Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > HIGH RISK SECTION - READ FORUM DISCLAIMER CAREFULLY BEFORE JOIN ! > Unrecognize Program Websites > Program Matrix Labu Peram, Merapu

Program Matrix Labu Peram, Merapu Most of the programs are pyramids and they are not doing real business even with products. You're advise to not join any programs. All Read Announcement HERE

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 27-07-2018, 03:14 AM
Kakwa DPEIN Kakwa DPEIN is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2018
Posts: 20
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by jabberwock View Post
Udah2 la jadi rider agama jiwa kental. Kang lajak masuk kubur berasap. Produk pebenda yang dijual, yang dipomot pon jadi misteri lagi. Payah sangat ke nak tulis sampai nak kena dm nak kena pm nak kena wasap bagai. Pikir lojik pon lagi mudah tulis je public kat sini takyah ulang2 kalo lima nam ratus orang tanya private. Tapi tu la, masih kekal misteri. Dah bau2 ponzi tu tak lari dah dari ponzi.
See...

Ini lah antara contoh insan yg x p hadir seminar. Sbb tu kna hadir, klu x camni la pemikiran hgpa....

Org dah kata xdak produk yg dijual, hg nak jgk produk utk dijual? Fahami ayat dibawah ye...apa nama hang? Jabberwock??

Produk DPEIN : PKKA (PENGURUSAN KEWANGAN DAN KREDIT AHLI.)

Ciri2 : SERVIS + ILMU.

Fungsi : Bantu bg platform mcm mna kita nak urus kewangn, supaya dapat selesaikan semua jenis hutang piutang dan hindari RIBA. dalam masa yg sama, kos sara hidup dan simpanan kita sntiasa ada.

Mcm ni hrp dpt la merungkai sikit....sbb hang x boleh nk pikir logik hang sgt... Ni citer psl duit, psl acc org, psl masa depan.. X semua semudah menulis. Ada bnda kn tunjuk real, ada bnda kna bg tgk baru phm.
Klu nk ikut logik mana kan mmpu RM100 boleh settle hutang bagai....

Kakwa bkn **** piang sgt nk lyn 1 by 1 org pm kt wasap nun...ada la cara kakwa nk buat.. Kakwa pon ada skill jgk aihhh..

Klu rajin meh la wasap....x nak wasap pon xpa..sbb hg malas.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #42  
Old 27-07-2018, 03:31 AM
Kakwa DPEIN Kakwa DPEIN is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2018
Posts: 20
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mie_amour View Post
Assalamualaikum..nak tanya..ada siapa2 pernah dgr tentang dpein ni?

Ada promosi ttg dpein yg motto dia tu nak membantu kluarkan ummat Islam dari riba'..dia ni mcm koperasi tp itulah xtau mcmana modus operandi dia.

Skrg ni bila kita tanya banyak2 dia suh gi seminar pulak. Katanya nk lahirkan seberapa banyak jutawan Muslim daripada geran baitulmal...mmg xbyk info..sbb katanya mmg kene gi seminar.

Ada siapa2 yg dah pernah gi seminar dpein ni? Bole terangkan x cmne dia beroperasi. Dgr2nya ustaz auni pun da join dpein ni.. saya masih krg jelas..so nk cari maklumat lagi..
Kami pon amat berbesar hati bila dpt tahu ustaz auni sertai kami..mulanya igtkan sebagai ahli biasa atau AJK.. rupanya PENASIHAT SYARIAH. malah beliau yg merasmikan pelancaran DPEIN kelmarin..

Org yg suruh awak pergi seminar tu adalah org yg xnak awk jump into conclusion dik.....trust me. U pergi, u dpt ilmu..putas hati, telus dan jelas.. Xphm, tnya la diorg.. Sbb diorg mmg dah ditugaskan utk explain..

Awk tnya rawak mcm ni, yg mnjawab bkn yg pergi seminar pon.. Rata2 copy paste n desas desus puting beliung jerr.. Puas hati ke dpt jawapan xde hujung pangkal camni?

Yg halang awak pergi, sbb kna tipu dah sblum ni...kna tipu dgn siapa? DPEIN ke? X jugak....abeh, tang mna buruknya dpein ni?

Sbb suruh wasap?
Sbb suruh p seminar?
Sbb tukar nma, dulu GD3M..skrg DPEIN?

Plsss...
Reply With Quote
  #43  
Old 27-07-2018, 03:38 AM
Kakwa DPEIN Kakwa DPEIN is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2018
Posts: 20
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mie_amour View Post
Ni bukan meccafund..dia mcm koperasi
Koperasi pon bukan dik....

Dia sng nk banding mcm AKPK..
Tapi kami dpein buat PKKA..

AKPA fungsi depa lain, sektor kerajaan...

PKKA fungsi kami lain, sektor swasta...
Reply With Quote
  #44  
Old 27-07-2018, 03:40 AM
Kakwa DPEIN Kakwa DPEIN is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2018
Posts: 20
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tr4falgar View Post
maaf info yg tu den tak jmpa pula dalam group ..

apo2 yg tak patuh syariah den elakkan ja
Boleh share apa maksud 'patuh syariah'? Sambil2 boleh belajar jgk..
Reply With Quote
  #45  
Old 27-07-2018, 12:09 PM
jabberwock jabberwock is offline
Active Member

jabberwock's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2014
Posts: 1,387
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 141
Active Level
My Mood:
Default

Kira jual air liur jela? Spisis jijan seman ke camne. Zaman sekarang ni air liur dah tak laku sebab benda ujung jari je bole klik bole baca sendiri, atas rajin ngan malas je. Lagi satu, memang modus scammer ponzi berzaman mesti papehal ajak pm wasap tepi, suruh join seminar merapu, payah nk kasi detail kt public. Ciri2 tu ada kat thread ni. Gudluck la kalo betul stakat jual air liur takde affiliate takde matrix takde downline upline
Reply With Quote
  #46  
Old 21-10-2018, 08:04 AM
Fact First Fact First is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2018
Posts: 1
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Ni sembang kuat je ni. Bersungguh2 nak pertahankan bagai tapi fakta tentang program masih tak sampai.

Terangkan je lah program tu ini sendiri takut orang salah faham. Lantak lah orang salah faham, kalau diorang salah faham mungkin sebab program kamu ni nampak mengarutnya. Kamu cerita pasal agama bagai tapi tak percaya langsung kuasa tuhan. Kalau program bagus tak perlu takut dan sembunyi macam ni.

Lagi satu penerangan kamu macam2 perkataan negatif keluar macam “**** piang, curi, kencing, songlap”

Bahasa melambangkan kita. Kita sebut perkataan macam ni sebab dalam diri kita perkara negatif. Lain kali hantar ustaz yang suci sikit berbicara dalam ni baru lah nampak program “keagamaan” kamu tu. Bunyi sedikit meroyan pun ada dalam reply tu. Tak perlu meroyan kalau kita di jalan betul. Orang akan menilai sendiri dan bantu sampaikan kepada orang lain kalau program kita sangat bagus dan memberi manfaat.

Bagi je penerangan tu semua secara percuma. Ilmu kamu ada ni patut share kalau niat nak tolong orang. Bukan di jual. Nak jual, pergi jual barang lebih baik.

Banyak tu dapat RM 100 1 kepala untuk servis ilmu je. Kalau 10000 kepala dah 1juta dah bayar ilmu dia.

Saya pun dari bidang perbankan. Dari dulu ajar orang beli rumah, buat pinjaman tapi hidup mereka bertambah baik dengan pinjaman baik. Sekarang ada rumah dah jual balik untung 100k nak bayar pinjaman semua bayarlah dengan duit tu. Saya tak charge mereka saya bagi ilmu tu free je.

Sembang
Reply With Quote
Likes viper21my liked this post
  #47  
Old 21-10-2018, 08:38 AM
marvelous marvelous is online now
Legendary Member

marvelous's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Aug 2006
Location: Dalam Bumi Berpijak Dalam Dunia Nyata
Posts: 14,330
Thanks (Received): 34
Likes (Received): 2095
Active Level
My Mood:
Default

kan best kalo penerangannya jelas dan x ada keraguan
Reply With Quote
  #48  
Old 07-12-2018, 07:50 PM
adam oden adam oden is offline
Active Member

adam oden's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,048
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Aku pegi dengar taklimat diaorang td lepas Jumaat dekat Hotel Nawar, Lubuk Jong Kelantan. Orang yang beri ceramah tu siap marah ka bini aku, sebab tanya pasal servis diaorang. Memang suspicious sikit la diaorang punya servis ni. Aku x jadi join sbb cara diaorang present pun teruk. Dan banyak lagi la yang aku x senang dengan staff diorang ni.
Reply With Quote
  #49  
Old Today, 01:09 AM
sekapai sekapai is offline
Regular

sekapai's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2010
Posts: 474
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 62
Active Level
Default

Aku baru balik je dgr taklimat dorang.. Tak nampak hala tuju.. Yg aku nampak dia kumpul2 duit orang ramai dan pusing2 duit ja..

Yuran 100 setahun..
Macamana rm100 tu dipecahkan pun depa takleh jawab.. Aku tanya sampai 3 kali..3 orang jawab.. Tapi satu pun tak menjawab..
Semua dok pusing2.. Kos kursus la.. Kos sewa server dan webhosting la..

Oleh kerana depa tak mau jawab.. Meh aku tolong jawab berdasarkan taklimat yg aku dgr dan data dr brosur..
Yuran 100 tu..
Rm2 akan masuk ke dpien..
Rm25 akan bayar kpd introducer, orang,downline dan HMEO servis secara bergilir sehingga anda mencapai 6 orang ahli.. Kemasukan Ahli ke 7 dan seterusnya dibawah anda.. Anda akan dapat rm25 untuk setiap ahli..
Maknanya HMEO ni lah yg makan paling banyak.. Setiap ahli baru masuk.. Hmeo ni akan makan rm73.. Lagi 25 dapat kat introducer..

Banyaknya dia makan.. Sebab tu aku tanya dorang tepis2 dan melalut ntah kemana..

Hmeo tu depa kata satu badab asing yg depa lantik..

Hairan bin ajaib... Badan asing yg untung paling banyak berbanding ahli yg kerja cari orang... Kalau makan sampai 73% meniaga apa kejadahnya..

Kesimpulannya.. Money game berbalut agama...

Kalau ada org dpien terbaca apa yg aku tulis minta tolong jelaskan bagaimana rm100 tu dipecahkan supaya kita nampak jelas perjalanan duit yg kita bayar...
Aku sedia untuk edit dan ubah komwn aku ni kalau geng dpien bg penjelasan yg telus.

Contoh bila join MLM.. Nak jadi ahli kena bayar 350..rm200 produk.. Rm50 yuran ahli seumur hidup dan rm100 komisen untuk upline yg bawak ko masuk..
Telus.. Takda penipuan kat situ..
Reply With Quote
  #50  
Old Today, 01:13 AM
sekapai sekapai is offline
Regular

sekapai's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2010
Posts: 474
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 62
Active Level
Default

Aku makin hilang respek kat ustaz auni..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump