Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Computers > PC Users Problem, Q & A

PC Users Problem, Q & A Get assistance of forum members to help you troubleshoot any computer hardware & software problems. Make sure your thread title is clear.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 17-03-2019, 07:21 PM
ryoma ryoma is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2012
Posts: 180
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default application error

aku baru format satu laptop ni,bila dh install adobe reader, dia boleh guna sekali je, lepas tu kuar error ni pulak, lama2 software lain pulak kena, tau x nape jd cm tu? dh download balik software tu pn jadi benda sama gak, macam mana nk atasinya?

Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 17-03-2019, 07:23 PM
Zunan Zunan is offline
Active Member

Zunan's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2011
Posts: 2,063
Thanks (Received): 35
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

Kena buang secara deep nie.. registry kena buang jugak nie.. cer guna software namanye revo uninstaller.. cara nak guna boleh godek kat youtube..
__________________
we learn from mistake... not from universiti
Reply With Quote
  #3  
Old 18-03-2019, 09:01 AM
ryoma ryoma is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2012
Posts: 180
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Zunan View Post
Kena buang secara deep nie.. registry kena buang jugak nie.. cer guna software namanye revo uninstaller.. cara nak guna boleh godek kat youtube..
dah buat, tp kuar error sama gak, software lain pn jd mcm tu
Reply With Quote
  #4  
Old 18-03-2019, 09:15 AM
nik1412 nik1412 is offline
Active Plus

nik1412's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2007
Location: Kerteh
Posts: 2,627
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

tanda hdd nak kong?

buat diagnostic dulu
Reply With Quote
  #5  
Old 18-03-2019, 09:45 AM
ryoma ryoma is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2012
Posts: 180
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by nik1412 View Post
tanda hdd nak kong?

buat diagnostic dulu
ada orang kata sbb virus, tp xtau virus apa yg kacau
Reply With Quote
  #6  
Old 18-03-2019, 09:57 AM
afshaman afshaman is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2013
Posts: 2,367
Active Level
Default

bro format guna windows full system atau light version? biasa error mcm ni kalau windows light version sbb dieorg dah tweak...kalau full windows...sepatutnya takde masalah...
Reply With Quote
  #7  
Old 18-03-2019, 02:11 PM
ryoma ryoma is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2012
Posts: 180
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by afshaman View Post
bro format guna windows full system atau light version? biasa error mcm ni kalau windows light version sbb dieorg dah tweak...kalau full windows...sepatutnya takde masalah...
aku install windows 7 pro
Reply With Quote
  #8  
Old 18-03-2019, 02:31 PM
syamsoulcc syamsoulcc is offline
Super Active

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 7,578
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1518
Active Level
My Mood:
Default

bnyk kemungkinan

1. mungkin virus..
2. mungkin harddisk
3. mungkin ram


try satu2...try guna harddisk lain, format dan install windows sama mcm ko buat td...kalau still keluar bende2 gitu, try tukar ram...kalau still jadi, mungkin virus la tu kot...

maksudnya lepas ko format tu, mungkin ko ada masukkan USB drive yg ada virus ke?? mungkin lah... wallahulam..kena pandai inspect sendiri...
__________________
"Yg putih, yg hitam, semua dari Adam. Mengapa berperang, kita darinya seorang"
"Dan jgnlah kamu berpecah belah atau bercakaran antara satu sama lain, kelak kamu akan lemah dan hancur dan dgn itu hilanglah kekuatan atau kekuasaan kamu"
"Dan jgn kamu memanggil dgn panggilan yg buruk antara sesama kamu yg seagama seIslamnya, seperti panggilan ya fasiq, ya kafir, Firaun, Haman atau sbgnya"
Reply With Quote
  #9  
Old 18-03-2019, 04:03 PM
ryoma ryoma is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2012
Posts: 180
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by syamsoulcc View Post
bnyk kemungkinan

1. mungkin virus..
2. mungkin harddisk
3. mungkin ram


try satu2...try guna harddisk lain, format dan install windows sama mcm ko buat td...kalau still keluar bende2 gitu, try tukar ram...kalau still jadi, mungkin virus la tu kot...

maksudnya lepas ko format tu, mungkin ko ada masukkan USB drive yg ada virus ke?? mungkin lah... wallahulam..kena pandai inspect sendiri...
aku rasa ada virus kt software yg aku install, aku donlod balik software tu n install terus pn jadi mcm tu gak, xtau virus apa yg serang pc aku ni, nk install free antivirus x bleh
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump