok je, nanti dh start uitm pindah ke puncak alam, naik lg la harga umh area situ,
Uitm puncak alam tu dah dibuka ke belum sebenarnya?
Reply With Quote
  #4  
Old 18-09-2015, 12:24 PM
shahmir shahmir is offline
Newbie

shahmir's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Posts: 35
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

40% owner meninggal?fuhhh..
Reply With Quote
  #5  
Old 18-09-2015, 12:29 PM
malrockstar malrockstar is offline
Super Active

malrockstar's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Apr 2011
Location: Klang
Posts: 8,243
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 18
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by chuki2 View Post
Uitm puncak alam tu dah dibuka ke belum sebenarnya?
dah lama buka kan..anak sedara ada study situ.
__________________
YA ALLAH, MUDAHKANLAH URUSAN KU, MURAHKANLAH REZEKI KU. AMIN.
AUTOCAD FREELANCE
Iv Mist - Penawar Resdung DLL

Reply With Quote
  #6  
Old 18-09-2015, 12:35 PM
chuki2 chuki2 is offline
Regular

chuki2's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 558
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by shahmir View Post
40% owner meninggal?fuhhh..
Yup bro, rata2 beli kat sini IC start tahun 40an.

Tu sekarang tgh memikir nak beli ke tak.
Reply With Quote
  #7  
Old 18-09-2015, 12:36 PM
otalula otalula is offline
Active Member

otalula's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2014
Posts: 2,134
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 5
Active Level
Default

uitm dah ada,2 tahun lepas harga rumah teres area sini 2storey 150k-200k,skrg 250k-400k
Reply With Quote
  #8  
Old 18-09-2015, 12:37 PM
anoyz anoyz is offline
Active Plus

anoyz's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Nov 2011
Location: Bumi Allah
Posts: 2,621
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 140
Active Level
My Mood:
Default

pernah round sini survey rumah tahun ni.

siang2 pun sunyi.....betul.malam tak tau la.
macam sederet tu, adela 2-3 biji rumah yg ada penghuni.
kalau duduk sekarang, kena ketatkan safety rumah la.
kawasan lengang ni terdedah dgn kes pecah rumah.

tapi kalau sanggup tunggu sampai meriah, beli la.
harga kalau camtu okla.
__________________
I think ... I think too much ...

Reply With Quote
  #9  
Old 18-09-2015, 12:39 PM
fadziledel fadziledel is offline
Active Member

fadziledel's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: May 2012
Posts: 1,762
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

bape rege umah tu? mana tahu rezeki boleh berjiran kita
Reply With Quote
  #10  
Old 18-09-2015, 12:40 PM
skafever69 skafever69 is offline
Active Plus

skafever69's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jun 2008
Location: KL - KUANTAN
Posts: 4,428
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 15
Active Level
My Mood:
Default

Beli je tt, sbb rumah makin mahal..
Setakat mana mampu kita, tu je yg mampu..
Rumah aset.. Simpan dulu pun xpe..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump