Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 20-07-2015, 08:46 PM
myroadtax.com myroadtax.com is offline
CG Top Poster Club

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2014
Posts: 25,759
Thanks (Received): 258
Likes (Received): 297
Active Level
My Mood:
Default

Boleh cuba sini:

http://www.earthpoint.us/Convert.aspx
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 20-07-2015, 08:48 PM
hellspermaster hellspermaster is offline
Active Plus

hellspermaster's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2013
Posts: 2,703
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 36
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kaweorepasirmas View Post
kawe pun penah buat..cari tanah arwah ayah pakai google map..
tp guna plugging software dr member yg keje kat bahagian ukur dlm pejabat tanah..di bagi plugging tu cuma lupa simpan kat ner...kalau kawe jumpa nanti kawe bgi..
cara senang je dia akan masukkan not lot cth 9965 tu n terus dpt lokasi boleh tgk dlm bentuk google mps or dlm peta lakar plan tanah tu..senang nak cr 4 penjuru batu tu..
Wah klau jumpa bg kawe sama boh...tgh nk mncari tanah ni.
__________________
NKay E. Dept.
Reply With Quote
  #13  
Old 20-07-2015, 08:52 PM
userun userun is offline
Super Active

userun's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2009
Posts: 6,225
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 21
Active Level
Default

Meh aku nak bagi tahu, berdasarkan contoh plan geran di atas, hanyalah memaparkan nombor lot, dan bearing jarak sempadan garisan lot tersebut. Maklumat tersebut tidak boleh digunakan untuk mencari lokasi sebenar tanah itu melalui google maps. Google maps memerlukan maklumat koordinat untuk mencari tempat tersebut. Contoh koordinat ialah seperti ini, N 6.2345 E100.2456 .

Jadi saudara hanya ada geran dan plan, saudar tidak tahu koordinat tanah tersebut. Untuk mengetahui koordinat tanah tersebut, saudara pergi le pejabat tanah atau jabatan ukur, minta pada diorang koordinat tanah saudara.

Mereka mempunyai sistem JUPEM.2u yg hanya boleh diakses oleh kakitangan mereka. Mereka akan mengambil nombor lot dan mukim untuk mencari lokasi lot tersebut melalui sistem tersebut. Apabila ditemui lot tersebut mereka akan mendapat kan info lot itu dan dapat diketahui koordinat lot itu. Dengan koordinat lot kita boleh search melalui google maps.
__________________
Nak Mempelam Harumanis Perlis? Whatsapp 01127422082
Reply With Quote
  #14  
Old 20-07-2015, 09:07 PM
manmelaka manmelaka is offline
Junior

manmelaka's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 86
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

saya boleh tolong
__________________
Reply With Quote
  #15  
Old 20-07-2015, 11:12 PM
akusS akusS is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,377
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 18
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by manmelaka View Post
saya boleh tolong
Betoi ke? Cmner caranye? Sy hanye ada plan mcm contoh tu jer, siap ngn nombor lot semua....tanah kat machang, kelantan...
Reply With Quote
  #16  
Old 20-07-2015, 11:14 PM
akusS akusS is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,377
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 18
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by userun View Post
Meh aku nak bagi tahu, berdasarkan contoh plan geran di atas, hanyalah memaparkan nombor lot, dan bearing jarak sempadan garisan lot tersebut. Maklumat tersebut tidak boleh digunakan untuk mencari lokasi sebenar tanah itu melalui google maps. Google maps memerlukan maklumat koordinat untuk mencari tempat tersebut. Contoh koordinat ialah seperti ini, N 6.2345 E100.2456 .

Jadi saudara hanya ada geran dan plan, saudar tidak tahu koordinat tanah tersebut. Untuk mengetahui koordinat tanah tersebut, saudara pergi le pejabat tanah atau jabatan ukur, minta pada diorang koordinat tanah saudara.

Mereka mempunyai sistem JUPEM.2u yg hanya boleh diakses oleh kakitangan mereka. Mereka akan mengambil nombor lot dan mukim untuk mencari lokasi lot tersebut melalui sistem tersebut. Apabila ditemui lot tersebut mereka akan mendapat kan info lot itu dan dapat diketahui koordinat lot itu. Dengan koordinat lot kita boleh search melalui google maps.
Tq bro....xsempat nk p pjabat tanah dh, sbb esk kene lek perak dah...kot ada cara lebih mudah kongsi2 ler...
Reply With Quote
  #17  
Old 21-07-2015, 12:44 AM
userun userun is offline
Super Active

userun's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2009
Posts: 6,225
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 21
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by akusS View Post
Tq bro....xsempat nk p pjabat tanah dh, sbb esk kene lek perak dah...kot ada cara lebih mudah kongsi2 ler...
Ko kasi maklumat geran ko kat aku, rajin2 aku tanya kawan aku. Kasi nombor geran, nombot lot dan mukim mana.
__________________
Nak Mempelam Harumanis Perlis? Whatsapp 01127422082
Reply With Quote
  #18  
Old 21-07-2015, 10:29 AM
kaweorepasirmas kaweorepasirmas is offline
Active Member

kaweorepasirmas's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 1,184
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by akusS View Post
Mmg terbaik klu dpt ni, tq geng...
melalui ape yg kawe google pn bleh cari guna google earth, tp kena buat plot tanah tu dlu, nk buat plot tanah tu xtau lak cara dia...
kawe dah cuba cari xjumpa dalam file2 kawe..
kawe dah contact member yg keje kat pejabat tanah tu..
bila dia shared nanti sy shared jugak melalui pm yer..sbb dia pesan jgn bg org terang2 sbb benda sulit..
dlm tu kite leh tgk semua pemetaan plot2 atau lot2 tanah semua..boleh nampak sempadan tanah..yg paling peting leh nampak lot tanah yg akn bertukar jadi lot bandar<<sesuai tuk broker tanah beli n jual bila dah jadi tanah bandar (kira macam kite dpt tahu mane kwsan yg akan dibangunkan)..
sy cerita ni sbb sy penah ade plugging software tu n sy penah tgk n tanah sy pun bertukar dr lot pertanian ke lot PT lot bandar...harga tanah naek mendadak..dulu beli rm3k 1ekar skrg dah jadi rm90k 1 ekar...ade la 3ekar..nak jual syg sbb bandar baru dah naek..
kalau yg berminat nak beli tanah sblh sy pun boleh gak yg sedara nye nak jual tp rm20 se ekar..kira murah sgt agi..yg sy xnak jual yer..huhuhu
Reply With Quote
  #19  
Old 21-07-2015, 11:02 AM
bypass bypass is offline
Regular

bypass's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2010
Posts: 812
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by akusS View Post
Betoi ke? Cmner caranye? Sy hanye ada plan mcm contoh tu jer, siap ngn nombor lot semua....tanah kat machang, kelantan...
Maklumat tu dah cukup.
Kau pm aku maklumatnya.Nanti aku free2 aku buatkan.
Reply With Quote
  #20  
Old 21-07-2015, 11:28 AM
potetojb potetojb is offline
Active Member

potetojb's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,043
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kaweorepasirmas View Post
kawe dah cuba cari xjumpa dalam file2 kawe..
kawe dah contact member yg keje kat pejabat tanah tu..
bila dia shared nanti sy shared jugak melalui pm yer..sbb dia pesan jgn bg org terang2 sbb benda sulit..
dlm tu kite leh tgk semua pemetaan plot2 atau lot2 tanah semua..boleh nampak sempadan tanah..yg paling peting leh nampak lot tanah yg akn bertukar jadi lot bandar<<sesuai tuk broker tanah beli n jual bila dah jadi tanah bandar (kira macam kite dpt tahu mane kwsan yg akan dibangunkan)..
sy cerita ni sbb sy penah ade plugging software tu n sy penah tgk n tanah sy pun bertukar dr lot pertanian ke lot PT lot bandar...harga tanah naek mendadak..dulu beli rm3k 1ekar skrg dah jadi rm90k 1 ekar...ade la 3ekar..nak jual syg sbb bandar baru dah naek..
kalau yg berminat nak beli tanah sblh sy pun boleh gak yg sedara nye nak jual tp rm20 se ekar..kira murah sgt agi..yg sy xnak jual yer..huhuhu
Menarik ni..
Klu dah ada PM kawan yer...
__________________
"Jom Boikot Israel"
"Aku Macam kena :(scam Lagi je"
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump