Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > CryptoCurrencies

CryptoCurrencies Discussion of bitcoin and all alternate cryptocoins. Mining, wallets, investments, exchanges and etc.

Top Crypto Chart
Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #711  
Old 12-06-2019, 06:52 PM
a2zextra a2zextra is offline
Legendary Member

a2zextra's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2013
Posts: 16,378
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 180
Active Level
Default


ETH menghampiri $250, manakala BTC pula menghampiri $8000.
__________________
Doa - Usaha - Istiqamah - Tawakkal
BIMB 080590 2004 8153 MBB 55818 100 2814 :MAAHAD TAHFIZ QIAM
MBB 55829 360 6057 :KOMPLEKS AT-TAALIM
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #712  
Old 16-06-2019, 06:35 PM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,155
Thanks (Received): 635
Likes (Received): 65
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Harini dah 9K ++. Maybe akan try previous high 20K dlm beberapa bulan ni
Reply With Quote
  #713  
Old 16-06-2019, 06:54 PM
kiddd2 kiddd2 is online now
CG Top Poster Club

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 21,378
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 2191
Active Level
My Mood:
Default

By August 2020..

bitcoin will go up to $60k

https://ambcrypto.com/bitcoin-prices...flow-analysis/
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #714  
Old 17-06-2019, 12:20 AM
ridzuanabdullah ridzuanabdullah is offline
Newbie

ridzuanabdullah's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2017
Posts: 24
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Dasyat! Kita kat Meleysia camnor nak amik peluang atas BitCoin ni?
__________________
Pendaftaran 2019 kini dibuka! Daftar di sini http://www.sekolahislamalrahman.com
Reply With Quote
  #715  
Old 22-06-2019, 11:15 PM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 148,548
Active Level
My Mood:
Default

Nilai bitcoin cecah RM44,807



LONDON - Nilai mata wang kripto, bitcoin telah melonjak lebih AS$10,000 buat pertama kali sejak Mac 2018.


Bitcoin dilaporkan memperoleh keuntungan lebih 10 peratus sejak 24 jam lalu.

Menurut indeks harga CoinMarketCap dengan mengambil modal pasaran keseluruhan hampir AS$200 bilion (RM827 bilion), lonjakan harga tersebut menyaksikan mata wang maya terbesar di dunia itu mencecah sehingga AS$10,831 (RM44,807).

Difahamkan, nilai itu dicapai selepas lebih setahun penurunan berterusan apabila nilainya mencecah hampir AS$20,000 (RM82,740) pada akhir 2017.

"Ini sangat luar biasa," kata salah seorang peminat wang kripto di Twitter. Nilai bitcoin amat sukar diramalkan walaupun segelintir pakar berpendapat ia dapat melangkaui nilai pada 2017 menjelang beberapa bulan akan datang.

Nilai mata wang maya utama lain seperti ethereum, ripple dan litecoin yang mendapat rangsangan daripada bitcoin turut memperoleh keuntungan antara 20-35 peratus berbanding bulan lalu.

Awal minggu lalu, Facebook mengumumkan rancangan untuk melancarkan versi bitcoin sendiri digelar Libra pada 2020. - The Independent


https://www.sinarharian.com.my/artic...-cecah-RM44807
Reply With Quote
  #716  
Old 23-06-2019, 12:24 PM
jaws_am jaws_am is offline
Super Active

jaws_am's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: wherever you are
Posts: 9,569
Thanks (Received): 46
Likes (Received): 1332
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by jaws_am View Post
up harga bitcoin..
naik x ingat dunia..

usd 6276
2-3 hari lepas baru..59++
sape beli bitcoin awal bulan lepas

boleh jual dah..

naik double..

skrng usd 10,690

pakcik kayo... !!!

ala2 skim cepat kaya nih..
__________________
So long, and thanks for all the fish
Reply With Quote
  #717  
Old 17-07-2019, 02:10 PM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 148,548
Active Level
My Mood:
Default

Bitcoin merudum



LONDON: Pasaran mata wang kripto menerima pukulan dengan mana bitcoin kehilangan lebih daripada 10 peratus nilainya selepas penggubal undang-undang Amerika Syarikat (AS) menyoal Facebook berhubung rancangan mata wang kriptonya, ketika mana pemantauan politik dan pengawal selia ke atas mata wang digital semakin meningkat.


Gergasi media sosial itu berjuang untuk mendapatkan sokongan Washington selepas ia mengejutkan pengawal selia dan penggubal undang-undang dengan pengumumannya pada 18 Jun dan berharap dapat melancarkan syiling digital yang dinamakan Libra pada 2020.

David Marcus, eksekutif tertinggi syarikat yang menyelia projek Libra, menjawab soalan daripada Jawatankuasa Perbankan Senat.

Semasa pendengaran itu, senator AS berkata Facebook “dalam delusi’ untuk mempercayai bahawa orang ramai akan yakin untuk melabur dalam mata wang kripto itu.

Rancangan Libra yang dirangka Facebook, dilihat sebagai langkah utama bagi penyesuaian mata wang maya yang lebih meluas, membantu merangsang pembelian dalam bitcoin, ethereum dan syiling digital lain tahun ini.

"Libra pada dasarnya dihentam di Senat," kata Lennon Sweeting, ketua peniaga di Capital Capital Squareets Ltd.

Mata wang digital berkemungkinan akan pulih dengan bitcoin kembali ke julat dagangan AS$11,000-AS$12,000, kata Sweeting.

Pada 1856 GMT, bitcoin jatuh 11.69 peratus kepada AS$9,582.12 pada bursa Bitstamp yang berpangkalan di Luxembourg.

Ia jatuh di bawah AS$10,000 buat kali pertama dalam masa dua minggu. - Reuters


https://www.bharian.com.my/bisnes/la...itcoin-merudum
Reply With Quote
  #718  
Old 18-07-2019, 09:54 PM
AwangFX AwangFX is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2019
Posts: 8
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Hai, salam sejahtera.
Reply With Quote
  #719  
Old 18-07-2019, 09:55 PM
AwangFX AwangFX is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2019
Posts: 8
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Harga BTC dah turun, dah boleh beli ke?
Reply With Quote
  #720  
Old 18-07-2019, 10:07 PM
Don Malaya Don Malaya is online now
CG Top Poster Club

Don Malaya's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: May 2011
Location: Full Time Trader
Posts: 27,094
Thanks (Received): 343
Likes (Received): 461
Active Level
My Mood:
Default

Ikut flow, 8k ade liquidity buyer.. Tapi entahlah.. Tak selesa rase utk membeli..buyer takde besar mane.. Tapi cukup utk hentikan penurunan buat masa ini
__________________

Institution Forex Indicator
Real.Informed.Transparent
Reply With Quote
Likes AwangFX liked this post
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump