Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Webmaster, Blogger Discussion > Programming, Web Development

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 22-02-2016, 12:34 PM
+kOoL+ +kOoL+ is offline
Legendary Member

+kOoL+'s Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Apr 2007
Location: +Di aLam FaNa MimPi+
Posts: 12,430
Thanks (Received): 67
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zalnet View Post
Ada sesiapa nak buat aplikasi android dengan harga bajet boleh telegram sy 0135712199
boleh buat semua jenis apps ke bro?.. or apps yg macam page-page tu je?.. yang game kind of apps boleh buat ke?
__________________
| Bukan Merak Kayangan Tapi Gagak Di Rimba |
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 22-02-2016, 08:31 PM
adoila adoila is offline
Active Member

adoila's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2010
Posts: 2,245
Thanks (Received): 42
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zalnet View Post
Ada sesiapa nak buat aplikasi android dengan harga bajet boleh telegram sy 0135712199
kalau apps macam emoney untuk members pindah wang/points, siap security power tahap gaban, berapa agaknya kos dia yer bro?
__________________
Airjed
Reply With Quote
  #23  
Old 22-02-2016, 09:36 PM
[Mahujual.com] [Mahujual.com] is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2014
Posts: 146
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zalnet View Post
Ada sesiapa nak buat aplikasi android dengan harga bajet boleh telegram sy 0135712199
Bro bagi contoh app yg pernah bro bangunkan..rege bugjet tu untuk app yg macam mana?
Reply With Quote
  #24  
Old 23-02-2016, 02:51 PM
zalnet zalnet is offline
Super Active

zalnet's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2006
Posts: 5,106
Thanks (Received): 282
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by +kOoL+ View Post
boleh buat semua jenis apps ke bro?.. or apps yg macam page-page tu je?.. yang game kind of apps boleh buat ke?
Boleh inshaAllah...bleh runding...harga bajet..game yg simple..
Reply With Quote
  #25  
Old 12-01-2018, 06:56 PM
jom jom is online now
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,488
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 46
Active Level
My Mood:
Default

malas nk bukak thread lain..

kos buat apps mcm wassap and telegram tue bape ?
Reply With Quote
  #26  
Old 14-01-2018, 01:19 PM
asyraf1156 asyraf1156 is offline
Regular

asyraf1156's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jun 2011
Posts: 680
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jom View Post
malas nk bukak thread lain..

kos buat apps mcm wassap and telegram tue bape ?
Pergh nk buat chatting apps trus. Dasyat2
__________________
Sapa Yang nk buat EA atau indicator boleh WhatsApp/telegram 0174857723
Reply With Quote
  #27  
Old 14-01-2018, 02:18 PM
jom jom is online now
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,488
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 46
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by asyraf1156 View Post
Pergh nk buat chatting apps trus. Dasyat2
maksud aku tue adakah perlu duit tau hanya perlu tau programmer sahaja mcm founder company lain..sbb dorg pasti bermula dr bawah...
Reply With Quote
  #28  
Old 14-01-2018, 02:48 PM
asyraf1156 asyraf1156 is offline
Regular

asyraf1156's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jun 2011
Posts: 680
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jom View Post
maksud aku tue adakah perlu duit tau hanya perlu tau programmer sahaja mcm founder company lain..sbb dorg pasti bermula dr bawah...
Kalau nk buat chatting kena ada server yang besar dan laju.
Kecuali guna telegram API, programming saja dh boleh buat chat apps
__________________
Sapa Yang nk buat EA atau indicator boleh WhatsApp/telegram 0174857723
Reply With Quote
  #29  
Old 23-01-2018, 10:33 PM
arnabkacak arnabkacak is offline
Active Member

arnabkacak's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Aug 2008
Posts: 2,283
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 7
Active Level
Default

beli jek code kat codecanyon..
Reply With Quote
  #30  
Old 02-06-2018, 09:32 AM
Vpoint7 Vpoint7 is offline
Regular

Vpoint7's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 215
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by [Mahujual.com] View Post
Nak bertanya pada mereka yg otai..berapa cost untuk buat sesuatu app ntuk android atau ios..?
Tgh fikir2 nak minta bantuan pada mereka yg pakar untuk menghasilkn app..berapa modal kena ada..

Harap boleh membantu..
Fuh, lama tak buka CGForum ni, maka dengan itu, mari menjawab soalan ini secara total tanpa perlu ada thread berulang utk persoalan serupa.

Pembuatan apps, pada 2018, adalah, MAHAL !!!
(Jika pembuatan apps, diperingkat professional)

Dengan itu, saya rekomen tuan rujuk disini :


Dgn kata lain, sebarang penambahan fungsi dalam apps akan menambahkan nilai kos sesebuah app utk disiapkan. Kiraan caj adalah mengikut jam.
1. India antara negara yg memberikan caj termurah, $10USD ~ $50USD / sejam.
2. Manakala, negara US, $60USD ~ $125USD / sejam

Mari lihat secara umum, jika apps mempunyai beberapa fungsi ?


Kos $42k USD (Rm 126,000 ?), dgn ciri-ciri berikut ;
1. App ada icon
2. App nmpk cantik (ada grafik)
3. App ada sambungan ke website
4. App tidak perlukan review/star
5. App ada caj jika digunakan / ada servis berbayar
6. Pengguna boleh letak profile dlm app
7. App ada login

P/s : Teknologi apps semakin maju, maka servis akan menjadi lebih mahal.
__________________
https://warisanbernama.com

Last edited by Vpoint7; 02-06-2018 at 08:20 PM.. Reason: Saje tambah info
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump