Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 15-01-2019, 03:08 PM
apiez_863 apiez_863 is offline
Active Member

apiez_863's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,821
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

kalau ikut ratio sekarang kira ok sket berbanding 4-5 tahun lepas..
tapi tu pun mak bapak banyak complain dgn pengarah hospital anak kerja lebih masa..memang time housemen takde life, hidup tertekan, lebih2 lagi kalau baru kawin..banyak kena belajar..


Sepatutnya kerajaan sekarang revise balik peruntukan untuk hospital.. segala-galanya pasal duit..kalau ada duit, pengarah hospital akan mintak tambahan doktor, akan mintak tambahan medical supplies & maintenance equipment..bila budget takde, tu yang potong sana sini..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #42  
Old 16-01-2019, 11:42 PM
GreenLive GreenLive is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 341
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by theblur View Post
syif spital = 7am-2pm (7jam) , 2pm-9pm (7jam), 9pm-7am (10jam).

AM duty, PM duty, Night Duty.

bila kekurangan doktor, tu yg jadi 2 syif je sehari (12jam 12jam).

tapi doktor pun ada juga keja opis hour. kat klinik kesihatan dan klinik pakar.

bertambah lagi bila kekurangan doktor bedah. kau deal dgn nyawa org kat dewan bedah, berdiri paling kurang 8 jam tak boleh rehat. silap sikit, mati patient.

untuk bacaan tambahan skrg apa yg terjadi kat New zealand: https://ewn.co.za/2019/01/15/new-zea...doctors-strike
Aku tak pertikai tugas DR samada seorang DR kerja dia ringan atau berat?aku cakap kerja 12jam itu normal yang mana ianya tidak melebihi 104 jam sebulan mengikut akta buruh(265).YA betul kalau mengikut artikel ini 80/Minggu sudah MELEBIHI apa yang ditetapkan akta buruh.Tapi dalam ARTIKEL ni bercakap tentang HO(Doktor Pelatih).Aku tak pasti kau merujuk kepada siapa yang mana kau cakap silap sikit patient mati ho/mo/specialist.

Ya semua orang tahu tugas DR merawat MANUSIA tapi adakah kau ingat HO(doktor pelatih)sudah ditauliahkan sepenuhnya?dan cuba kau bagi tahu kalau dalam tempoh 2Tahun seseorang HO telah berhenti dari berhidmat apa yang jadi?

abang aku DR(MO) pernah bagi tahu semasa HO kerja panjang dan kena maki marah tu sesuatu yang boleh dianggap biasa.Bila mana seseorang itu dan jadi mo/specialist waktu kerja dia dah berlainan sewaktu HO.

Setiap kerja ada kadar risiko yang tersendiri yang membezakan tempat dan suasana kerja seseorang tapi kau pernah tahu kerja yang mana lebih penat dan memerlukan banyak tenaga selain dari DR yang kau anggap tak boleh kerja panjang BAHAYA(rujuk post kau yg kau type)serta ada risiko tersendiri(aku bukan nak pertikau tugas DR).

Diluar sana terdapat banyak kerjaya yang mana lebih penat dan ada risiko dia.
__________________
Meniru dalam PEPERIKSAAN mendapat hukuman mati!!!
考试模拟死亡

When they're Low Low Low!I said I don't know.
Reply With Quote
  #43  
Old 16-01-2019, 11:54 PM
Actifast Actifast is offline
Super Active

Actifast's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Sep 2008
Location: Penthouse
Posts: 5,620
Thanks (Received): 54
Likes (Received): 10
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by satsepit View Post
bila doktor2 berbicara...
mengalahkan doktor pakar yg ada 7cawangan hospital pakar

aku sbg org awam yg lulus UPSR ni tengok je, tak berani nak komen
__________________
Doa ak " Pro Trader "
Reply With Quote
  #44  
Old 17-01-2019, 01:28 AM
skyz.silver skyz.silver is online now
Regular

skyz.silver's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2013
Posts: 831
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 38
Active Level
My Mood:
Default

penat kot keje..24jam kena berfikir..
penat otak lebih teruk dr penat badan..
tp xpe..nnt dh masuk jd MO, pindah je masuk hospital swasta..masyukkk..
tak pon, masuk keje kt klinik swasta je..
patient dtg, sakit biasa2 je..alahh..demam, nak mc..layan kan je lah..
kalo patient dtg dlm keadaan mcm serius je sakit nya, refer saja ke hospital..xpyh pening2 kepala dah..janji masyukk dan relax...hehe
berbaloi lah penat blaja subjek yg susah dulu kt sekolah..
Reply With Quote
  #45  
Old 17-01-2019, 11:02 AM
theblur theblur is offline
Super Active

theblur's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: Sabah
Posts: 5,326
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 222
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by GreenLive View Post
Aku tak pertikai tugas DR samada seorang DR kerja dia ringan atau berat?aku cakap kerja 12jam itu normal yang mana ianya tidak melebihi 104 jam sebulan mengikut akta buruh(265).YA betul kalau mengikut artikel ini 80/Minggu sudah MELEBIHI apa yang ditetapkan akta buruh.Tapi dalam ARTIKEL ni bercakap tentang HO(Doktor Pelatih).Aku tak pasti kau merujuk kepada siapa yang mana kau cakap silap sikit patient mati ho/mo/specialist.

Ya semua orang tahu tugas DR merawat MANUSIA tapi adakah kau ingat HO(doktor pelatih)sudah ditauliahkan sepenuhnya?dan cuba kau bagi tahu kalau dalam tempoh 2Tahun seseorang HO telah berhenti dari berhidmat apa yang jadi?

abang aku DR(MO) pernah bagi tahu semasa HO kerja panjang dan kena maki marah tu sesuatu yang boleh dianggap biasa.Bila mana seseorang itu dan jadi mo/specialist waktu kerja dia dah berlainan sewaktu HO.

Setiap kerja ada kadar risiko yang tersendiri yang membezakan tempat dan suasana kerja seseorang tapi kau pernah tahu kerja yang mana lebih penat dan memerlukan banyak tenaga selain dari DR yang kau anggap tak boleh kerja panjang BAHAYA(rujuk post kau yg kau type)serta ada risiko tersendiri(aku bukan nak pertikau tugas DR).

Diluar sana terdapat banyak kerjaya yang mana lebih penat dan ada risiko dia.


ooooo ye la. tepuk tangan je la aku.
__________________
ibarat si jejaka janji bulan bintang kepada si makwe, lalu si jejaka KENCING DALAM si makwe, si makwe mengandung lalu si jejaka melarikan diri, memungkiri janji.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump