Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Computers > PC Users Problem, Q & A

PC Users Problem, Q & A Get assistance of forum members to help you troubleshoot any computer hardware & software problems. Make sure your thread title is clear.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 09-08-2018, 09:09 AM
epi_san epi_san is offline
Super Active

epi_san's Avatar
 
Trader Rating: (16)
Join Date: Aug 2007
Posts: 5,363
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 16
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fuhrer_69 View Post
amik la speed 8x2 speed 2666mhz.
stick yg current speed pun ok.

penglaman aku guna laptop, ram sedia ada 2gb.
lagi satu slot letak 4gb.
penyudahnya kene bsod.

aku tukar balik kasi sama macam yg asal (size dgn speed sama), alhamdulillah sampai sekrg ok.

tapi kalau nak try an error ape salahnya, nanti bagi la feedback kat sini.
budget tak keras tuan...
semalam survey harge...
final keputusan beli
1. Kingston HyperX ddr4 8gb 2400Mhz
(tak nak buat ram asal) jadi 8 + 4
2. Adata XPG SX8200 240gb m.2

Quote:
Originally Posted by soyabean84 View Post
Nk tumpang tnya soalan psl laptop.

Nak upgrade processor laptop boleh jgk ke? Contoh skang laptop pakai i5 2nd gen, nak cari processor yg sama socket tp lagi tinggi speed mcm i7...
ikut pengalaman ada laptop yang tak solder CPU.. laptop acer aku sebelum ni ada socket. dah rosak jadi aku amek CPU ngan ram dia buat sparepart. tapi GPU lekat. jadi kena baca manual laptop ada soket or solder.
Reply With Quote
Likes Poinwan liked this post
Paid Advertisement
  #12  
Old 25-12-2018, 07:14 PM
ismailperak ismailperak is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2018
Posts: 415
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 50
Active Level
Default

upo ram until max
Reply With Quote
  #13  
Old 27-04-2019, 06:16 PM
Poinwan Poinwan is offline
Junior

Poinwan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2018
Posts: 70
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 4
Active Level
Default

Go for symmetric modules always and just do not make it 4+8 or 2+4 or 8+16. Never understand even logic behind that By the way do you mean here laptop or desktop really ? So much memory, probably desktop, correct ? Go for higher than 2400 if you have AMD chip
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump