Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Indicators

Forex Indicators Professional forex traders generally are using technical indicators in their trading. This section should the right place to discuss & choose which indicators is the best to use.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 24-05-2008, 09:19 PM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,311
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Smile ICDK (Indicator collection)

Assalammualaikum dan hi semua
Disini aku nak share indicator-indicator yang aku ubah suai iaitu lebih kepada menambah baik mengikut kehendak aku.Daripada aku simpan sorang lebih baik aku kongsi dengan korang agar dapat dimanfaatkan sampai bila-bila.

Kalau ada request utk alert atau Ea memang tak dapatlah buat masa ni.Aku masih beginner dalam hal coding-coding ni

Diharapkan indicator-indicator yang akan diletakkan disini tidak digunakan untuk dijual atau untuk kelas-kelas mengajar.Indicator ini adalah percuma.

Pandangan dan kritikan aku terima dengan hati terbuka.

Sekian terima kasih
Darkkiller

FullFiboPiv
http://carigold.com/portal/forums/sh...27&postcount=5
Nota FullFiboPiv
http://carigold.com/portal/forums/sh...8&postcount=50

H4_Hi_Low_Middle
http://carigold.com/portal/forums/sh...44&postcount=6

Pivot Only Timeframe
http://carigold.com/portal/forums/sh...68&postcount=7

Daily High Low Close Open Middle
http://carigold.com/portal/forums/sh...2&postcount=13

Market Open
http://carigold.com/portal/forums/sh...1&postcount=16

Candle Timeframe
http://carigold.com/portal/forums/sh...3&postcount=17

Woodie Pivots
http://carigold.com/portal/forums/sh...&postcount=107

Auto Currency Converter with Money Management NEW!
http://carigold.com/portal/forums/sh...&postcount=119

Last edited by darkkiller; 07-09-2008 at 01:22 AM..
Reply With Quote
Thanks negi, jongos, izharah, waifun, joned and 11 others thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 24-05-2008, 09:21 PM
matttiya88 matttiya88 is offline
Active Plus

matttiya88's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Mar 2008
Posts: 3,172
Thanks (Received): 245
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

menarik...aq nk try indicator ko yg paling mantp...
Reply With Quote
  #3  
Old 24-05-2008, 09:22 PM
ahmad.ariffin ahmad.ariffin is offline
Regular

ahmad.ariffin's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2007
Location: Di alam maya antara sedar dan tidak
Posts: 272
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ha. ape yang ko dah mod tu? nak jugak tengok2 kot ada aku bekenan.
__________________
YM : ahmad.ariffin || h/p: 016-9771009
url: http://mywcci.blogspot.com
"Dan kepunyaan Allah-lah timur dan barat, maka ke mana pun kamu menghadap di situlah wajah Allah. Sesungguhnya Allah Maha Luas lagi Maha Mengetahui."
Reply With Quote
  #4  
Old 24-05-2008, 09:27 PM
levitez levitez is offline
Legendary Member

levitez's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: May 2007
Location: Sarawak <> Brunei <> Sabah
Posts: 14,137
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by darkkiller View Post
Assalammualaikum dan hi semua
Disini aku nak share indicator-indicator yang aku ubah suai iaitu lebih kepada menambah baik mengikut kehendak aku.Daripada aku simpan sorang lebih baik aku kongsi dengan korang agar dapat dimanfaatkan sampai bila-bila.

Kalau ada request utk alert atau Ea memang tak dapatlah buat masa ni.Aku masih beginner dalam hal coding-coding ni

Diharapkan indicator-indicator yang akan diletakkan disini tidak digunakan untuk dijual atau untuk kelas-kelas mengajar.Indicator ini adalah percuma.

Pandangan dan kritikan aku terima dengan hati terbuka.

Sekian terima kasih
Darkkiller
Mana indicator nya....?
__________________
Quote:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=(◣_◢)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
>> DESKTOP WALLPAPER, AVATAR LIVERPOOL CG CLICK SINI <<
LIVERPOOL DIE HARD FAN ! ONCE REDS, FOREVER REDS!
Reply With Quote
  #5  
Old 24-05-2008, 09:30 PM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,311
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default FullFiboPiv

Indicator ini berasaskan kepada FiboPiv yang direka oleh Kalenzo.Aku menambah jumlah fibo dari 23.6 hingga 200.00.Price akan bertindak lain macam bila menyentuh line-line yang ada.Faham-faham sendirilah guna indicator ni.

Secara asas:
Atas Pivot = BUY AREA
Bawah Pivot= SELL AREA

Ada dua versi
Daily dan Weekly.Pakai ikut strategy masing-masing

Imageshack kenapa lambat kat tempat aku ni,ni yg lemah sikit nak pos gambar

http://rapidshare.com/files/16886510...v_Daily_DK.mq4
http://rapidshare.com/files/16886512..._Weekly_DK.mq4

Last edited by darkkiller; 18-06-2008 at 08:30 AM..
Reply With Quote
  #6  
Old 24-05-2008, 09:49 PM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,311
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default H4_Hi_Low_Middle

Teknik ni memang antara fav aku,tapi bila kat tsd ada yg minta,aku rasa better share kat sini..aku memang suka style support n resistance

Indicator ni bagus untuk kita dapat tahu support dan resistance yang betul-betul kuat antara jarak candle H4.Sesuai kalau guna tf bawah H1.



--------------------------------------------------------------
Update H4_Hi_Low_Middle_Dk_v1
1.Tiada line merah dan lebih kemas


Fahamkan gambarajah dibawah



http://rapidshare.com/files/16886536..._middle_DK.mq4

http://rapidshare.com/files/16886539...ddle_DK_v1.mq4

Last edited by darkkiller; 25-05-2008 at 11:04 PM.. Reason: Update indicator
Reply With Quote
Thanks rockstar thanked for this post
  #7  
Old 24-05-2008, 10:12 PM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,311
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default Pivot Only Timeframe

Basic pivot seperti yg telah diberitahu sebelum ini.Jadi rasanya sesiapa yg minat pivot pada timeframe yg lagi kecil mesti tahu cara guna pivot berdasarkan timeframe kecil.



http://rapidshare.com/files/16886580...only_H4_DK.mq4
http://rapidshare.com/files/16886582...only_H1_DK.mq4
http://rapidshare.com/files/16886584...nly_M30_DK.mq4
http://rapidshare.com/files/16886585...nly_M15_DK.mq4
http://rapidshare.com/files/16886587...only_M5_DK.mq4

Last edited by darkkiller; 18-09-2008 at 01:14 PM..
Reply With Quote
  #8  
Old 24-05-2008, 10:20 PM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,155
Thanks (Received): 635
Likes (Received): 66
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Untuk elakkan tajuk yg hampir sama dgn thread sedia ada sebelum ini saya ubah tajuk sikit. Harap DK agree. Kalau ada idea lain sila edit balik.

Thanks.
Reply With Quote
  #9  
Old 24-05-2008, 10:24 PM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,311
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by onetarmizi View Post
Untuk elakkan tajuk yg hampir sama dgn thread sedia ada sebelum ini saya ubah tajuk sikit. Harap DK agree. Kalau ada idea lain sila edit balik.

Thanks.
Terima kasih one..aku terima je
Reply With Quote
  #10  
Old 24-05-2008, 10:27 PM
gOdFeLLa gOdFeLLa is offline
Senior Member
InstaForex Official
Introducing Broker

gOdFeLLa's Avatar

 
Trader Rating: (35)
Join Date: Jan 2007
Location: InstaForex Official Introducing Broker
Posts: 9,441
Thanks (Received): 402
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

darkkiller. apa kata kita bukan tajuk berdasarkan nama indicator.
setiap 1 indi, create 1 thread yang berasingan.
so mudah kalau nak update version
dan mudah nak detect, sama ada indi yg bro nak sumbangkan tu
sama ada dah ada kat CG atau belum.
__________________
Quote:

INSTAFOREX IB - WAN AZIHAN

SILA KLIK KAT SINI
Call/SMS/Whatsapp: +6017-6677-944
Reply With Quote
Thanks N/A thanked for this post
Sponsored Links
Reply

Tags
darkkiler, icdk

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump