Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Trading Zone > Health, Beauty, Wellness Products

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 17-02-2009, 04:21 PM
bata bata is offline
Active Plus

bata's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Feb 2009
Posts: 4,812
Thanks (Received): 66
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by metaaura View Post
rekemen kan utk org kurus ) macam mane huhuh teringin gak tapi no idea la
ni saudara ke saudari? heheh....
jgn risau, saya dlu pon kurus.
tk percaya? tgk gmbr ni.


saya yg terkini ialah di avatar.
nk tnye saudara workout ke tak?
spt saya, genetik saudara maybe ectomorph.
ectomorph ialah org yg genetically skinny.

so bro memerlukan weight/mass gainer.
antara yg plg bagus skrg ialah BSN Truemass dan Cytosport Cytogainer. ni menurut undian yg dilakukan Bodybuilding.com

kalo bro nk nasihat on nutrisi dan training, baik kita bincang kt Sini

saya akan berikan input sedikit sebanyak
insyaallah

Chow
__________________
********************************************
Freee samplesssss mudafucka!!! ^^
********************************************
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 17-02-2009, 04:25 PM
bata bata is offline
Active Plus

bata's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Feb 2009
Posts: 4,812
Thanks (Received): 66
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by dell View Post
...fat burner ni bole pakai untuk kecikkan perut tak..

..heheeheh....

..dah buncit sgt nie..
boleh....tp ia perlulah dikuti dgn workout dan diet yg optimal.
tolong jgn anggap fat burner ni sbg slimming pills.
ramai org buat camni.
kalo saya sbg seller, mmg la saya suka sbb cepat laku.
tp sbg ex-fitness instructor, sy nak semua org berjaya dpt badan yg idam-idamkan.
sbb tu workout dan pemakanan yg betul kene cover dulu.

Quote:
Originally Posted by alonso View Post
ko da buncit sgt,
aku baru nak bkembang ni..
tp lipo tu mcm menarik je..
bape lama bole tahan tu??
satu botol sebulan. maximum guna 2 bulan. dan lepas tu kene cycle off. kalo tidak nnti badan akan bina tolerance terhadap fatburner ni


Chow
__________________
********************************************
Freee samplesssss mudafucka!!! ^^
********************************************
Reply With Quote
  #13  
Old 17-02-2009, 04:29 PM
dell dell is offline
Super Active

dell's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2007
Location: Johor Bahru
Posts: 7,903
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

[QUOTE=bata;3609674]boleh....tp ia perlulah dikuti dgn workout dan diet yg optimal.
tolong jgn anggap fat burner ni sbg slimming pills.
ramai org buat camni.
kalo saya sbg seller, mmg la saya suka sbb cepat laku.
tp sbg ex-fitness instructor, sy nak semua org berjaya dpt badan yg idam-idamkan.
sbb tu workout dan pemakanan yg betul kene cover dulu.

..kalau sebelum jogging..bole sapu dulu kat area tuh..

..and waktu kite main sports..(bola ke..futsal ke )..
__________________
Jaybeerean.....
Reply With Quote
  #14  
Old 17-02-2009, 04:30 PM
alonso alonso is offline
CG Hardcore

alonso's Avatar
 
Trader Rating: (125)
Join Date: Mar 2008
Location: stamford bridge
Posts: 62,404
Thanks (Received): 414
Likes (Received): 11
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by bata View Post
boleh....tp ia perlulah dikuti dgn workout dan diet yg optimal.
tolong jgn anggap fat burner ni sbg slimming pills.
ramai org buat camni.
kalo saya sbg seller, mmg la saya suka sbb cepat laku.
tp sbg ex-fitness instructor, sy nak semua org berjaya dpt badan yg idam-idamkan.
sbb tu workout dan pemakanan yg betul kene cover dulu.



satu botol sebulan. maximum guna 2 bulan. dan lepas tu kene cycle off. kalo tidak nnti badan akan bina tolerance terhadap fatburner ni

Chow

maksudnya badan kita tu akan gelebeh balik la kalo tak guna lagi supplement tu walaupon kita byk exercise??
Reply With Quote
  #15  
Old 17-02-2009, 04:37 PM
bata bata is offline
Active Plus

bata's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Feb 2009
Posts: 4,812
Thanks (Received): 66
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by dell View Post
..kalau sebelum jogging..bole sapu dulu kat area tuh..

..and waktu kite main sports..(bola ke..futsal ke )..
bukan...dia bukan krim ni bro. ni pill. dia ada instruction ntuk camne nak guna

Quote:
Originally Posted by alonso View Post

maksudnya badan kita tu akan gelebeh balik la kalo tak guna lagi supplement tu walaupon kita byk exercise??
bukan bukan.....mana2 ubat, kalo digunakan selalu, terutamanye stimulant, badan akan bina satu toleransi terhadap sesuatu bahan tu. maknanye, dia tk akan berkesan mcm first time guna. sbb tu cycle diperlukan, supaya benda ni akan berkesan bile guna lain kali.

nampaknye, ramai masih tk jelas apa tu fatburner, meh aku bagi penjelasan skit.

fat burner adalah thermogenic agent. apabila dimakan dia akan menaikkan core temperature body saudara. so badan berpeluh dan panas adalah perkara normal. atau boleh juga dicakap ia sedang bekerja.

apa tujuan semua ni?
ia bertujuan untuk menaikkan kadar metabolic saudara. setiap org ada BMR(basal metabolic rate) yg tersendiri.
genetically skinny = high BMR
mascular/athletic = high BMR
fat/chubby = low BMR

so fat burner membantu org2 yg fat, mempunyai metabolic rate seperti org kurus. mesti pernah dgr org cakap "aku makan bnyk pon tk gemuk2 gak".
haaa....org mcm ni mempunyai BMR yg tinggi. so fat burner membantu menaikkan BMR anda untuk sementara waktu, supaya lebih efisien dlm membakar lemak.

pernah tgk bodybuilder kan? bila nk compete mcm tkde lemak gitu? nampak sume otot2? itu sbb diorg guna fat burner la. kalo offseason, takde la kering mcm tu

harap jelas dgn penjelasan sy yg ringkas ni

Chow
__________________
********************************************
Freee samplesssss mudafucka!!! ^^
********************************************
Reply With Quote
  #16  
Old 17-02-2009, 04:40 PM
dell dell is offline
Super Active

dell's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2007
Location: Johor Bahru
Posts: 7,903
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

....ohw..pill rupanye..

..ingatkan krim leh sapu2...
__________________
Jaybeerean.....
Reply With Quote
  #17  
Old 17-02-2009, 04:41 PM
dell dell is offline
Super Active

dell's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2007
Location: Johor Bahru
Posts: 7,903
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

..apa senaman yg sesuai untuk bahagian perut...

..leh bg tips tak..
__________________
Jaybeerean.....
Reply With Quote
  #18  
Old 17-02-2009, 04:42 PM
alonso alonso is offline
CG Hardcore

alonso's Avatar
 
Trader Rating: (125)
Join Date: Mar 2008
Location: stamford bridge
Posts: 62,404
Thanks (Received): 414
Likes (Received): 11
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by bata View Post
bukan...dia bukan krim ni bro. ni pill. dia ada instruction ntuk camne nak guna



bukan bukan.....mana2 ubat, kalo digunakan selalu, terutamanye stimulant, badan akan bina satu toleransi terhadap sesuatu bahan tu. maknanye, dia tk akan berkesan mcm first time guna. sbb tu cycle diperlukan, supaya benda ni akan berkesan bile guna lain kali.

nampaknye, ramai masih tk jelas apa tu fatburner, meh aku bagi penjelasan skit.

fat burner adalah thermogenic agent. apabila dimakan dia akan menaikkan core temperature body saudara. so badan berpeluh dan panas adalah perkara normal. atau boleh juga dicakap ia sedang bekerja.

apa tujuan semua ni?
ia bertujuan untuk menaikkan kadar metabolic saudara. setiap org ada BMR(basal metabolic rate) yg tersendiri.
genetically skinny = high BMR
mascular/athletic = high BMR
fat/chubby = low BMR

so fat burner membantu org2 yg fat, mempunyai metabolic rate seperti org kurus. mesti pernah dgr org cakap "aku makan bnyk pon tk gemuk2 gak".
haaa....org mcm ni mempunyai BMR yg tinggi. so fat burner membantu menaikkan BMR anda untuk sementara waktu, supaya lebih efisien dlm membakar lemak.

pernah tgk bodybuilder kan? bila nk compete mcm tkde lemak gitu? nampak sume otot2? itu sbb diorg guna fat burner la. kalo offseason, takde la kering mcm tu

harap jelas dgn penjelasan sy yg ringkas ni

Chow
ok,tp mcm kes aku ni,aku chubby skit..
aku bsenam pon payah nak turun brat bdn
waktu bile sesuai mkn pil tu??
tp aku ni seminggu skali dua baru aku bsenam,
tu pon layan futsal dgn badminton jer..
Reply With Quote
  #19  
Old 17-02-2009, 04:51 PM
bata bata is offline
Active Plus

bata's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Feb 2009
Posts: 4,812
Thanks (Received): 66
Likes (Received): 0
Active Level
Default

takpelah, kira ni selling thread dan juga consultation thread aku lah...hehe

Quote:
Originally Posted by dell View Post
..apa senaman yg sesuai untuk bahagian perut...

..leh bg tips tak..
tiada spot reduction exercise bro. contohnye org nak kurang kt perot, kurang kt lengan.
sebabnye fat allocation bergantung kpd genetik.
bro just kene exercise dan dia akan berkurang sedikit demis sedikit hingga ke tempat plg sukar iaitu perut.
perut ialah tempat pertama disimpan, dan plg akhir dibuang.

Quote:
Originally Posted by alonso View Post
ok,tp mcm kes aku ni,aku chubby skit..
aku bsenam pon payah nak turun brat bdn
waktu bile sesuai mkn pil tu??
tp aku ni seminggu skali dua baru aku bsenam,
tu pon layan futsal dgn badminton jer..
ermm...memang la, sbb kurang sgt bersenam tu. tp bro hari2 makan betul tak? bro kene igt, kita makan untuk hidup, bukan hidup untuk makan.
apa maksud phrase ni?
setiap hari kita makan, apa yg dimakan tu ialah keperluan untuk hari tu. kalo tidak digunakan, ia akan disimpan sbg fat.

ok, kalo tidak keberatan, boleh baca post aku kt bawah ni, kita bagi faham dlu apa itu FAT.


ok, hari2 kita makan kan? bnyk benda yg kita makan ialah karbohidrat contohnye nasi,
apabila dimakan dan dicerna, karbo akan jadi glycogen, iaitu sumber tenaga di dalam darah

cuba rujuk rajah di bawah, itu ialah sumber tenaga dlm badan kita, sumber pertama ialah glycogen dan kedua ialah fat

Glycogen
|||||||||||

Fat
|||||||||||

apabila kita melakukan aktiviti, glycogen akan digunakan


Glycogen
||||||

Fat
|||||||||||

perasan tak ia berkurang kerana kita melakukan aktiviti? dan perasan juga Fat tidak berkurang langsung? kenapa ini terjadi? sebab Fat ialah ENERGY RESERVE.

berbalik kepada soalan saudara, camne nak kurangkan lemak (fat) anda perlukan caloric deficit yang tidak melampau dari jumlah BMR supaya kandungan glycogen dalam darah sedikit sahaja.
ini bertujuan supaya apabila glycogen sudah habis, FAT akan digunakan sbg sumber tenaga.
aktiviti yang dimaksudkan mungkin sukan, atau exercise, atau apa sahaja aktiviti fizikal.
perlu diingat bahawa setiap aktiviti memerlukan kalori yg berlainan.



LEGEND :
Carbs = karbohidrat
Fat = lemak
Glycogen = glukosa yang telah tercerna + molekul air
Caloric deficit = kekurangan kalori
BMR = basal metabolic rate

Disclaimer **
di sini saya menggunakan terms yg agak senang difaham. mungkin ada pelajar/profesor nutrisi/sains sukan yg tidak bersetuju dgn pendapat di atas, tetapi penerangan begini adalah antara yg senang difahami


Chow
__________________
********************************************
Freee samplesssss mudafucka!!! ^^
********************************************
Reply With Quote
  #20  
Old 17-02-2009, 05:19 PM
alonso alonso is offline
CG Hardcore

alonso's Avatar
 
Trader Rating: (125)
Join Date: Mar 2008
Location: stamford bridge
Posts: 62,404
Thanks (Received): 414
Likes (Received): 11
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by bata View Post


ermm...memang la, sbb kurang sgt bersenam tu. tp bro hari2 makan betul tak? bro kene igt, kita makan untuk hidup, bukan hidup untuk makan.
apa maksud phrase ni?
setiap hari kita makan, apa yg dimakan tu ialah keperluan untuk hari tu. kalo tidak digunakan, ia akan disimpan sbg fat.

ok, kalo tidak keberatan, boleh baca post aku kt bawah ni, kita bagi faham dlu apa itu FAT.


ok, hari2 kita makan kan? bnyk benda yg kita makan ialah karbohidrat contohnye nasi,
apabila dimakan dan dicerna, karbo akan jadi glycogen, iaitu sumber tenaga di dalam darah

cuba rujuk rajah di bawah, itu ialah sumber tenaga dlm badan kita, sumber pertama ialah glycogen dan kedua ialah fat

Glycogen
|||||||||||

Fat
|||||||||||

apabila kita melakukan aktiviti, glycogen akan digunakan


Glycogen
||||||

Fat
|||||||||||

perasan tak ia berkurang kerana kita melakukan aktiviti? dan perasan juga Fat tidak berkurang langsung? kenapa ini terjadi? sebab Fat ialah ENERGY RESERVE.

berbalik kepada soalan saudara, camne nak kurangkan lemak (fat) anda perlukan caloric deficit yang tidak melampau dari jumlah BMR supaya kandungan glycogen dalam darah sedikit sahaja.
ini bertujuan supaya apabila glycogen sudah habis, FAT akan digunakan sbg sumber tenaga.
aktiviti yang dimaksudkan mungkin sukan, atau exercise, atau apa sahaja aktiviti fizikal.
perlu diingat bahawa setiap aktiviti memerlukan kalori yg berlainan.



LEGEND :
Carbs = karbohidrat
Fat = lemak
Glycogen = glukosa yang telah tercerna + molekul air
Caloric deficit = kekurangan kalori
BMR = basal metabolic rate

Disclaimer **
di sini saya menggunakan terms yg agak senang difaham. mungkin ada pelajar/profesor nutrisi/sains sukan yg tidak bersetuju dgn pendapat di atas, tetapi penerangan begini adalah antara yg senang difahami


Chow
maksud ko,hari2 kene bsenam la walaupon senaman ringan ek??
aku ni mmg pemalas skit nak bsenam kalo hari bkerja ni..
sbb tu bdn aku makin naik ni,
kene plk keje opis,duduk je..pastu mkn
harapkan hari cuti jela aku besenam..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump