Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Webmaster, Blogger Discussion > Blogger

Blogger A place for bloggers to discuss everything about BLOG. DO NOT PROMOTE BLOG HERE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-05-2014, 05:11 PM
syokbah.com syokbah.com is offline
Regular

syokbah.com's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2013
Posts: 666
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default FAIL 100 Kali Tolong bagi tutorial register google adsense

Salam, boleh tak bagi tutorial / link cara-cara untuk register google adsense via youtube.

banyak dah tutorial yang aku cuba dari forum & blog orang melayu sampailah indon tapi tidak pernah juga berjaya

tolong la ye ^_^ nak yang 100% success

aku dah baca berkali2 tutorial kat bawah ini tapi tak faham2 macam mana nak letak iklan itu kat blog, bukan kat youtube video

Ok, saya bermula dengan sedikit intro saya boleh? Saya sudah pernah dibanned lebih 7 kali oleh Google. Pelbagai metod telah saya lakukan secara try n error, akhirnya tuan zazali nordin @ lebih terkenal di WC dengan nickname sharemalaysia telah berkongsi cara untuk approvekan adsense dengan mudah dan selamat.

Sesetengah orang kata "Eleh, baik aku upah orang je."

Hehe. Terpulang, tapi saya pernah upah orang 2 akaun, dan akaun dibanned selepas beberapa hari guna.

Sebenarnya saya boleh je buat servis dan dapatkan pendapatan melalui metod ni, tapi saya kongsikan dengan percuma. Atau ada yang berbaik hati nak derma pun boleh. Hehe. Upgrade kan saya jadi premium member dekat WC pun boleh. Hehe.

Ok, saya mulakan, maaf kerana banyak merepek.

1-Create akaun kat youtube nanti anda secara automatik create gmail sekali. Masa sign up gmail letak je daripada Malaysia.

2-Sila upload pilih video2 yang how to(pembelajaran).

3-Upload 3-5 videos. Then mohon kat monetize.

4-Tunggu respons daripada Google. Saya punya dapat dalam masa sejam.

5-Make sure seblum upload video channel kita tu location buat BUKAN malaysia..pilih australia ke us ke..biasanya kalau kita view chanel org mesti kita boleh tgk kat location org tu asal mana kan..so kat stu jugak kita kene pilih australia atau us.

6-tapi mohon cara ni dia akan kasi kita view iklan kat youtube atau partner ngan google je cm blogspot.kalau website www.kitapunyasendiri.com kene anta semula kat adsense tu review.

7-google ckp anta sekali je link website kita tuk review kalau lepas boleh letak kat website lain...kalau tak lepas le cuba semula (maybe kena anta link website bru kot )huhu.

(Step paling penting adalah tukar location my Channel tu ke Australia @ USA, sebab kalau Malaysia tak dapat nak monetize)
=====================
p/s:
1)tak perlu tggu ada views baru nak mohon.lepas upload 3-5 videos trus mohon
2)tak perlu tggu smpai 1-2 pas siap trus take action(lbh kurg je ngan ayat ats)hahaha
3)make sure location channel tu ubah dri malaysia ke australia ke atau us ke baru bhg pemohonan adsense tu ada.

Ok, Semoga berjaya. Anda akan dapat akaun adsense tu hanya boleh guna di youtube @ blogspot dan yang sewaktu dengannya je. Kalau nak guna untuk domain anda sendiri, anda kena submit domain anda tu.

p/s:ada sesiapa nak menderma untuk saya upgradekan keahlian di WC boleh pm ye. Hehe.

Kalau ada masalah, share disini, sama2 saling membantu.

Last edited by syokbah.com; 10-05-2014 at 05:13 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 10-05-2014, 05:20 PM
apoilenjau apoilenjau is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jan 2011
Posts: 3,494
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by syokbah.com View Post
Salam, boleh tak bagi tutorial / link cara-cara untuk register google adsense via youtube.

banyak dah tutorial yang aku cuba dari forum & blog orang melayu sampailah indon tapi tidak pernah juga berjaya

tolong la ye ^_^ nak yang 100% success

aku dah baca berkali2 tutorial kat bawah ini tapi tak faham2 macam mana nak letak iklan itu kat blog, bukan kat youtube video

Ok, saya bermula dengan sedikit intro saya boleh? Saya sudah pernah dibanned lebih 7 kali oleh Google. Pelbagai metod telah saya lakukan secara try n error, akhirnya tuan zazali nordin @ lebih terkenal di WC dengan nickname sharemalaysia telah berkongsi cara untuk approvekan adsense dengan mudah dan selamat.

Sesetengah orang kata "Eleh, baik aku upah orang je."

Hehe. Terpulang, tapi saya pernah upah orang 2 akaun, dan akaun dibanned selepas beberapa hari guna.

Sebenarnya saya boleh je buat servis dan dapatkan pendapatan melalui metod ni, tapi saya kongsikan dengan percuma. Atau ada yang berbaik hati nak derma pun boleh. Hehe. Upgrade kan saya jadi premium member dekat WC pun boleh. Hehe.

Ok, saya mulakan, maaf kerana banyak merepek.

1-Create akaun kat youtube nanti anda secara automatik create gmail sekali. Masa sign up gmail letak je daripada Malaysia.

2-Sila upload pilih video2 yang how to(pembelajaran).

3-Upload 3-5 videos. Then mohon kat monetize.

4-Tunggu respons daripada Google. Saya punya dapat dalam masa sejam.

5-Make sure seblum upload video channel kita tu location buat BUKAN malaysia..pilih australia ke us ke..biasanya kalau kita view chanel org mesti kita boleh tgk kat location org tu asal mana kan..so kat stu jugak kita kene pilih australia atau us.

6-tapi mohon cara ni dia akan kasi kita view iklan kat youtube atau partner ngan google je cm blogspot.kalau website www.kitapunyasendiri.com kene anta semula kat adsense tu review.

7-google ckp anta sekali je link website kita tuk review kalau lepas boleh letak kat website lain...kalau tak lepas le cuba semula (maybe kena anta link website bru kot )huhu.

(Step paling penting adalah tukar location my Channel tu ke Australia @ USA, sebab kalau Malaysia tak dapat nak monetize)
=====================
p/s:
1)tak perlu tggu ada views baru nak mohon.lepas upload 3-5 videos trus mohon
2)tak perlu tggu smpai 1-2 pas siap trus take action(lbh kurg je ngan ayat ats)hahaha
3)make sure location channel tu ubah dri malaysia ke australia ke atau us ke baru bhg pemohonan adsense tu ada.

Ok, Semoga berjaya. Anda akan dapat akaun adsense tu hanya boleh guna di youtube @ blogspot dan yang sewaktu dengannya je. Kalau nak guna untuk domain anda sendiri, anda kena submit domain anda tu.

p/s:ada sesiapa nak menderma untuk saya upgradekan keahlian di WC boleh pm ye. Hehe.

Kalau ada masalah, share disini, sama2 saling membantu.
TT minta tlg or share tutorial?
Reply With Quote
  #3  
Old 10-05-2014, 05:34 PM
syokbah.com syokbah.com is offline
Regular

syokbah.com's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2013
Posts: 666
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by apoilenjau View Post
TT minta tlg or share tutorial?
nak minta tolong la, aku nak tahu macam mana nak letak iklan tu kat blog bukan kat video youtube

aku stuck kat sini

4-Tunggu respons daripada Google. Saya punya dapat dalam masa sejam.

5-Make sure seblum upload video channel kita tu location buat BUKAN malaysia..pilih australia ke us ke..biasanya kalau kita view chanel org mesti kita boleh tgk kat location org tu asal mana kan..so kat stu jugak kita kene pilih australia atau us.

6-tapi mohon cara ni dia akan kasi kita view iklan kat youtube atau partner ngan google je cm blogspot.kalau website www.kitapunyasendiri.com kene anta semula kat adsense tu review.

7-google ckp anta sekali je link website kita tuk review kalau lepas boleh letak kat website lain...kalau tak lepas le cuba semula (maybe kena anta link website bru kot )huhu.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-05-2014, 06:21 PM
arnabkacak arnabkacak is offline
Active Plus

arnabkacak's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Aug 2008
Posts: 2,527
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 16
Active Level
Default

Sekarang dah tak boleh...kalo apply via YT kene monetize kt YT sahaja...tak boleh buh blogspot..

kalau nak buh kat blogspot ke..blog ke..buat artikel English yang unik dalam 10 artikel ke..pastu try mohon semula..
Reply With Quote
  #5  
Old 10-05-2014, 07:06 PM
syokbah.com syokbah.com is offline
Regular

syokbah.com's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2013
Posts: 666
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by arnabkacak View Post
Sekarang dah tak boleh...kalo apply via YT kene monetize kt YT sahaja...tak boleh buh blogspot..

kalau nak buh kat blogspot ke..blog ke..buat artikel English yang unik dalam 10 artikel ke..pastu try mohon semula..
patutlah thanks kawan
Reply With Quote
  #6  
Old 11-05-2014, 11:20 AM
magzfree magzfree is offline
Regular

magzfree's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2013
Posts: 335
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by syokbah.com View Post
patutlah thanks kawan
jangan risau, teruskan jer register melalui youtube tu. bila dah ada akaun Adsense Hosted tu nnt senang nk apply yang non hosted.

Cuma pastikan buat satu website english lengkap dengan contact us page, privacy policy dan about us.

Insyallah boleh approved.
Reply With Quote
  #7  
Old 31-05-2014, 01:31 PM
anjangman anjangman is offline
Newbie

anjangman's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Posts: 38
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Teruskan usaha syohbah.com . Semoga berjaya dengan adsense...jangan klik sendiri iklan sudah...he..he..he..
Reply With Quote
  #8  
Old 31-05-2014, 01:53 PM
A|i A|i is offline
Regular

A|i's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2014
Posts: 293
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 6
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by arnabkacak View Post
Sekarang dah tak boleh...kalo apply via YT kene monetize kt YT sahaja...tak boleh buh blogspot..

kalau nak buh kat blogspot ke..blog ke..buat artikel English yang unik dalam 10 artikel ke..pastu try mohon semula..
maksud nya...sblm ni act adsense yg apply guna youtube
code adsense tu dah tak boleh letak di blogspot?
Reply With Quote
  #9  
Old 05-11-2017, 02:52 AM
ithaarizapril ithaarizapril is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 21
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by A|i View Post
maksud nya...sblm ni act adsense yg apply guna youtube
code adsense tu dah tak boleh letak di blogspot?
jika yang seblum tu dah da approved boleh, untuk yg new tak boleh lagi apply
Reply With Quote
  #10  
Old 05-02-2018, 01:06 PM
cbzurm10 cbzurm10 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2014
Posts: 512
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 5
Active Level
Default

teknik ni pun dah x boleh..dah try register adsense melalui youtube,blogger website semua x approve..asik dpt email reject jer
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump