Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Kuala Lumpur Stock Exchange (KLSE) > Stocks General Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 13-03-2019, 09:53 AM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.kedaifirdaus.com
Posts: 49,055
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1396
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

malaysia only asian loser huhuhu

sedih la baca the only losers
__________________


PERCUMA INFO Lebih 100 Jenis Produk SUAMI ISTERI
di www.kedaifirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 13-03-2019, 09:54 AM
wataktau wataktau is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,510
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 416
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Niyang View Post
sentimen politik mesia x samai dgn thai.... mesia ni pelbagai kaum... so sentimen agak complicated.... thai ni lebih pada rampasan kuasa.... ade monarki sistem yg simple ... mesia ada 9 raja.... lg rumit n unik....
Thai pun pelbagai kaum juga. Orang cina mereka lebih ramai dari malaysia. Monarki malaysia x masuk campur pun hal politik.

Asas sebenarnya samada pelabur yakin atau tak kemampuan pemerintah yg baru. Kalau aku pelabur bila tahu menteri2 tahap spm gred 3 dan menipu pulak dengan ijazah palsu dah tu asyik u turn buat keputusan. Aku pun cabut lari. Apa giler nak deal dengan kerajaan yg macam ni teruk.

Last edited by wataktau; 13-03-2019 at 09:56 AM..
Reply With Quote
  #13  
Old 13-03-2019, 10:29 AM
arizo razzo arizo razzo is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2011
Posts: 2,462
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 58
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by wataktau View Post
Mengarut! Thailand dah beberapa kali tukar kerajaan siap tentera ambik alih. ekonomi makin mantap, currency makin kukuh dan pasaran saham menaik.

Faktor dia sebab rakyat tukar pada kerajaan yg lbh baik jadi pelabur yakin.

Masalah kita rakyat tukar pada kerajaan yg lebih bon.gok yg matlamat utama hanya untuk mendajal hak dan kuasa orang melayu. Menteri2 guna ijazah palsu padahal spm pun tak lepas. Cam mana pelabur tak cabut lari.

Ingat pemerintah yg bon.gok lahir dari pengundi yg bon.gok.

Inilah hasilnya.
mcm ni mentality susah la, aku pun undi pas pru baru ni, tapi kita bercakap berdasarkan logik dan fakta la, klu ikut emosi mmg la keluar bo.doh bah.lul bon.gok semua. nak tak nak 5 tahun mmg kena hadap, thailand pun ambik masa 2-3 tahun baru stabil bang, pastu thailand sumber utama dia pelacuran, itu industry yg mmg takkan rugi.
Reply With Quote
Likes syamsoulcc, otaida00taj liked this post
  #14  
Old 13-03-2019, 10:41 AM
wataktau wataktau is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,510
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 416
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by arizo razzo View Post
mcm ni mentality susah la, aku pun undi pas pru baru ni, tapi kita bercakap berdasarkan logik dan fakta la, klu ikut emosi mmg la keluar bo.doh bah.lul bon.gok semua. nak tak nak 5 tahun mmg kena hadap, thailand pun ambik masa 2-3 tahun baru stabil bang, pastu thailand sumber utama dia pelacuran, itu industry yg mmg takkan rugi.

Aku rasa ko yg ikut emosi. Aku ikut logik.

Kat thailand ada pemerintah baru dia pajai ijazah palsu? Ada pemerintah macam headless chicken buat keputusan uturn dan ada sampai menteri kabinet pun tak tahu keputusan yg dibuat macam tak ada whatsapp group. Ada pemerintah dia bukan sibuk nak mantapkan ekonomi tapi sibuk nak hapuskan hak kaum majoriti?

Sebab tu Thailand tak perlu tunggu 3 tahun. Tukar kerajaan je terus ekonomi up sebab pelabur yakin kerajaan yg baru kerajaan yg bijak tak pakai ijazah palsu untuk menipu pengundi sebab pelabur akan pikir kalau rakyat sendiri dia boleh tipu apatah lagi pelabur yg bukan rakyat malaysia.

Tak payah claim konon2 ko undi Pas la. Aku yakin ko undi PH.
Reply With Quote
  #15  
Old 13-03-2019, 11:05 AM
joee joee is offline
CG Top Poster Club

joee's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Oct 2010
Location: Kulim - JB -SB
Posts: 40,536
Thanks (Received): 674
Likes (Received): 227
Active Level
My Mood:
Default

negara lain mencanak2 mata naik dlm bskl klu tgh history
malaysia nk cecah 2000mata pun sakit..
__________________
------------------------------------------------
Reply With Quote
  #16  
Old 13-03-2019, 11:08 AM
arizo razzo arizo razzo is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2011
Posts: 2,462
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 58
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by wataktau View Post
Aku rasa ko yg ikut emosi. Aku ikut logik.

Kat thailand ada pemerintah baru dia pajai ijazah palsu? Ada pemerintah macam headless chicken buat keputusan uturn dan ada sampai menteri kabinet pun tak tahu keputusan yg dibuat macam tak ada whatsapp group. Ada pemerintah dia bukan sibuk nak mantapkan ekonomi tapi sibuk nak hapuskan hak kaum majoriti?

Sebab tu Thailand tak perlu tunggu 3 tahun. Tukar kerajaan je terus ekonomi up sebab pelabur yakin kerajaan yg baru kerajaan yg bijak tak pakai ijazah palsu untuk menipu pengundi sebab pelabur akan pikir kalau rakyat sendiri dia boleh tipu apatah lagi pelabur yg bukan rakyat malaysia.

Tak payah claim konon2 ko undi Pas la. Aku yakin ko undi PH.
ko ikut logic, tapi tak baca ke apa ko post tu? dlm tu tulis india dan indonesia pun ambik masa setahun setengah untuk pulih balik lepas tukar kerajaan,

nak percaya ke tak aku undi apa tu terpulang la, hak masing2
Reply With Quote
  #17  
Old 13-03-2019, 11:28 AM
faizk faizk is offline
Super Active

faizk's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2010
Location: shah alam
Posts: 7,485
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 21
Active Level
My Mood:
Default

semua salah pas kot ni
__________________
SEJAHAT-JAHAT ORG MUSLIM, AKHIRNYA KE SYURGASEBAIK-BAIK ORG KAFIR, AKHIRNYA KE NERAKA

"Kamu semua akan mengikut jejak langkah umat-umat sebelum kamu sejengkal demi sejengkal, sehasta demi sehasta sehingga kalau mereka masuk ke lubang biawak sekali kamu tetap akan mengikut mereka"
Reply With Quote
  #18  
Old 13-03-2019, 11:34 AM
theblur theblur is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: Sabah
Posts: 5,747
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 300
Active Level
My Mood:
Default

mcm mana tak jatuh, lurus bendul sgt nak bagitau masalah yg buat pelabur2 resah.

duk habaq hutang, jual aset, postpone projek.. mana tak pelabur lari.

cuba try gaya BN dulu. semua berita positif je habaq kat media. walaupun beban kewangan bertambah.

pastu guna alasan mcm2 sebab x nak tunaikan janji manifesto.

ini jangankan pelabur, silap2 rakyat sendiri pun lari.
__________________
ibarat si jejaka janji bulan bintang kepada si makwe, lalu si jejaka KENCING DALAM si makwe, si makwe mengandung lalu si jejaka melarikan diri, memungkiri janji.
Reply With Quote
  #19  
Old 13-03-2019, 11:42 AM
Metamorfosis Metamorfosis is offline
Active Plus

Metamorfosis's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2013
Posts: 3,741
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 70
Active Level
Default

korang ingat pelabur bodo nak bagi dkt menteri2 xder knowledge uruskan duit mereka...ekkekeke
Reply With Quote
  #20  
Old 13-03-2019, 11:44 AM
pudins70 pudins70 is offline
Super Active

pudins70's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 6,484
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 257
Active Level
Default

Next PRU kalau tukar pemerintahan, kitaran yang sama akan berulang.
So..kena bagi PH memerintah sekurang-kurangnya 5 penggal lagi.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump