Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Playstation, PSP, Wii, Xbox, All Consoles

Playstation, PSP, Wii, Xbox, All Consoles For console enthusiasts for share their infos, tips, tricks and all useful discussions.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-01-2019, 03:00 PM
atds atds is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2013
Posts: 1,446
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 101
Active Level
Default PlayStation 4 melepasi aras jualan 90 juta

PlayStation 4 melepasi aras jualan 90 juta



Sony Interactive Entertainment Hong Kong Limited Singapore Branch (SIES) hari ini mengumumkan pencapaian jualan terbaru PlayStation 4 (PS4) yang menakjubkan.

PS4 kini dijual secara keseluruhan lebih 91.6 juta unit di seluruh dunia pada 31 Disember 2018.

Daripada jumlah terbabit, PS4 telah dijual lebih 5.6 juta unit ketika musim cuti tahun lalu.

Selain itu, lebih 50.7 juta permainan PS4 dijual di seluruh dunia ketika musim cuti, yang merangkumi sehingga 876 juta permainan yang dijual secara kumulatif di seluruh dunia pada 31 Disember 2018.



Bacaan lanjut

1. https://theskop.com/2019/01/sony-sen...an-jualan-ps4/

2. https://techcentral.co.za/playstatio...on-mark/86411/

3. https://www.mcvuk.com/business/plays...llion-globally
__________________
Dapatkan barang dari Jepun semudah copy alamat website, paste di Zenmarket & beli!
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 10-01-2019, 03:02 PM
tomie tomie is offline
CG Hardcore

tomie's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Dec 2006
Location: Sedaka, Yan
Posts: 73,620
Thanks (Received): 7806
Likes (Received): 391
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

ps antara produk sony yg masih hangat mcm pisang goreng...

kamera digital....hp ...koi semput dah...
Reply With Quote
  #3  
Old 10-01-2019, 03:24 PM
atds atds is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2013
Posts: 1,446
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 101
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tomie View Post
ps antara produk sony yg masih hangat mcm pisang goreng...

kamera digital....hp ...koi semput dah...
Ada satu produk high tech, industri yg normal consumer tak perasan tapi Sony lead....CMOS sensor yg digunakan utk camera





Iphone & Samsung phone dua2 ada pakai Sony punya



__________________
Dapatkan barang dari Jepun semudah copy alamat website, paste di Zenmarket & beli!
Reply With Quote
Likes kopirait, pijoe liked this post
  #4  
Old 10-01-2019, 03:26 PM
azham azham is online now
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2012
Posts: 3,712
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 336
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tomie View Post
ps antara produk sony yg masih hangat mcm pisang goreng...

kamera digital....hp ...koi semput dah...
Betul tuan.
PS ni dibawah section Sony Entertainment, salah satu section di bawah jenanama Sony.
Sony Entertainment ni antara yang bawa banyak untung seperti Filem Spiderman dan PS.
Kamera digital memang kurang sambutan tapi komponen Sony banyak dalam pesaing kamera digital tu.
Kalau tak silap saya action cam banyak guna part Sony.
Ada satu gadget yang company lain malas nak layan Sony iaitu Walkman.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-01-2019, 03:27 PM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.kedaifirdaus.com
Posts: 49,462
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1413
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

kaya la sony leh bagi bonus kat staff
__________________


Masalah SEKS !!! Lebih 100 Jenis Produk KEPUASAN SEKS SUAMI ISTERI
di www.kedaifirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
  #6  
Old 10-01-2019, 03:30 PM
azham azham is online now
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2012
Posts: 3,712
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 336
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by dausbiz View Post
kaya la sony leh bagi bonus kat staff
Satu dua department untung tapi yang lain rugi, mana boleh bagi bonus Tuan Daus.
Mungkin ada bonus tapi tak banyak.
Untung le compan2 yang masih mampu beri bonus kepada staff pada masa ekonomi teruk ni.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-01-2019, 03:46 PM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.kedaifirdaus.com
Posts: 49,462
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1413
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by azham View Post
Satu dua department untung tapi yang lain rugi, mana boleh bagi bonus Tuan Daus.
Mungkin ada bonus tapi tak banyak.
Untung le compan2 yang masih mampu beri bonus kepada staff pada masa ekonomi teruk ni.
ekonomi teruk tapi tengok restoran nasi kandar

ramai support

Kadang pikiaq dasyat la nasi kandar banyak biz jatuh
__________________


Masalah SEKS !!! Lebih 100 Jenis Produk KEPUASAN SEKS SUAMI ISTERI
di www.kedaifirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
  #8  
Old 10-01-2019, 03:56 PM
wantrader82 wantrader82 is online now
Active Plus

wantrader82's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,891
Thanks (Received): 93
Likes (Received): 17
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by dausbiz View Post
ekonomi teruk tapi tengok restoran nasi kandar

ramai support

Kadang pikiaq dasyat la nasi kandar banyak biz jatuh
bulih keluar IPO ni nasik kandar...pelita on the move kan...
Reply With Quote
  #9  
Old 10-01-2019, 03:58 PM
Niyang Niyang is offline
CG Top Poster Club

Niyang's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2009
Posts: 39,861
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 747
Active Level
My Mood:
Default

nintendo pun dah kalah dgn sony... konsol game...
__________________
"Jika inginkan tempat di sisi Matahari, bersedialah utk terbakar"

"Kita memerlukan kegelapan untuk melihat Bintang"
Reply With Quote
  #10  
Old 10-01-2019, 04:35 PM
fms fms is offline
Legendary Member

fms's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Feb 2007
Posts: 19,737
Thanks (Received): 52
Likes (Received): 133
Active Level
Default

PS4 yg berjaya jauhkan Sony drpd pesaing..
dulu PS3 kalah kat Nintendo Wii..
tapi top selling masih lagi PS2..munkin sbb byk games pirate bole dpt..
__________________
Ejen Broadband Dicari - http://neswery.com/4T7
Buat duit dengan shortlink - https://join-adf.ly/19937059
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump