Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Indicators

Forex Indicators Professional forex traders generally are using technical indicators in their trading. This section should the right place to discuss & choose which indicators is the best to use.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 06-08-2008, 12:41 PM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,155
Thanks (Received): 635
Likes (Received): 65
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Mungkin someone boleh develop kat seksyen forex development technique dgn menggabungkan indicator lain untuk melengkapkan satu trading sistem. Hopefully someone
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 06-08-2008, 01:45 PM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,311
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

agaknya apalah coding untuk dapatkan 8 hour ni ye
Reply With Quote
  #13  
Old 06-08-2008, 02:14 PM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,155
Thanks (Received): 635
Likes (Received): 65
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by darkkiller View Post
agaknya apalah coding untuk dapatkan 8 hour ni ye
Author mmg tak share mq4 source. Aku rasa pengiraannya berdasarkan purata data lapan jam yg lepas utk membentuk garis current 8 jam pivot.

Indicatornya akn calculate average/purata data setiap 8 jam berdasarkan option HL/2, HLC/3 atau HLCC/4.
Reply With Quote
  #14  
Old 06-08-2008, 02:19 PM
cino cino is offline
Active Member

cino's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 1,606
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by darkkiller View Post
agaknya apalah coding untuk dapatkan 8 hour ni ye
le..kat mt4 pun boleh le 8hours..
tak tau ke...?
Reply With Quote
  #15  
Old 06-08-2008, 02:22 PM
mamza mamza is offline
Active Member

mamza's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: May 2008
Location: Kajang, Selangor
Posts: 2,033
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

korang semua ni mmg dasyat...pening aku..bilah2 bahasa yg digunakan menunjukkan korang ni mmg pakar..aku masih dok baca lg,tp x paham2 jugak...
Reply With Quote
  #16  
Old 06-08-2008, 02:23 PM
fatguy fatguy is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,018
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mamza View Post
korang semua ni mmg dasyat...pening aku..bilah2 bahasa yg digunakan menunjukkan korang ni mmg pakar..aku masih dok baca lg,tp x paham2 jugak...
aku didlm situasi yg sama mama..langsung x paham..bab coding-mengoding...
__________________
*Free $25 bonus on every Standard Account opened!
*Local bank deposit/withdrawal or e-gold/Liberty Reserve (CIMB,Maybank/RHB)
[URL=https://***************.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=85811]OPEN AN ACCOUNT NOW![/url]
Reply With Quote
  #17  
Old 06-08-2008, 02:24 PM
elan elan is offline
Active Plus

elan's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Apr 2007
Location: Bulan
Posts: 4,796
Thanks (Received): 34
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cino View Post
le..kat mt4 pun boleh le 8hours..
tak tau ke...?
maksudnya TF 8 ke? ada ke?
Reply With Quote
  #18  
Old 06-08-2008, 07:38 PM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,155
Thanks (Received): 635
Likes (Received): 65
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Update - Goen Pivot with alert.

Indicator ini akn show 3 pivot utk 4H, 8H dan 12H dgn mempunyai option input MODE 0=HL/2 1=HLC/3 2=HLOC/4 3=HLCC/4.

Alert apabila price cross up/down these lines.

Attached Files
File Type: ex4 Goen Pivot Alert.ex4 (22.5 KB, 274 views)
Reply With Quote
  #19  
Old 06-08-2008, 08:00 PM
Ujang4u Ujang4u is offline
Active Member

Ujang4u's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2008
Posts: 1,833
Thanks (Received): 135
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by onetarmizi View Post
Interesting pivot - Goen Pivot 8Hours.

Terima kasih Kang Gun dan Terima Kasih onetarmizi

Oleh kerana tuan tanah dah suggest...kena tgk2 juga indi nie..
Reply With Quote
  #20  
Old 06-08-2008, 08:11 PM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,311
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by onetarmizi View Post
Author mmg tak share mq4 source. Aku rasa pengiraannya berdasarkan purata data lapan jam yg lepas utk membentuk garis current 8 jam pivot.

Indicatornya akn calculate average/purata data setiap 8 jam berdasarkan option HL/2, HLC/3 atau HLCC/4.
faham mengenai purata,tapi code dia yg tak tahu tu,boleh buat macam-macam level lain

Quote:
Originally Posted by cino View Post
le..kat mt4 pun boleh le 8hours..
tak tau ke...?
boleh berikan contoh coding dia tak?aku betul2 tak tahu ni,harap boleh membantu sebab yang aku tau takat ni ialah
Quote:
1,5,15,30,60,240,1440,10080,43200
atau
M1,W1,D1,H4,H1,M30,M15,M5,M1
jadi kalau dalam coding cuma letak code-code ni,so aku akan dapat level-level berdasarkan coding yg aku tahu ni je

aku pernah try nak dapatkan 2 jam je..so aku 60x2=120 aku letaklah nombor 120 dalam code,tapi tak menjadi

harap cino boleh bantu

thanks

Last edited by darkkiller; 06-08-2008 at 08:28 PM..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
koleksi custom indi, multipair indi, pivot indicators, trend indicators

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump