Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Indicators

Forex Indicators Professional forex traders generally are using technical indicators in their trading. This section should the right place to discuss & choose which indicators is the best to use.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 24-05-2008, 10:29 PM
matlan matlan is offline
Super Active

matlan's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2007
Location: Kuantan <> Shah Alam <> Pasir Puteh
Posts: 7,280
Thanks (Received): 166
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

TQ DK...

kau tunjuk SS dan simple describe.... DK ni rocks....

tunjukkan lagi aku tgh nunggu ni...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 24-05-2008, 10:39 PM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,311
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gOdFeLLa View Post
darkkiller. apa kata kita bukan tajuk berdasarkan nama indicator.
setiap 1 indi, create 1 thread yang berasingan.
so mudah kalau nak update version
dan mudah nak detect, sama ada indi yg bro nak sumbangkan tu
sama ada dah ada kat CG atau belum.
bukan apa godfella,aku akan pantau indi2 yg aku buat ni..kalau ada bug aku akan baiki..Kira indi yg diupgrade ni semua bersebab,bukan suka-suka je..teknik lebih kepada price action..kalau dah banyak topik,maybe aku ada malas sikitlah nak pantau dan mungkin aku simpan sendiri je koleksi aku.

Tapi kalau rasa perlu pecahkan..aku tak dapat nak halang ah..aku terima je.ok

Last edited by darkkiller; 24-05-2008 at 10:42 PM..
Reply With Quote
  #13  
Old 24-05-2008, 10:41 PM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,311
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default Daily High Low Close Open Middle

Sesiapa yang minat teknik sureheboh,mungkin ini membantu.
Boleh backtest tgk hasilnya


http://rapidshare.com/files/16933288..._Middle_DK.mq4
Reply With Quote
  #14  
Old 24-05-2008, 10:42 PM
gOdFeLLa gOdFeLLa is offline
Senior Member
InstaForex Official
Introducing Broker

gOdFeLLa's Avatar

 
Trader Rating: (35)
Join Date: Jan 2007
Location: InstaForex Official Introducing Broker
Posts: 9,441
Thanks (Received): 402
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by darkkiller View Post
bukan apa godfella,aku akan pantau indi2 yg aku buat ni..kalau ada bug aku akan baiki..Kira indi yg diupgrade ni semua bersebab,bukan suka-suka je..teknik lebih kepada price action..kalau dah banyak topik,maybe aku ada malas sikitlah nak pantau dan mungkin aku simpan sendiri je koleksi aku
tapi aku rasa, susah sikit org nak cari.
lagi satu, kalau byk2 indi dlm 1 thread....
nanti sorang tanya pasal indi lain. the karang org lain tanya benda lain pulak.
kalau sapa2 yang follow dari awal, takder problem.
tapi bagi new comer, pening sikit la nak cari.
__________________
Quote:

INSTAFOREX IB - WAN AZIHAN

SILA KLIK KAT SINI
Call/SMS/Whatsapp: +6017-6677-944
Reply With Quote
  #15  
Old 24-05-2008, 10:53 PM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,311
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gOdFeLLa View Post
tapi aku rasa, susah sikit org nak cari.
lagi satu, kalau byk2 indi dlm 1 thread....
nanti sorang tanya pasal indi lain. the karang org lain tanya benda lain pulak.
kalau sapa2 yang follow dari awal, takder problem.
tapi bagi new comer, pening sikit la nak cari.
New comer kene rajin kot..cam aku selalu kene sound tekan button search kat tsd masa awal-awal dulu..hehehe
Reply With Quote
  #16  
Old 24-05-2008, 10:57 PM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,311
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default Market OPEN

Yeah ini dia indi yg aku cari selama ni..Aku buat ikut cara aku biar aku nampak waktu yg betul-betul aku nak trade.Tapi aku on semua market open biar aku nampak kenapa market tu goyang ke atas atau goyang kebawah.Takdelah rasa cam pelik je kenapa tetiba market bergerak lain macam..

Contoh mudah
Sabar je sampai garisan merah LONDON OPEN SYDNEY CLOSE,entry ikut trend dan lock.
Boleh take profit bila LONDON CLOSE

Line merah aku anggap market berbahaya.Tapi inilah masanya untuk entry..Tgk dulu market kearah mana baru entry.Yang berwarna gray tidak berapa bahaya,tapi kadang-kadang membantu.Aku guna pada meta fxopen.Kalau broker lain ada problem sila bagitau ok

Pandai-pandailah korang gunakannya



http://rapidshare.com/files/16933309...et_Open_DK.mq4
Reply With Quote
  #17  
Old 24-05-2008, 11:12 PM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,311
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default Candle Timeframe

Susah nak tahu trend nak kemana??Sekarang dah tak susah.Pasang je Daily Candle kat mana-mana timeframe yg korang suka.Tapi rajinkan diri menghafal ilmu candlestick supaya faham apa yg akan berlaku pada candlestick Daily.Sama ada jadi engulfing ke apa ke..Kalau malas susah ahh

Ikut suka nak pakai Candle timeframe berapa,ikut strategi masing-masing
Aku setkan ada 3 candle..senang baca..sesiapa yg selalu tgk chart MLADEN kat forextsd dia selalu guna indi ni tapi dia guna 1candlestick jee..dia expert takpe..aku yg tak mahir sangat cs ni aku pasang 3 senang nak baca..lupa je buka ebook CS


Oklah sini sahaja dulu..jangan tanya kaedah apa yg aku guna,tapi tanya camne nak guna indi-indi yg dipos kan je ok...pandai2 ikut kreativiti korang untuk mencantikkan template korang ok

------------
OK dah update semua timeframe..Indi ni tinggal pasang takde ubah-ubah setting.
Candle M1 aku tak recommend guna sebab memang tak boleh tengok kat mana-mana chart.Saje nak bagi eforex rasa tenang permintaannya ditunaikan..

http://rapidshare.com/files/16933353...e_Daily_DK.mq4
http://rapidshare.com/files/169333540/Candle_H4_DK.mq4
http://rapidshare.com/files/169333546/Candle_H1_DK.mq4
http://rapidshare.com/files/16933356..._Weekly_DK.mq4
http://rapidshare.com/files/16933356...Monthly_DK.mq4
http://rapidshare.com/files/169333580/Candle_M30_DK.mq4
http://rapidshare.com/files/169333597/Candle_M15_DK.mq4
http://rapidshare.com/files/169333611/Candle_M5_DK.mq4
http://rapidshare.com/files/169333622/Candle_M1_DK.mq4

Last edited by darkkiller; 07-06-2008 at 09:13 AM.. Reason: update semua timeframe..settle
Reply With Quote
Thanks mtvortex, Alibaba966, kulai87 thanked for this post
  #18  
Old 24-05-2008, 11:13 PM
Kurma Kurma is offline
Active Plus

Kurma's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Location: NeuBie....
Posts: 4,219
Thanks (Received): 95
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by darkkiller View Post
Yeah ini dia indi yg aku cari selama ni..Aku buat ikut cara aku biar aku nampak waktu yg betul-betul aku nak trade.Tapi aku on semua market open biar aku nampak kenapa market tu goyang ke atas atau goyang kebawah.Takdelah rasa cam pelik je kenapa tetiba market bergerak lain macam..

Contoh mudah
Sabar je sampai garisan merah LONDON OPEN SYDNEY CLOSE,entry ikut trend dan lock.
Boleh take profit bila LONDON CLOSE

Line merah aku anggap market berbahaya.Tapi inilah masanya untuk entry..Tgk dulu market kearah mana baru entry.Yang berwarna gray tidak berapa bahaya,tapi kadang-kadang membantu.Aku guna pada meta fxopen.Kalau broker lain ada problem sila bagitau ok

Pandai-pandailah korang gunakannya



Bro thanks...ttp klu tgk sydey open kul 5pagi mesia dn broker 00:00 kan?...
klu silap pebetol kan
__________________
Desktop PC Refurbished
P4 3.2ghz, 160 hd, 1 gig RAM tanpa monitor , RM550
***Doing Things From The Heart***
Reply With Quote
  #19  
Old 24-05-2008, 11:20 PM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,311
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Kurma View Post
Bro thanks...ttp klu tgk sydey open kul 5pagi mesia dn broker 00:00 kan?...
klu silap pebetol kan
tu aku lom cuba plak kat broker 00:00..tapi sydney memang buka market lebih awal dari Jepun..lepas tu baru hongkong..kira memang pagi2lah kalau ko bangun subuh pagi2 dalam jam 4.30 get ready.Aucland open pun kadang2 best juga around 4 pagi..pandai2lah perhatikan..ni aku jumpe lepas study pasal bigben kat bahagian development..indi ni yg terbestlah aku guna compare indi timezone yg lain..pening kepala..aku ni jenis malas nak tgk nombor atau ingat waktu..suka pada visual.

Last edited by darkkiller; 24-05-2008 at 11:22 PM..
Reply With Quote
  #20  
Old 24-05-2008, 11:29 PM
desire desire is offline
Super Active

desire's Avatar

 
Trader Rating: (6)
Join Date: Nov 2006
Location: At the top...
Posts: 9,690
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Trima kasih DK kerna supply indi2 yang menarik...
__________________
Instaforex Supporter [Since July 2008]
"Wahai Tuhanku, demi nikmat-nikmat yang Engkau kurniakan kepadaku, (peliharalah daku) supaya aku tidak akan menjadi penyokong kepada golongan yang bersalah".
~(Al-Qasas 28:17)~

YM ID: ezuan_instaforex
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
darkkiler, icdk

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump