Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Indicators

Forex Indicators Professional forex traders generally are using technical indicators in their trading. This section should the right place to discuss & choose which indicators is the best to use.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 18-05-2008, 09:31 AM
AkuJaya AkuJaya is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2007
Posts: 167
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Bro,
Indicator sugarush ada tak bro? kalau ada post lah di sini...!
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 18-05-2008, 09:49 AM
matlan matlan is offline
Super Active

matlan's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2007
Location: Kuantan <> Shah Alam <> Pasir Puteh
Posts: 7,280
Thanks (Received): 166
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by AkuJaya View Post
Bro,
Indicator sugarush ada tak bro? kalau ada post lah di sini...!
x tahu le ada ke idaknye... satahu saya e-book tu mmg ada le... mungkin org lain boleh bantu...

kalau nk cari koleksi indi... sila masuk ke Tanah Saya...
Reply With Quote
  #13  
Old 18-05-2008, 10:51 AM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,155
Thanks (Received): 635
Likes (Received): 65
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by heykal_77 View Post
Repaint ke indicator ni onetarmizi
Besok boleh test dekat chart samada repaint ke tdk. Rasanya tak repaint. Kalau ada yg test repaint sila inform di sini.

ps: Repaint from my understanding bermaksud histogramnya bertukar color selepas candle dh complete (close), jika candle masih open iaitu tak complete lg dlm tf yg tertentu ia tdk dikira repaint jika ada perubahan color.
Sebagai contoh bila berlaku 5 past histogram bertukar color itu mmg repaint.
Reply With Quote
  #14  
Old 18-05-2008, 10:53 AM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,155
Thanks (Received): 635
Likes (Received): 65
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Tambahan trend indicator JR_Trend.

Attached Files
File Type: mq4 JR_Trend_Indicator.mq4 (4.5 KB, 690 views)
Reply With Quote
Thanks atzai thanked for this post
  #15  
Old 18-05-2008, 11:01 AM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,311
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by onetarmizi View Post
Besok boleh test dekat chart samada repaint ke tdk. Rasanya tak repaint. Kalau ada yg test repaint sila inform di sini.

ps: Repaint from my understanding bermaksud histogramnya bertukar color selepas candle dh complete (close), jika candle masih open iaitu tak complete lg dlm tf yg tertentu ia tdk dikira repaint jika ada perubahan color.
Sebagai contoh bila berlaku 5 past histogram bertukar color itu mmg repaint.
repaint ketika trading takpe one..macam AC atau AO..masa trading dia berubah..tak risau sangat..yang merisaukan ialah masa tgk historical semua cun Up buy Down sell...tapi masa trading kelam kabut dia..macam indi Solar Wind..apa2 pun nanti kita tgk masa trading day
Reply With Quote
  #16  
Old 18-05-2008, 11:32 AM
waveVista waveVista is offline
Regular

waveVista's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2007
Location: Kuala Lumpur
Posts: 739
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by darkkiller View Post
repaint ketika trading takpe one..macam AC atau AO..masa trading dia berubah..tak risau sangat..yang merisaukan ialah masa tgk historical semua cun Up buy Down sell...tapi masa trading kelam kabut dia..macam indi Solar Wind..apa2 pun nanti kita tgk masa trading day
huhu tul la aku tengok yg lepas cam best gak indi nih.. harap harap tak ripin ah.. cam snake force tengok history chart pergh best giler.. skali test.. yg merah 5 bar dah pun leh tukar jadi biru.. huhuh
Reply With Quote
  #17  
Old 18-05-2008, 11:34 AM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,155
Thanks (Received): 635
Likes (Received): 65
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Apa2 hal kita tgk esok. Klau repaint sila inform di sini.
Reply With Quote
  #18  
Old 18-05-2008, 12:35 PM
JohnJenin JohnJenin is offline
Regular

JohnJenin's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Feb 2008
Posts: 811
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 0
Active Level
Default

dah test dah....memang repaint pn..fungsi dia mcm snake force..
tapi batfink tu apasal aku dapat rupa lain??
__________________
Rasulullah saw bersabda: "Perjanjian antara kami dengan mereka adalah solat, barang siapa meninggalkannya maka dia KAFIR." sumber
Download MP3 Terbaik Sepanjang Zaman
Reply With Quote
  #19  
Old 18-05-2008, 02:05 PM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,155
Thanks (Received): 635
Likes (Received): 65
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by JohnJenin View Post
dah test dah....memang repaint pn..fungsi dia mcm snake force..
tapi batfink tu apasal aku dapat rupa lain??
Rupa lain bat fink tu sbb color jer..tukar setup color jer.

Berkenaan dgn repaint bro dh test masa live trading ker? Sorry sbb saya belum test lagi pd live trading nnt esok saya akan confirmkan samada repaint or not.
Reply With Quote
  #20  
Old 18-05-2008, 06:08 PM
JohnJenin JohnJenin is offline
Regular

JohnJenin's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Feb 2008
Posts: 811
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 0
Active Level
Default

tak..baru test je tadi..pakai software ni...
Dengan software ni korang leh try backtest secara live..takpayah buang masa..
memang sempoiii bendalah ni...
Lagi, function dia macam Srategi Tester untuk test Automated Trading, tapi software ni Strategi Tester untuk test Manual Trading..try la...
Attached Files
File Type: rar FX simulator trading.rar (450.8 KB, 1904 views)
__________________
Rasulullah saw bersabda: "Perjanjian antara kami dengan mereka adalah solat, barang siapa meninggalkannya maka dia KAFIR." sumber
Download MP3 Terbaik Sepanjang Zaman
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
koleksi custom indi, multipair indi, pivot indicators, trend indicators

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump