Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 20-07-2015, 04:27 PM
akusS akusS is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,385
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 18
Active Level
Default Mencari lokasi tanah menggunakan google maps.

Assalam..
Mintak pertolongan skit dr sesaper yg tau...

Citenya bapa ada beli tanah, dh lama sgt dh smpai lupe ktne lokasi dia, dh cube pegi survey tp xdpt dikenalpasti gk tanah tu ktne sbb dh berpuluh tahun x g jenguk...geran adala n bapa bru je tukar nama tanah tu atas nama abg..

Persoalannya, bleh x sebenarnya kte tau dimana lokasi tanah menggunakan google maps berdasarkan maklumat pada geran?

Sekian, terima kasih..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 20-07-2015, 04:28 PM
jaih jaih is offline
Super Active

jaih's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2006
Location: KB-Kuantan
Posts: 9,028
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 95
Active Level
My Mood:
Default

geran ada koordinat kan...
cer bubuh koordinap dlm gmaps tuh

betulkan amber kalu silap
__________________
~~~~~Tanah Serendah Sekebun Bunga~~~~~
N7100
ROM Standard Pekak

Trading History
Reply With Quote
  #3  
Old 20-07-2015, 04:30 PM
sukam99 sukam99 is offline
Regular

sukam99's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2010
Posts: 755
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 4
Active Level
Default

...boleh google nama tempat je....melainkan kalau tahu gps....dah survey kat pejabat tanah utk exact location?...
Reply With Quote
  #4  
Old 20-07-2015, 04:31 PM
akusS akusS is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,385
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 18
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by jaih View Post
geran ada koordinat kan...
cer bubuh koordinap dlm gmaps tuh

betulkan amber kalu silap
Ni contoh geran...


berdasarkan maklumat kt peta tu bleh ke?
Reply With Quote
  #5  
Old 20-07-2015, 04:33 PM
akusS akusS is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,385
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 18
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sukam99 View Post
...boleh google nama tempat je....melainkan kalau tahu gps....dah survey kat pejabat tanah utk exact location?...
Dh try masukkan nombor2 koordinat dlm peta, tp xjd...kene convert dlu kot, dh try google cara tp xjumpe gk..
Reply With Quote
  #6  
Old 20-07-2015, 04:57 PM
kaweorepasirmas kaweorepasirmas is offline
Active Member

kaweorepasirmas's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 1,184
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

kawe pun penah buat..cari tanah arwah ayah pakai google map..
tp guna plugging software dr member yg keje kat bahagian ukur dlm pejabat tanah..di bagi plugging tu cuma lupa simpan kat ner...kalau kawe jumpa nanti kawe bgi..
cara senang je dia akan masukkan not lot cth 9965 tu n terus dpt lokasi boleh tgk dlm bentuk google mps or dlm peta lakar plan tanah tu..senang nak cr 4 penjuru batu tu..
Reply With Quote
  #7  
Old 20-07-2015, 05:22 PM
akusS akusS is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,385
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 18
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kaweorepasirmas View Post
kawe pun penah buat..cari tanah arwah ayah pakai google map..
tp guna plugging software dr member yg keje kat bahagian ukur dlm pejabat tanah..di bagi plugging tu cuma lupa simpan kat ner...kalau kawe jumpa nanti kawe bgi..
cara senang je dia akan masukkan not lot cth 9965 tu n terus dpt lokasi boleh tgk dlm bentuk google mps or dlm peta lakar plan tanah tu..senang nak cr 4 penjuru batu tu..
Mmg terbaik klu dpt ni, tq geng...
melalui ape yg kawe google pn bleh cari guna google earth, tp kena buat plot tanah tu dlu, nk buat plot tanah tu xtau lak cara dia...
Reply With Quote
  #8  
Old 20-07-2015, 05:25 PM
MYBIZNES MYBIZNES is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 1,949
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kaweorepasirmas View Post
kawe pun penah buat..cari tanah arwah ayah pakai google map..
tp guna plugging software dr member yg keje kat bahagian ukur dlm pejabat tanah..di bagi plugging tu cuma lupa simpan kat ner...kalau kawe jumpa nanti kawe bgi..
cara senang je dia akan masukkan not lot cth 9965 tu n terus dpt lokasi boleh tgk dlm bentuk google mps or dlm peta lakar plan tanah tu..senang nak cr 4 penjuru batu tu..
tolong cari sampai jumpa...
then share sini...
Reply With Quote
  #9  
Old 20-07-2015, 08:29 PM
notepad notepad is offline
Super Active

notepad's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2011
Location: malizia
Posts: 6,486
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 162
Blog Entries: 3
Active Level
Default

jumpa ketua kampong. rasanya beliau ada peta besar lot tanah satu kampong.
Reply With Quote
  #10  
Old 20-07-2015, 08:46 PM
tomcat_apachee tomcat_apachee is offline
Active Plus

tomcat_apachee's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2007
Posts: 3,902
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 11
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Tanah dlm kawasan mana?belanja ke..cer gi pej tanah daerah minta dorang printkan kawasan tersebut..nanti dah dpt plan kawasan ada tulis lot2 tanah sekali..tak pun gi jupem mintak keluarkan peta besar..kalau kat selangor bole gak teman usaha2kan detect kawasan lokasi Lot tanah tesbt
__________________
MJ Harta Realty
Senior Negotiator
WEB: http://nazarul.iagent.my/default.aspx
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump