Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #141  
Old 12-01-2019, 10:15 PM
safuans safuans is offline
Active Member

safuans's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,296
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 206
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by BenVentures View Post
You are right. Tiada istilah nenek moyang pendatang atau menumpang. Xyah sombong.
Yang mula-mula bangkitkan isu pendatang adalah cina-india, terutamanya pemimpin dari kalangan cina-india.

Kenapa cina-india JAHAT nak mampus tuduh Melayu pendatang? kenapa nak usik Melayu dan berani ubah Sejarah Melayu?
____________________
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #142  
Old 12-01-2019, 10:18 PM
BenVentures BenVentures is offline
Super Active

BenVentures's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 8,626
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 534
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by safuans View Post
Yang mula-mula bangkitkan isu pendatang adalah cina-india, terutamanya pemimpin dari kalangan cina-india.

Kenapa cina-india JAHAT nak mampus tuduh Melayu pendatang? kenapa nak usik Melayu dan berani ubah Sejarah Melayu?
____________________
Nenek moyang pendatang or not, bumi or non bumi, malay or non malay, let us folo the good example of Mr Kuan.
Reply With Quote
  #143  
Old 12-01-2019, 10:38 PM
tokekapal114 tokekapal114 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2015
Posts: 1,344
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 207
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by BenVentures View Post
You are right. Non bumi or bumi, nenek moyang pendatang or not, we are all malaysians. No malay supremacy, just malaysian supremacy.
We are malaysian.and Malaysia ada undang2 dan perlembagaan.Just follow and respect it.ada juga malaysian yg kata dia malaysian tp xrespect pun undang2 dan perlembagaan malaysia malah mahu menentangnya, dan ada juga xamik tahu pun..tp bila berckp macam dia tahu semua even sanggup mencaci sesama malaysian yg hidup bersama (jgn layan org mcm ni nti sendiri sakit hati)..undang2 n perlembagaan kita harus junjung,baru la akan ada rasa sikap hormat.baru la malaysia akan kekal aman harmoni.

mcm kita masuk rumah org la kan..we have to respect the owner n jage batas2 xkisah la siapa pun owner tu, islam, buddha, chritian, jews n etc..jgn sondol xtentu pasal.

uncle Kuan adalah contoh yg terbaik, true malaysian.uncle kuan memberi inspirasi.
Reply With Quote
  #144  
Old 12-01-2019, 10:44 PM
BenVentures BenVentures is offline
Super Active

BenVentures's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 8,626
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 534
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tokekapal114 View Post
We are malaysian.and Malaysia ada undang2 dan perlembagaan.Just follow and respect it.ada juga malaysian yg kata dia malaysian tp xrespect pun undang2 dan perlembagaan malaysia malah mahu menentangnya, dan ada juga xamik tahu pun..tp bila berckp macam dia tahu semua even sanggup mencaci sesama malaysian yg hidup bersama (jgn layan org mcm ni nti sendiri sakit hati)..undang2 n perlembagaan kita harus junjung,baru la akan ada rasa sikap hormat.baru la malaysia akan kekal aman harmoni.

mcm kita masuk rumah org la kan..we have to respect the owner n jage batas2 xkisah la siapa pun owner tu, islam, buddha, chritian, jews n etc..jgn sondol xtentu pasal.

uncle Kuan adalah contoh yg terbaik, true malaysian.uncle kuan memberi inspirasi.
Racist in malaysia is limitless. Even Tun M ckp tidak boleh adakan local council election sbb nanti cina bnyk menang.
Reply With Quote
  #145  
Old 12-01-2019, 11:05 PM
tokekapal114 tokekapal114 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2015
Posts: 1,344
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 207
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by BenVentures View Post
Racist in malaysia is limitless. Even Tun M ckp tidak boleh adakan local council election sbb nanti cina bnyk menang.
limitless?..👌
Reply With Quote
  #146  
Old 06-04-2019, 05:41 PM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 148,520
Active Level
My Mood:
Default

Kuan Chee Heng

LAPAR?

Datang lah rumah saya. No 4, Jalan PU 10/13D, Taman Puchong Utama, Puchong.

Jom tidak akan sempurna diri ku kalau masih ada yang pi tidur dengan perut perut yang lapar.....

TAK PERLU BAWA IC, TAK PERLU ISI BORANG... TUHAN MAHA PENCATIT SEGALA NYA... DATANG AJA LAH DAN AMBIL AGAR ANAK ANAK KITA TAK LAPAR...

Reply With Quote
Likes oldtbone liked this post
  #147  
Old 06-04-2019, 06:56 PM
oldtbone oldtbone is offline
Legendary Member

oldtbone's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2012
Location: 6ft under
Posts: 15,942
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 3584
Active Level
My Mood:
Default

berbakti tanpa kira fahaman, warna kulit dan agama ..
semoga dipermudah segala urusan uncle ni...
Reply With Quote
  #148  
Old 06-04-2019, 07:03 PM
qubs qubs is offline
Super Active

qubs's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Posts: 8,882
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 36
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by TT View Post
Kuan Chee Heng

LAPAR?

Datang lah rumah saya. No 4, Jalan PU 10/13D, Taman Puchong Utama, Puchong.

Jom tidak akan sempurna diri ku kalau masih ada yang pi tidur dengan perut perut yang lapar.....

TAK PERLU BAWA IC, TAK PERLU ISI BORANG... TUHAN MAHA PENCATIT SEGALA NYA... DATANG AJA LAH DAN AMBIL AGAR ANAK ANAK KITA TAK LAPAR...

Trbaik uncle
Reply With Quote
  #149  
Old 06-04-2019, 07:05 PM
notepad notepad is offline
Super Active

notepad's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2011
Location: malizia
Posts: 7,505
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 342
Blog Entries: 4
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by TT View Post
Kuan Chee Heng

LAPAR?

Datang lah rumah saya. No 4, Jalan PU 10/13D, Taman Puchong Utama, Puchong.

Jom tidak akan sempurna diri ku kalau masih ada yang pi tidur dengan perut perut yang lapar.....

TAK PERLU BAWA IC, TAK PERLU ISI BORANG... TUHAN MAHA PENCATIT SEGALA NYA... DATANG AJA LAH DAN AMBIL AGAR ANAK ANAK KITA TAK LAPAR...


sementara itu ATM beras kena isi borang dan sign sana sini
Reply With Quote
  #150  
Old 06-04-2019, 07:34 PM
a b c d e f a b c d e f is online now
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Posts: 6,978
Thanks (Received): 183
Likes (Received): 330
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by notepad View Post

sementara itu ATM beras kena isi borang dan sign sana sini
camne nak pantau kalau mat pet amik jual kat pasar?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump