Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Sports > Soccer > Sports Talk : Soccer (Locals)

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #4061  
Old 20-01-2018, 08:31 PM
aim02Aug aim02Aug is online now
Active Plus

aim02Aug's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2011
Location: Bangi, Jebat, Jolobu
Posts: 3,847
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 196
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by azham View Post
Sepanjang 90 min dengar celoteh pengulas, ada juga yang boleh guna pakai.
Commentator kata kalau begini standard B23 Malaysia, FAM kena ambil peluang kerap friendly dengan negara yang lebih kuat seperti Qatar, Jordan, Korea dll.
Bukan lagi friendly dengan Kemboja atau Timor Laste. Pemain takkan dapat apa2 knowledge dari game macam ni.
Idea yang bagus dan FAM kena lebih aggressive.
bawa team u23 ni utk game senior...

i think far better than senior, lbh pd hormat pd senior je jika kalah pon...

pls test bawa u23 utk international senior game ... atleast exposure high tempo experience...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #4062  
Old 20-01-2018, 08:46 PM
Niyang Niyang is online now
CG Top Poster Club

Niyang's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2009
Posts: 38,349
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 571
Active Level
My Mood:
Default

juara kali ni aku rase qatar.... iraq finalist.. mesia kene ikut perkembangan bolasepak qatar .. camne dorg wat persediaan world cup qatar nanti...
__________________
"Jika inginkan tempat di sisi Matahari, bersedialah utk terbakar"

"Kita memerlukan kegelapan untuk melihat Bintang"
Reply With Quote
  #4063  
Old 20-01-2018, 08:46 PM
juhan juhan is online now
Active Plus

juhan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2010
Posts: 2,983
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 124
Active Level
My Mood:
Default

Dah ok lah tu... korea tu pun goyang gak td. Ada lg kelemahan yg blh diperbaiki. Pass bola dgn tahan bola tu perlu diperbaiki. Skill player dah ok. Defend pun dah ok.
Reply With Quote
  #4064  
Old 20-01-2018, 10:23 PM
Diip Diip is online now
Active Member

Diip's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2009
Location: Johor
Posts: 1,320
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 6
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Niyang View Post
juara kali ni aku rase qatar.... iraq finalist.. mesia kene ikut perkembangan bolasepak qatar .. camne dorg wat persediaan world cup qatar nanti...
rasanye vietnam kalahkan iraq tadi?
Reply With Quote
  #4065  
Old 20-01-2018, 10:42 PM
Niyang Niyang is online now
CG Top Poster Club

Niyang's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2009
Posts: 38,349
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 571
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Diip View Post
rasanye vietnam kalahkan iraq tadi?
ooo dah kalah ek iraq... ok kite tukar finalist... korea vs qatar
__________________
"Jika inginkan tempat di sisi Matahari, bersedialah utk terbakar"

"Kita memerlukan kegelapan untuk melihat Bintang"
Reply With Quote
  #4066  
Old 21-01-2018, 01:21 AM
mdnor34 mdnor34 is offline
CG Top Poster Club

mdnor34's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Nov 2008
Posts: 49,609
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 75
Active Level
Default

Uzbez main matang mcm senior.... Lain2 team belum matang.... Rasanya Uzbez calon juara....

Pendapat aku b23 msia bgs sbb ada masa pjg berlatih lepas Liga.. Individu skill Byk improve...
Tgk cara pegang & control ball & passing . Byk improve drp Sukan sea dulu.

Tgk mana arah pemain2 ni semua bila liga M bermula....
Boleh bgs lg Atau mcm tu Saje?
sbb kualiti kebanyakan team b23 boleh kata 70-80% je drp kualiti senior diorg ..
Japan leh kena 0-4 kpd uzbez sbb uzbez main mcm senior...
Reply With Quote
  #4067  
Old 21-01-2018, 12:28 PM
arla arla is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2017
Posts: 148
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 10
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by arla View Post
Team Korea & japan ni kelebihan bahaya hantaran dalam kawasan penalti berbanding team arab. Masa lwn aussie korea banyak pressing pada awal, second half dah kurang nafas..
Korea coach sudah tukar taktik pula lawan malaysia tak main pressing macam biasa game korea...

“Ketika menentang Australia, saya mengarahkan pemain memberi tekanan berterusan sejak dari babak pertama, jadi mereka kepenatan apabila memasuki separuh masa kedua.

“Hari ini, saya beritahu mereka agar simpan tenaga dan sebab itu permainan kami sedikit berbeza.

“Selepas ini kami akan menentang Uzbekistan. Mereka nampak seimbang daripada segi serangan dan pertahanan, selain memiliki kemampuan individu yang tinggi tetapi kami sudah bersedia,” kata Bong-gil, yang akan turun dalam separuh akhir, Selasa ini.

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/sukan/bola-...#ixzz54n2ySIFI
© Utusan Melayu (M) Bhd
Reply With Quote
  #4068  
Old 22-01-2018, 12:27 AM
waepy waepy is offline
Active Plus

waepy's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2011
Posts: 4,386
Thanks (Received): 145
Likes (Received): 99
Active Level
Default

Korea Selatan simpan tenaga lwn Malaysia rupanya...
kejutan terbesar tentunya Vietnam..
corak game tim senior dan junior konsisten main laju...
dah jd dna bola Vietnam...
Reply With Quote
  #4069  
Old 22-01-2018, 02:49 AM
mdnor34 mdnor34 is offline
CG Top Poster Club

mdnor34's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Nov 2008
Posts: 49,609
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 75
Active Level
Default

Korea ambil pengajaran all out masa 1st half lwn Australia smpai letih Nak main 2nd half & bolos 2 gol.
Korea tkt Hal yg sama terjadi bila lwn Msia ..
Korea xleh terima kalau kalah dgn msia sbbtu ubah taktikal main smart . Janji leh perform
90 minit.

Sbb Korea tau defend msia lg baik drp Australia .... Xguna Korea habis2an serang 1st half & lembik di 2nd half mcm lwn australia...

Korea bijak sungguh main taktikal sesuai dgn kekuatan & kelemahan lwn...
mmg jelas Korea plan gol awal ketika defend msia belum sedia utk senang kan kerja...

Gol ke 2 Korea tu minit 84 masa defend msia Dah letih....
Korea simpan Tenaga nak hukum msia ....
kalau bola masuk melalui tengah mcmtu Biasanya ada 2-3 defender Akan back up belakang mcm lwn Arab.....
Tp xde back up ..... Defender letih & hilang fokus sikit ....

Last edited by mdnor34; 22-01-2018 at 02:57 AM..
Reply With Quote
  #4070  
Old 22-01-2018, 09:08 AM
aim02Aug aim02Aug is online now
Active Plus

aim02Aug's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2011
Location: Bangi, Jebat, Jolobu
Posts: 3,847
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 196
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by waepy View Post
Korea Selatan simpan tenaga lwn Malaysia rupanya...
kejutan terbesar tentunya Vietnam..
corak game tim senior dan junior konsisten main laju...
dah jd dna bola Vietnam...
vietnam mmg fenomena...

junior lps ni international frenli dgn team SENIOR luar la pulak...

or frenly dgn junior world class...

or jika lambat sket dpt acceptance world class team letak majority 2nd team (simpanan & plapes) jika frenly dgn team Asia tenggara....

dgn club/ team MSL xyahlah ajak frenli coz tgk aritu TRW lwn club thailand gila hancur basic football(mcm baru nk bljr main bola) - nk cari injured bleh la lwn team MSL...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump