Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Ask To Buy Items, Services

Ask To Buy Items, Services Post here if you needed/would like to get/purchase any products, stuffs & items, or even any services

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Closed Thread
 
Thread Tools
  #11  
Old 02-05-2018, 10:01 AM
Mata_Pena Mata_Pena is offline
Active Plus

Mata_Pena's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,382
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 768
Active Level
Default

susah juga kalau kene scam ni sebenarnya.

nak cari sendiri.. akaun detail bank ni jatuh pada akta PDPA,
kalau tersilap langkah kelak akan menyusahkan balik pada org yg releasekan data ni.

kalau repot polis pulak, takat rugi 1-2k ni dia buat tak heran je.
melainkan program scam tu dah tipu ramai gile org dgn kutipan puluh atau ratus juta dalam bank akaun baru la bank negara nak bekukan.

dan walaupun bank dah bekukan akaun bank si scammer..
nak dapat balik duit yg kene tipu tu adalah harapan yg sangat jauh.
mungkin besok dah pencen ada cucu 3 org.. kalau ada rezki baru dapat balik duit kene tipu tu

apa pun semoga dimudahkan urusan TT.
redha dan belajar la dari pengalaman ini.
aktiviti scam ni tetap akan berterusan sampai bila2 selagi pihak berkuasa tak serius nak handle masalah ni
Paid Advertisement
  #12  
Old 04-07-2018, 11:10 AM
sweetkl sweetkl is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 1,685
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 70
Blog Entries: 1
Active Level
Default

ada lg ke service ni?

bukan nk cari scammer sapu duit, tp nk cari org yg buat WhatsApps layang,

ceritanya macam ni, ada no telefon yang tidak dikenali dh add semua bos dan pegawai dlm group WhatsApps yang baru ditubuhkan, tulis kutukan pada pentadbiran atasan dan ugutan ambik tindakan pada individu2 tidak sebulu dengan pentadbiran parti politik yg lama... pastu dia left group..

jadi bole ke check lokasi..siapa pemiliknya...
  #13  
Old 04-07-2018, 11:46 AM
Bro_Izantie Bro_Izantie is offline
Legendary Member

Bro_Izantie's Avatar
 
Trader Rating: (91)
Join Date: Mar 2009
Location: Setiawangsa KL
Posts: 17,071
Thanks (Received): 922
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ediman4u View Post
dulu ade geng cg bt..bro izantie kot ade bt
alamak..maaf bosss...
dah lamaaaaaa dah stop...
maaf yer
  #14  
Old 04-07-2018, 12:09 PM
ediman4u ediman4u is offline
Active Member

ediman4u's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2009
Location: Chih Tu
Posts: 2,271
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Bro_Izantie View Post
alamak..maaf bosss...
dah lamaaaaaa dah stop...
maaf yer
igt jadi abam kwsn lgi..dh hand over kt sape plak
__________________
  #15  
Old 09-07-2018, 07:32 AM
Bro_Izantie Bro_Izantie is offline
Legendary Member

Bro_Izantie's Avatar
 
Trader Rating: (91)
Join Date: Mar 2009
Location: Setiawangsa KL
Posts: 17,071
Thanks (Received): 922
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ediman4u View Post
igt jadi abam kwsn lgi..dh hand over kt sape plak
pokya congcodei
  #16  
Old 09-07-2018, 01:15 PM
ediman4u ediman4u is offline
Active Member

ediman4u's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2009
Location: Chih Tu
Posts: 2,271
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Bro_Izantie View Post
pokya congcodei
klo pokya tunang ustaz dia ambik lgi..
__________________
  #17  
Old 09-07-2018, 01:37 PM
Mata_Pena Mata_Pena is offline
Active Plus

Mata_Pena's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,382
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 768
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sweetkl View Post
ada lg ke service ni?

bukan nk cari scammer sapu duit, tp nk cari org yg buat WhatsApps layang,

ceritanya macam ni, ada no telefon yang tidak dikenali dh add semua bos dan pegawai dlm group WhatsApps yang baru ditubuhkan, tulis kutukan pada pentadbiran atasan dan ugutan ambik tindakan pada individu2 tidak sebulu dengan pentadbiran parti politik yg lama... pastu dia left group..

jadi bole ke check lokasi..siapa pemiliknya...
hahaa mcm ni pun ada.... teringin aku nak baca ape isi kandungannya.
  #18  
Old 26-07-2018, 02:17 PM
sweetkl sweetkl is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 1,685
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 70
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Mata_Pena View Post
hahaa mcm ni pun ada.... teringin aku nak baca ape isi kandungannya.
klau terdedah isinya, bole menggegarkan bos2 atasan juga tu...
  #19  
Old 26-07-2018, 02:30 PM
shamputra shamputra is offline
Active Member

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jan 2009
Location: Terengganu...
Posts: 1,972
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 11
Active Level
My Mood:
Default

mcm best plak idea ni
  #20  
Old 03-08-2018, 07:22 PM
jom jom is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,566
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 64
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sweetkl View Post
klau terdedah isinya, bole menggegarkan bos2 atasan juga tu...
yg add pun mesti pekerja dia juga...
Sponsored Links
Closed Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump