Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Computers > PC Users Problem, Q & A

PC Users Problem, Q & A Get assistance of forum members to help you troubleshoot any computer hardware & software problems. Make sure your thread title is clear.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 27-01-2019, 09:24 AM
Name: Name: is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2012
Posts: 1,321
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 110
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by marvelous View Post
apa macam..berjaya tak?
terminal tak ada ,nak reset kena kat kaki cmos ic .

rumit sikit.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 27-01-2019, 09:28 AM
Name: Name: is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2012
Posts: 1,321
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 110
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tomie View Post
ni paswed windows..
takdak kaitan dgn cmos kot..

kalo ceq ..
ceq format winxp terus
yup!

windows password.

format jalan terakhir.
Reply With Quote
  #13  
Old 27-01-2019, 11:19 AM
marvelous marvelous is offline
Legendary Member

marvelous's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Aug 2006
Location: Dalam Bumi Berpijak Dalam Dunia Nyata
Posts: 15,913
Thanks (Received): 34
Likes (Received): 2464
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Name: View Post
terminal tak ada ,nak reset kena kat kaki cmos ic .

rumit sikit.
USB port tak kan x dpt detect...

nampak mcm semua x jalan tu...window berapa ni bro?
Reply With Quote
  #14  
Old 27-01-2019, 11:20 AM
marvelous marvelous is offline
Legendary Member

marvelous's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Aug 2006
Location: Dalam Bumi Berpijak Dalam Dunia Nyata
Posts: 15,913
Thanks (Received): 34
Likes (Received): 2464
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Name: View Post
yup!

windows password.

format jalan terakhir.
kan ada window old. bila format...
Reply With Quote
Likes Name: liked this post
  #15  
Old 27-01-2019, 02:49 PM
Name: Name: is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2012
Posts: 1,321
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 110
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by marvelous View Post
USB port tak kan x dpt detect...

nampak mcm semua x jalan tu...window berapa ni bro?
----------------------------------------------------------------
cmos reset terminal untuk laptop lama ada terminal,moden laptop dah tak ada.

dah cuba discharge cmos bateri dan biarkan 2 jam,semua password reset kecuali windows.

----------------------------------------------------------------

nak cuba passwrd recovery guna usb pulak.

----------------------------------------------------------------
tu la macam sistem ada tak kena.

windows 7
Reply With Quote
  #16  
Old 27-01-2019, 08:17 PM
marvelous marvelous is offline
Legendary Member

marvelous's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Aug 2006
Location: Dalam Bumi Berpijak Dalam Dunia Nyata
Posts: 15,913
Thanks (Received): 34
Likes (Received): 2464
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Name: View Post
----------------------------------------------------------------
cmos reset terminal untuk laptop lama ada terminal,moden laptop dah tak ada.

dah cuba discharge cmos bateri dan biarkan 2 jam,semua password reset kecuali windows.

----------------------------------------------------------------

nak cuba passwrd recovery guna usb pulak.

----------------------------------------------------------------
tu la macam sistem ada tak kena.

windows 7
window 7 skrng banyak d patahkan oleh window 10...terutama kalo guna yg pirate..

kalo ori memang dia suruh push k window 10...

aku punya satu desktop window 7 x ori..nak pakai window 10 spec lama...

memang tersadai je..

ingat nak guna OS open lah..mcm linux..atau os chrome...
Reply With Quote
  #17  
Old 16-02-2019, 11:11 PM
Name: Name: is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2012
Posts: 1,321
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 110
Active Level
My Mood:
Default (solved)

keyboard tak fungsi :

selepas discharge cmos bateri aq biar kan dan..hari ni ok pulak!.


reset password:

ikut video tak ada efek....aq buang bateri lp,buka sampai windows password lepas tu off kan adapter.

selanjutnya ikut video dari minit 1:35 ke 8:45 sahaja.(ada buang tanda tik kat admin akaun..)

shutdown dan password hilang.


untuk windows 7 ,windows lain2 tak tahu..

Last edited by Name:; 16-02-2019 at 11:13 PM..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump