Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Debate & Mature Discussion

Debate & Mature Discussion This section is not like "Santai" style. This is the place to debate things, as well as strike up a more mature conversation. Respect other people's opinions and do not flame nor troll. Immediate suspension will be imposed.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #271  
Old 26-06-2019, 09:56 AM
belam belam is offline
Super Active

belam's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2013
Posts: 5,618
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 161
Active Level
Default

toilet kita tak blh elak dr basah sbb kita basuh berak n kencing guna air.mcm basuh berak..susah wooo tanak bagi terpercik air kat lantai nak2 yg badan besar..korg imagine sdri .

boleh beli blower buh dlm toilet..byk tandas yg ada blower...disamping blh cepat keringkan air kat lantai..blower ni boleh halau bau busuk keluar

__________________
YNWA
يو ويلل نيۏير ولق الون
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #272  
Old 26-06-2019, 07:04 PM
safuans safuans is offline
Active Member

safuans's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,331
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 216
Active Level
Default

Pelik bin ajaib.

kalau marahkan tandas berbau busuk atau tandas kotor tisu bersepah2, masuk akal lah juga.
___________________

Last edited by safuans; 26-06-2019 at 07:13 PM..
Reply With Quote
  #273  
Old 26-06-2019, 07:18 PM
pokyo pokyo is offline
Super Active

 
Trader Rating: (10)
Join Date: Jan 2009
Posts: 5,268
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 117
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by belam View Post
toilet kita tak blh elak dr basah sbb kita basuh berak n kencing guna air.mcm basuh berak..susah wooo tanak bagi terpercik air kat lantai nak2 yg badan besar..korg imagine sdri .

boleh beli blower buh dlm toilet..byk tandas yg ada blower...disamping blh cepat keringkan air kat lantai..blower ni boleh halau bau busuk keluar

bg aku antara sebabnya ialah sebab kita terlalu mewah dgn air... cuba masa catuan air, tetap basah tp takdelah sampai melimpah. kalau singgah di toilet R&R atau stesen minyak, toilet basah tp tetap kotor sebab pengguna tak buat mcm toilet rumah sendiri.
Aku suka dgn signage di toilet Ikea lbh kurang - PLEASE LEAVE THIS TOILET AS U WOULD EXPECT TO FIND IT
__________________
Cetak Murah; Plastic Printing - wasap.my/60186630416
Reply With Quote
  #274  
Old 30-06-2019, 10:42 AM
bintara80 bintara80 is offline
Active Member

bintara80's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 2,408
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 15
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by silasroon View Post
Mau tak basah. Kadang-kadang air keluaq dari hos tu laju sangat. Bila gabra, terpulas pulak kepala paip arah yang salah, lagi terpancut kuat air tu. Kadang-kadang habis basah baju, kena muka. Habis basah spek mata. Kadang-kadang air terpancut kena pintu. Paling tak boleh blah bila air kuat tu tersembur naik masuk ke tandas sebelah.

Kesimpulannya, management kena pastikan air slow sikit bila pengguna buka pili air.
selalu jugak kena mcm ni..jilakeee
__________________
EJEN RUMAH/TANAH REN00171 ~ EJEN LPPSA LOAN KERAJAAN
HUBUNGI: 019-283 4359 CHE MAT
KLIK SINI >> http://www.ceritahartanah.com << KLIK SINI
Reply With Quote
  #275  
Old 03-08-2019, 10:40 AM
Lazat Lazat is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2019
Posts: 11
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
Default Bidet

Toilets must be equipped with bidet.
Reply With Quote
  #276  
Old 07-08-2019, 03:32 PM
damaiG damaiG is online now
Active Plus

damaiG's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,993
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 21
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by silasroon View Post
Mau tak basah. Kadang-kadang air keluaq dari hos tu laju sangat. Bila gabra, terpulas pulak kepala paip arah yang salah, lagi terpancut kuat air tu. Kadang-kadang habis basah baju, kena muka. Habis basah spek mata. Kadang-kadang air terpancut kena pintu. Paling tak boleh blah bila air kuat tu tersembur naik masuk ke tandas sebelah.

Kesimpulannya, management kena pastikan air slow sikit bila pengguna buka pili air.
air laju tu den stuju, jadi skg mmg buka slow2 pili tu. tapi den x boleh bayang klu smpai air tepancut pegi bilik sebelah. jadah mana pula main pancut air pula ni
Reply With Quote
  #277  
Old 11-08-2019, 03:30 PM
russaini russaini is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 509
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Kalau kat opis ada 20 org, panggei semua brainstorm Dan cari solution, buat SOP. InsyaAllah selesai..kalau kat public kena redha tandas basah..
Reply With Quote
  #278  
Old 11-08-2019, 03:42 PM
syamsoulcc syamsoulcc is offline
Super Active

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 8,433
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1713
Active Level
My Mood:
Default

Ikut majoriti org di office..kalau ramai yg tak suka tandas lantai basah,, korg kene accept la pendapat majoriti ...try belajar utk tak basahkan lantai....

Aku sndiri pn guna tandas duduk dan basuh guna air...tp boleh je tak kasi lantai basah....kalau ada air tertumpah ke lantai, aku ambik tisu, lap lantai tu
__________________
"Yg putih, yg hitam, semua dari Adam. Mengapa berperang, kita darinya seorang"
"Dan jgnlah kamu berpecah belah atau bercakaran antara satu sama lain, kelak kamu akan lemah dan hancur dan dgn itu hilanglah kekuatan atau kekuasaan kamu"
"Marilah kita taksub dengan KEBENARAN, jangan kita taksub dengan individu/kumpulan"
Reply With Quote
  #279  
Old 11-08-2019, 04:17 PM
juhan juhan is online now
Active Plus

juhan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2010
Posts: 3,377
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 192
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by damaiG View Post
air laju tu den stuju, jadi skg mmg buka slow2 pili tu. tapi den x boleh bayang klu smpai air tepancut pegi bilik sebelah. jadah mana pula main pancut air pula ni
Aku pernah terbuat. Hala keatas kena syiling. Kena hoi dgn org sebelah. Aku balas sori2. Start dari tu aku pulas slow2 walaupun apa keadaan sekalipun
Reply With Quote
  #280  
Old 11-08-2019, 04:26 PM
imatheonlyone imatheonlyone is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (20)
Join Date: Mar 2009
Posts: 12,238
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 241
Active Level
Default

Ahhh ngada2 la pasal tandas basah X basah ni...tandas rumah Tu belum tentu Kering...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump