Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #141  
Old 12-01-2019, 10:15 PM
safuans safuans is offline
Active Member

safuans's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,168
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 176
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by BenVentures View Post
You are right. Tiada istilah nenek moyang pendatang atau menumpang. Xyah sombong.
Yang mula-mula bangkitkan isu pendatang adalah cina-india, terutamanya pemimpin dari kalangan cina-india.

Kenapa cina-india JAHAT nak mampus tuduh Melayu pendatang? kenapa nak usik Melayu dan berani ubah Sejarah Melayu?
____________________
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #142  
Old 12-01-2019, 10:18 PM
BenVentures BenVentures is online now
Active Plus

BenVentures's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 4,609
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 376
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by safuans View Post
Yang mula-mula bangkitkan isu pendatang adalah cina-india, terutamanya pemimpin dari kalangan cina-india.

Kenapa cina-india JAHAT nak mampus tuduh Melayu pendatang? kenapa nak usik Melayu dan berani ubah Sejarah Melayu?
____________________
Nenek moyang pendatang or not, bumi or non bumi, malay or non malay, let us folo the good example of Mr Kuan.
__________________
VACANCY
UEC HOLDERS ONLY
Reply With Quote
  #143  
Old 12-01-2019, 10:38 PM
tokekapal114 tokekapal114 is online now
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2015
Posts: 1,222
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 168
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by BenVentures View Post
You are right. Non bumi or bumi, nenek moyang pendatang or not, we are all malaysians. No malay supremacy, just malaysian supremacy.
We are malaysian.and Malaysia ada undang2 dan perlembagaan.Just follow and respect it.ada juga malaysian yg kata dia malaysian tp xrespect pun undang2 dan perlembagaan malaysia malah mahu menentangnya, dan ada juga xamik tahu pun..tp bila berckp macam dia tahu semua even sanggup mencaci sesama malaysian yg hidup bersama (jgn layan org mcm ni nti sendiri sakit hati)..undang2 n perlembagaan kita harus junjung,baru la akan ada rasa sikap hormat.baru la malaysia akan kekal aman harmoni.

mcm kita masuk rumah org la kan..we have to respect the owner n jage batas2 xkisah la siapa pun owner tu, islam, buddha, chritian, jews n etc..jgn sondol xtentu pasal.

uncle Kuan adalah contoh yg terbaik, true malaysian.uncle kuan memberi inspirasi.
Reply With Quote
  #144  
Old 12-01-2019, 10:44 PM
BenVentures BenVentures is online now
Active Plus

BenVentures's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 4,609
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 376
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tokekapal114 View Post
We are malaysian.and Malaysia ada undang2 dan perlembagaan.Just follow and respect it.ada juga malaysian yg kata dia malaysian tp xrespect pun undang2 dan perlembagaan malaysia malah mahu menentangnya, dan ada juga xamik tahu pun..tp bila berckp macam dia tahu semua even sanggup mencaci sesama malaysian yg hidup bersama (jgn layan org mcm ni nti sendiri sakit hati)..undang2 n perlembagaan kita harus junjung,baru la akan ada rasa sikap hormat.baru la malaysia akan kekal aman harmoni.

mcm kita masuk rumah org la kan..we have to respect the owner n jage batas2 xkisah la siapa pun owner tu, islam, buddha, chritian, jews n etc..jgn sondol xtentu pasal.

uncle Kuan adalah contoh yg terbaik, true malaysian.uncle kuan memberi inspirasi.
Racist in malaysia is limitless. Even Tun M ckp tidak boleh adakan local council election sbb nanti cina bnyk menang.
__________________
VACANCY
UEC HOLDERS ONLY
Reply With Quote
  #145  
Old 12-01-2019, 11:05 PM
tokekapal114 tokekapal114 is online now
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2015
Posts: 1,222
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 168
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by BenVentures View Post
Racist in malaysia is limitless. Even Tun M ckp tidak boleh adakan local council election sbb nanti cina bnyk menang.
limitless?..👌
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump